ExpressVPN

Erinomainen toimivuus striimauspalvelujen kanssa
Siirry ExpressVPN
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
ExpressVPN yhteenveto
ExpressVPN on yksi markkinoiden parhaista asiakasorientoituneista VPN-palveluista 24/7-asiakaspalvelullaan, helppokäyttöisillä sovelluksillaan sekä 30 päivän takuullaan. Viime aikoina ExpressVPN on saanut päivityksiä, jotka ovat vain vahvistaneet sitä yhtenä markkinoiden kilpailukykyisimmistä palveluntarjoajista.
Datarajoitukset
Ei rajoituksia
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
85Mbps
Lokitiedostot
Ei
Palvelimien määrä
5500
Maat
94
Netflix-toimivuus
Kyllä
P2P sallittu
Kyllä
Suomeksi
Kyllä
Hinta
8,32-12,95$/kk

Hinnoittelu ja tuotteet

ExpressVPN:än valikoimista löytyy varmasti jokaiselle jotain. Yhden kuukauden normaalitilaus on suhteellisen hintava, 12,95 dollaria. Pidemmissä tilauksissa kuukausihinta kuitenkin on selvästi alhaisempi, vuoden tilauksessa hinta per kuukausi on 8,32 dollaria.

Ilmaista kokeilujaksoa* ei lähtökohtaisesti tarjota, mutta 30 päivän takuu ajaa pitkälti saman asian. Takuuasioissa ExpressVPN on markkinajohtaja, sillä monet palveluntarjoajat sisältävät piilotettuja rajoituksia alkutarjouksiin tai eivät edes anna sellaisia.

ExpressVPN kuitenkin turvaa asiakkaan saatavat ja maksaa takuun saumattomasti ja nopeasti. Neljän vuoden ajalta emme ole saaneet yhtään negatiivista kommenttia koskien ExpressVPN:än takuuta.

*iOS-sovellukselle on saatavissa viikon ilmainen kokeilujakso. Android-versiolle on taasen saatavissa päivän ilmainen kokeilujakso. Kokeilujaksojen kestojen eroavaisuus johtuu sovelluskauppojen rajoituksista, ei ExpressVPN:stä.

Jos asiakas saa myös ystävänsä tilaamaan ExpressVPN:än, saavat he molemmat palvelun ilmaiseksi 30 päiväksi.

Ominaisuuksista kerromme seuraavaksi lisää, mutta jo nyt on huomionarvoista mainita ilmainen SmartDNS, joka kuuluu kaikkiin ExpressVPN:än paketteihin. Sitä voidaan pitää erinomaisena kylkiäisenä.

Ominaisuudet

ExpressVPN:llä on palvelimia 160 kaupungissa 94 maassa. Sijainteja on mm. Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Lähi-Idässä ja jopa Afrikassa, joka useimmiten jää VPN-palveluntarjojien huomion ulkopuolelle. Palvelu mahdollistaa viiden laitteen samanaikaisen yhdistämisen.

Palvelu tukee useimpia VPN-protokollia. Suosittelemme kuitenkin käyttämään OpenVPN:ää aina kun mahdollista. PPTP:tä on päinvastoin vältettävä. Saatavilla olevat protokollat ovat PPTP, L2TP/IPSec, SSTP ja OpenVPN (TCP ja UDP)

Kuten mainittua, VPN-palvelun lisäksi asiakkaat saavat ilmaiseksi käyttöönsä SmartDNS:än.

SmartDNS

SmartDNS mahdollistaa laitteen sijainnin huijaamisen “siirtämällä” laitteesi toiseen maantieteelliseen sijaintiin. Salausta tai salauksen purkamista ei tarvita ja siirto tapahtuu silmänräpäyksessä. Näin ollen SmartDNS-palvelut ovat VPN-palveluita nopeampia esimerkiksi suoratoistopalveluissa, vaikka kaukainen sijainti voikin aiheuttaa ongelmia.

SmartDNS:än ehdoton etu on sen joustavuus. Se toimii missä tahansa laitteessa, joka voidaan yhdistää internetiin, kuten älytelkkarissa tai pelikonsolissa.

