IPVanish

ipvanish

4 out of 5 stars Hyvä

IPVanishin ensiluokkainen verkko ja huippunopeat yhteysnopeudet eivät erikseen esittelyjä kaipaa. Mobiilisovelluksiin on kehitelty muutamia uusia ominaisuuksia, jotka parantavat käyttökokemusta entisestään.

Palvelun ominaisuudet ovat ehdottomasti hintansa väärti. P2P-lataus on sallittua, mitään asiakaslokeja ei ylläpidetä, salauksessa käytetään 256-bittistä AES-teknologiaa ja käyttäjä voi vaihdella palvelimien välillä rajattomasti vain muutamia ominaisuuksia mainitaksemme. Viime elokuusta lähtien IPVanishin asiakkailla on ollut myös mahdollisuus yhdistää 5 laitetta samanaikaisesti palvelimiin, mikä on mukava parannus verrattuna edellisiin testeihimme. Anonyymiutta hakeville IPVanish onkin erinomainen vaihtoehto.

Palvelimia on ripoteltu yli 60 maahan, joten palvelinverkko on yksi markkinoiden kattavimpia. Kaiken lisäksi maihin sisältyy mukavia harvinaisuuksia, kuten Egypti, Etelä-Afrikka ja Australia. Myös viikon palautusoikeus kannustaa kokeilemaan IPVanishin huippunopeita yhteyksiä.

Hanki IPVanish »

Plussat ja miinukset

Ensiluokkainen verkko
Nopeus & luotettavuus
Käyttöjärjestelmästä riippumaton ohjelma
Erinomaiset ominaisuudet
Ei suomeksi
Hintavahko
Rajoitettu asiakastuki

Hinnoittelu ja tuotteet

Tuotevalikoima koostuu kolmesta palvelusta, joiden hinta riippuu suoraan tilauksen kestosta. Kuukauden tilaus maksaa 10 dollaria, hieman enemmän kuin VPN-palvelut keskimääräisesti. Kolmen kuukauden tilaus laskee hintaa 8.99 dollariin kuussa ja vuoden tilaus kustantaa asiakkaalle 6.49 dollaria kuussa. Kaikki vaihtoehdot ovat sisällöltään ja hyödyiltään identtisiä, mutta niistä myöhemmin lisää.

Maksutapoja on runsaasti, esimerkiksi kaikki yleisimmät maksukortit, PayPal ja Bitcoin kelpaavat. Tuotteelle saa viikon palautusoikeuden, josta kannattaa lukea lisää verkkosivuilta; Bitcoin-rahansiirtoja käsitellään aina hieman eri lailla verrattuna korttimaksuihin.

 

Turvallisuus & Yksityisyys

IPVanish mahdollistaa kaikkien yleisimpien protokollien käyttämisen. Siitä huolimatta meidän vahva suosituksemme on aina käyttää OpenVPN:nää, sillä se on useimmiten nopein ja varmasti turvallisin vaihtoehto. AES-salauksen lisäksi käytössä on RSA 2048, ja tunnisteessa käytetään SHA-256-teknologiaa. Kun nämä ynnätään asiakaslokien olemattomuuteen sekä lukemattomiin tarjolla oleviin jaettuihin IP-osoitteisiin, on kasassa varteenotettava paketti.

IPVanishin kotipaikka on Yhdysvalloissa ja se on rekisteröity Mudhook Marketingin nimellä. Haluamme muistuttaa, ettei yksikään VPN-palvelu takaa täydellistä anonymiteettiä. Näin myös IPVAnishin tapauksessa, vaikka sen palveluista annettuihin negatiivisiin kommentteihin törmää ani harvoin. Loppujen lopuksi käyttäjä on aina itse vastuussa turvallisuudestaan, mutta IPVanishin asiakkaana voi kuitenkin nukkua yönsä paremmin.

Verkkosivut

Verkkosivut tarjoavat käyttökelpoista ja relevanttia tietoa mutkattomalla tavalla.

Sivuilla ylläpidettävä blogi oli myös positiivinen yllätys. Blogipäivitykset sisältävät mielenkiintoisia faktoja, tietoja päivityksistä sekä kiinnostavia analyyseja –  ei siis ainoastaan itse palvelun mainostamista.

Ohjauspaneeli on hyvin käytännöllinen; omien tietojen, laskutuksen sekä tilaamisen sivut ovat näkyvästi esillä. Tarjolla on myös reaaliaikainen palvelinseuranta, jonka avulla käyttäjät voivat seurata palvelimien nopeuksia sekä kuormituksia.

Asiakastuki

Asiakaspalvelu on ympärivuorokautista. Valitettavasti tukea saa vain kirjallisessa muodossa. Chatin poissaolosta huolimatta apua-osio sekä yksityiskohtaiset asennusohjeet ovat havainnollisia sekä kattavia. Sivuilla on myös keskustelufoorumi, jossa tilaajat voivat keskustella ja jakaa ideoita keskenään.