ExpressVPN:än ilmainen SmartDNS toimii esimerkiksi Yhdysvaltain Netflixissä sekä BBC:n iPlayerissä. Kannattaa huomioida, että selaimesta tarvitsee mahdollisesti sulkea varmennevaroitukset (certificate warning), jotta sivuille pääsee.

“Stealth”-serverit

ExpressVPN:llä on salamyhkäisiä Stealth-servereitä Hong Kongissa, joiden perimmäinen tarkoitus on tarjota kiinalaisille käyttäjille mahdollisuus ohittaa Kiinan valtion harjoittama urkinta. Nämä serverit toimivat kuitenkin muuallakin VPN-blokkien ohittamisessa.

Me emme ole päässeet kokeilemaan näitä servereitä, mutta raporttien mukaan ne toimivat hyvin. (On hyvä tosin muistaa, että Kiinan ollessa kyseessä kannattaa kaikkeen aina suhtautua pienellä varauksella.)

Anonyymit verkot

ExpressVPN tarjoaa nykyään myös .onion-verkkosivun. Se on kopio sen avoimesta verkkosivusta, mutta siihen pääsee tutustumaan vain Tor-selaimen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että sivua on käytännössä mahdotonta sensuroida.

Tämä anonyymi sivu on erinomainen vaihtoehto mm. kiinalaisille, jotka eivät normaalisti pääsisi sensuurin takia avoimelle verkkosivulle lataamaan palvelua.

Yksityisyys

ExpressVPN:än kotipaikka on Brittiläisillä Neitsytsaarilla. Ottaen huomioon sen, että Neitsytsaarten ja Iso-Britannian välillä on valtameri, on epäselvää, kuinka aluetta valvotaan brittiläisten tiedustelupalvelujen toimesta. Pääasiassa Neitsytsaaria voidaan kuitenkin pitää erittäin turvallisena sijaintina ottaessa huomioon mm. tekijänoikeusongelmat.

Neitsytsaarilla yritysten ei tarvitse lain mukaan säilyttää asiakastietoja, mikä mahdollistaa ExpressVPN:än minimaaliset asiakaslokit. ”Emme ikinä pidä tiedonliikennelokia tai muitakaan lokeja, jotka mahdollistaisivat ulkopuoliselle tietyn IP-osoitteen ja tietyn aikaleiman yhdistämisen. Työskentelemme jatkuvasti jaettujen IP-osoitteiden pohjalta, mikä tarkoittaa sitä, ettei yhtäkään IP-osoitetta voi yhdistää yksilöityyn käyttäjään. Kehittääksemme palvelun resurssinkohdistamista, keräämme tiedonsiirron määriä sekä palvelimen valintatietoja, joista kumpikaan ei mahdollista käyttäjien paljastumista viranomaistutkinnassa.”

Käyttörekistereitä ei siis ylläpidetä. Joitakin yhteysrekistereitä kuitenkin pidetään:
“Saatamme kerätä seuraavia tietoja: päiväys palveluun yhdistettäessä, alue, jolta serveri valitaan sekä datansiirron kokonaismäärä päivän aikana.”

Tiedonkeruu on melko minimaalista. Mutta teoriassa nämä pienetkin asiakaslokit voivat antaa viholliselle mahdollisuuden suorittaa onnistunut end-to-end-hyökkäys.

Turvallisuus

Teknisiltä ominaisuuksiltaan ExpressVPN:än salaus OpenVPN-yhteyksissä on A-luokkaa:
AES-256-koodi, RSA-4096-algoritmi ja SHA-512-tarkiste takaavat anonymiteetin. ExpressVPN sisältää myös uuden ominaisuuden, ECDH-avaintenvaihdon, joka salaa tietokanavat.

Sen ansiosta OpenVPN-yhteyksissä on nyt Perfect Forward Secrecy, jonka ansiosta salausavaimen murtaminen ei johda aiemmin salattujen viestien tietoturvan vaarantumiseen.

ExpressVPN luo jokaiselle käyttäjälle kustomoidun OpenVPN-sertifikaatin ja todentaa sen aktivointikoodilla. Tätä voidaan jo kutsua todella varmaksi järjestelyksi.

On muistettava, että OpenVPN:än lisäksi myös muita VPN-protokollia on saatavilla. PPTP:tä en kuitenkaan voi suositella pahimmalle vihamiehellenikään, niin epäluotettava se on. Onneksi ExpressVPN tuo tämän seikan myös itse selkeästi esille.

Verkkosivut

ExpressVPN:än verkkosivut ovat tyylikkäät ja näpsäkät. Sivut ovat täynnä tietoa, josta tosin osaa voi olla vaikea löytää. Minulla ei esimerkiksi olisi ollut hajuakaan, mistä firman käyttämän salauksen yksityiskohtaiset tiedot löytyvät, ellei asiakaspalvelu olisi opastanut minua oikeaan paikkaan.
ExpressVPN:än sivuilta löytyy myös kohtuullisen hyvä ja säännöllisesti päivitettyvä blogi, josta tämänkin artikkelin lukijat voivat saada uutta tietoa irti.

Asiakastuki

ExpressVPN:än bravuuri on sen 24/7/365-asiakastuki. Kokeillessamme Live Chatia asiakaspalvelija olikin välittömästi vastailemassa kysymyksiimme.

Olen aikaisemmin saanut muutamia huolestuneita palautteita koskien ExpressVPN:än asiakaspalvelijoiden ammattitaitoa. Meidän keskustellessamme asiakaspalvelijoiden kanssa emme törmänneet ammattitaidon puutteeseen; saimme joko välittömästi vastaukset kysymyksiini tai ohjeet siihen, miten vastauksen voi löytää.

Kaikkien asiakaskokemus on tietenkin yksilöllinen. Me voimme kokemuksiemme perusteella kuitenkin varauksetta kehua ExpressVPN:än asiakaspalvelua.

ExpressVPN -palvelun avaaminen

Rekisteröityminen asiakkaaksi

Rekisteröityminen hoituu hyvin suoraviivaisesti. Maksutietojen lisäksi asiakkaalta pyydetään vain toimiva sähköpostiosoite. Osoite on välttämätön, sillä sitä kautta asiakas saa tilausvahvistuksen ja ohjelmiston latauslinkit. Mikään ei tietenkään estä käyttämästä kertakäyttöistä sähköpostiosoitetta.

Maksutapoja on useita; luottokortin lisäksi maksu onnistuu PayPalilla ja esimerkiksi Bitcoineilla. Viimeksi mainittu voi tuoda maksimaalisen anonymiteetin, jos rekisteröitymisenkin suorittaa mahdollisimman anonyymisti.

Rekisteröitymisen jälkeen sähköpostiin putkahtaa vahvistusviesti, josta löytyy kaikki tarvittavat linkit.

ExpressVPN:än Windows-versio

ExpressVPN:n on kautta aikojen erikoistunut helppokäyttöisiin ja aloittelijaystävällisiin palveluihin.
Tietokoneversio ilmentää tätä väitettä. Sijainninvalinnan jälkeen painetaan “connect”, ja VPN on toiminnassa. Helppoa kuin heinänteko.

Kauniin ulkokuoren alta löytyy myös ronskimpiakin ominaisuuksia. Laajan protokollien kirjon lisäksi ExpressVPN tarjoaa “Network Lockin”, palomuurin, joka ehkäisee IP-vuotoja sekä toimii “kill switchinä”. Network Lock siis estää VPN:än ulkopuolelta kulkevan tietoliikenteen laitteellesi tai laitteeltasi. Kaiken kaikkiaan Windows-versio on todella mainio.

Se ei ole kuitenkaan täydellinen. Muutamaan otteeseen yhteyden muodostaminen ei onnistunut, jolloin ohjelma piti sulkea Task Managerin kautta, normaali sammuttaminen ei riittänyt. Olen varma, että ongelma on minimaalinen ja katoaa päivitysten myötä tulevaisuudessa.