IPVanish palvelun avaus

Rekisteröityminen

Rekisteröitymisessä asiakkaalta pyydetään sähköpostiosoitetta, salasanaa ja maksutietoja (jos maksuja ei suoriteta Bitcoineilla). Tietojen annon jälkeen tulee seurata annettuja ohjeita tai mennä suoraan lataamaan ohjelma lataus-sivulta.

IPVanishin Windows-versio

Windows-versio on jatkanut samalla tutulla tyylillään jo vuosia. Muutamia parannuksia on kuitenkin saatu mukaan matkan varrella; esimerkiksi automaattinen yhdistäminen ja IPv6-vuotosuoja. Sovellukseen on myös taannoin lisätty killswitch, joka toimi moitteetta testissä. Killswitchin tehtävä on suojella käyttäjää mahdollisissa yhteyden katkeamistilanteissa. Windows-versiosta löytyy lisäksi DNS-vuotosuoja ja mikä parasta, IP-osoitteiden sekoittaja Deep Packet Inspection.

Viime aikoina palveluun on myös lisätty erityinen IP-osoitteen kierrättäjä, joka vaihtaa laitteen IP-osoitteen vähintään joka 45 minuutti. Tämä nopeuttaa yhteyksiä ja vaikeuttaa mahdollisen urkinnan harjoittamista, tosin kansalliset viranomaiset eivät välttämättä ole vaihtamisesta moksiskaan. IP-osoitteen vaihtohetkellä killswitch menee välittömästi päälle.

Muut käyttöjärjestelmät

IPVanishilla on pyhitetyt sovellukset Windowsin lisäksi Androidille, OSX:lle, iOS:lle, Windows Phonelle, Ubuntulle, Chromebookille ja reitittimille. Tosin palvelun asentaminen neljälle viimeksi mainitulle alustalle vaatii hieman manuaalista työtä asiakkaan toimesta. Sivustolla tarjotaan kuitenkin kattavat ja kuvalliset videotutoriaaleilla höystettynä, joiden avulla palvelun käyttöönotto on helppoa.

Android

Android-sovellus ei kalpene nopeusrintamalla kilpailussa pöytäkoneversiota vastaan vaatimattomassa käytössä. Sovelluksen käyttötuntuma muistuttaa kovasti pöytäkoneversion mainiota käyttökokemusta, mikä ei todellakaan ole yleistä VPN-maailmassa. Myös kaikki pöytäkoneversion ominaisuudet, kuten IP-osoitteen sekoittaja, killswitch ja nopeustestit, on saatu puristettua Android-sovellukseen. Tänä päivänä, kun asiakkaiden VPN:än käyttö kohdistuu jatkuvasti enemmän mobiiliversioihin pöytäkoneversioiden sijaan, on hienoa nähdä palveluntarjoaja, joka panostaa erityisesti mobiilisovellukseensa.

Suorituskyky (Nopeus, DNS, WebRTC ja IPv6-testit)

Yhteysnopeudet ovat lähes poikkeuksetta erinomaisia kaikilla palvelimilla. Nopeudet olivat keskimäärin noin 10 Mb/s Britannian ja Hollannin servereillä, mikä tarkoittaa vain muutaman Mb/s laskua yhteydestä, jossa VPN ei ole käytössä. Yhdysvaltojen palvelimien nopeudet jäivät edellä mainituista hieman, mikä ymmärrettävästi johtuu pidemmistä välimatkoista. Joka tapauksessa selaus ja suoratoisto pelasivat myös VPN:än kanssa moitteettomasti.

Emme havainneet DNS-vuotoja, mutta suosittelemme testaamaan asiaa säännöllisesti myös itse. DNS- ja WebRTC-vuotoja voi jäljittää ipleak.com-sivustolla, IPv6-vuotoja test-ipv6.com-sivustolla ja kaikkia edellä mainittuja doileak.com-sivulla, jonka testi on myös hieman monipuolisempi kuin muiden sivustojen.

IpVanish yhteenveto

Pidimme:

  • Ei asiakaslokeja
  • Toimivuus kaikilla käyttöjärjestelmillä
  • Nopeat yhteydet
  • P2P-lataus sallittu
  • Maksutapavaihtoehtojen monipuolisuus
  • Uusi toimiva killswitch, IP-osoitteiden sekoittaja ja kierrättäjä

Emme pitäneet:

  • Ei live chat-asiakaspalvelua

Vihasimme:

  • Emme mitään

IPVanish on kasvanut ansaitusti yhdeksi markkinoiden isoimmista toimijoista. Sen vaikuttava ja nopea palvelinverkosto sekä yksityisyysominaisuudet tulevat nostamaan sitä varmasti jatkossa entistä isompaan asemaan kuluttajien silmissä. Kehitys on parhaiten nähtävissä mobiilisovellusten parannuksissa sekä uudistusten virheettömässä toimeenpanossa. Vaikka asiakastuki voisikin olla hieman tasokkaampaa, tarjoaa IPVanish tästä huolimatta loistavan paketin, joka sopii kaikille. Suosittelemmekin kokeilemaan IPVanishin 7 päivän kokeilujaksoa.

Hanki IPVanish »