Mac-versio

OS X/Mac OS-sovellus on ulkomuodoltaan identtinen Windowsin vastaavan kanssa lukuun ottamatta muutamia kosmeettisia Mac-yksityiskohtia.

Muut alustat

Niin Windowsille, MacOs / O SX:lle, Androidille kuin iOS:llekin on tarjolla täysi graafinen käyttöliittymä ExpressVPN:än toimesta. ExpressVPN tarjoaa myös kustomoidun, tosin yksinkertaisen Linux-version, joka on alkeellisuudestaan huolimatta helppokäyttöinen. Se sisältää myös IP-vuotosuojan.

ExpressVPN tarjoaa myös yksityiskohdat VPN:än ja SmartDNS:än asennusohjeet suurimmalle osalle laitteista.

Android-sovellus

ExpressVPN:än Android-sovellus on yhteensopiva Android 8:n ja sitä vanhempien laitteiden kanssa. Sovelluksen voi asentaa Googlen Play-kaupasta, minkä lisäksi sen voi ladata a.apk-tiedostona.

Kuten tietokoneversiokin, on myös Android-versio erittäin käyttäjäystävällinen estäen samalla IP-vuodot. Sovellus piilotti myös ulkoisen IP-osoitteeni WebRTC:ltä.

iOS-sovellus vaikuttaa kaikin puolin samanlaiselta Android-version kanssa. Se tukee jopa OpenVPN:nää (ja IPseciä), mikä on hieman epätyypillistä kustomoiduille iOS-sovelluksille.

Suorituskyky

Yleisesti ottaen nopeustulokset olivat erinomaisia. Testissämme latausnopeudet hidastuivat alle 10 prosentilla VPN-serverin ollessa lähellä.

ExpressVPN läpäisi helposti kaikki IP- ja WebRTC-vuototestit. WebRTC kykeni kyllä selvittämään oman IP-osoitteeni, mutta se ei paljasta identiteettiäni tai maantieteellistä sijaintia.

ExpressVPN mahdollisti myös suoratoiston Yhdysvaltain Netflixistä sekä BBC iPlayerista.

ExpressVPN Yhteenveto

Pidimme:

 • Loistava asiakaspalvelu
 • Mutkaton 30 päivän takuu
 • Erinomainen salaus ja Perfect Forward Secrecy
 • Ilmainen SmartDNS
 • Toimivat mobiilisovellukset
 • Palvelimia 94 maassa
 • Mahdollistaa 5 laitteen samanaikaisen yhdistämisen
 • IP-vuoto- ja WebRTC-suojat
 • Mainiot yhteysnopeudet
 • Anteliaat asiakasedut
 • Toimii US Netflixin ja iPlayerin kanssa
 • Oma .onion-osoite
 • Stealth-serverit Hong Kongissa
 • Täyden palvelun helppokäyttöinen ohjelmisto
 • Yksinkertainen mutta toimiva Linux-versio

Emme pitäneet:

 • Vähäiset yhteyslokit
 • Windows-versio kaatuili muutaman kerran

Vihasimme:

 • Emme mitään

ExpressVPN turvaa asiakastaan markkinoiden parhaimpiin kuuluvalla asiakaspalvelulla; 24/7 Live Chat, näppärät sovellukset ja 30 päivän takuu ovat loistava paketti. Myös asiakasedut, kuten kaverin saamisesta asiakkaaksi saatava etu, ovat anteliaita.

Kaiken kaikkiaan palvelusta on vaikeaa löytää huonoja puolia. ExpressVPN on nykyään yksi markkinoiden tyylikkäimpiä ja ammattimaisimpia palveluita VPN-maailmassa.

Kommentteja ja kokemuksia

4 Kommentit
Uusimmat
Vanhimmat Eniten ääniä
Inline Feedbacks
Näytä kaikki
Heikki Laitakari
5 vuotta sitten

Toimiiko tämä Italiassa?

Jokke
5 vuotta sitten

Yle areena, elokuvat ei toimi.

JP
Vastaa  Jokke
5 vuotta sitten

Toimii ainakin mulla

Erinomainen toimivuus striimauspalvelujen kanssa Hanki VPN tästä! ExpressVPN