Nykymaailmassa jokaista liikettämme seurataan tauotta – myös internetissä. Urkinnalta ei voi koskaan välttyä täydellisesti, mutta meille internetin käyttäjille on kuitenkin tarjolla tehokas työkalu, joka pitää meidät erittäin hyvin suojassa hakkereilta ja muilta uhkatekijöiltä: VPN.

Hyvä VPN-palvelu maksaa yleensä muutaman euron kuukaudessa. Kaikki eivät palvelusta kuitenkaan halua maksaa, ja heille onkin tarjolla ilmaisia vaihtoehtoja. Valitettavasti ilmaiset VPN-palvelut ovat harvoin luotettavia tai turvallisia. Tälle sivulle olemme keränneet parhaat ilmaiset VPN-palvelut niitä etsiville.

Suositeltu VPN (mutta ei ilmainen)

Markkinoiden paras VPN kaikille käyttäjille
NordVPN tarjoaa nopeimmat latausnopeudet, todella vahvan salauksen ja erinomaisen yksityisyydensuojan.
Vpnyhteys.fi suosittelee
Erinomainen

Parhaat ilmaiset VPN-ohjelmat – Toukokuu 2024

Windscribe

Ilmaiseksi palveluksi Windscribe antaa käyttäjälleen todella nopean ja luotettavan yhteyden. Kuten muillakin ilmaisilla palveluilla, tiedonsiirto on rajoitettua. Windscriben kohdalla datankäytön katto on kuitenkin 10GB/kk, eli kilpailijoitaan huomattavasti korkeammalla.

Varjopuolella Windscribe sallii ilmaiskäyttäjiensä yhdistää laitteita vain kymmeneen eri maahan, vaikka sillä on palvelimia laajalti muuallakin.

Windscribe julkaisi taannoin uudet sovellukset iOS:lle ja Androidille, jotka ovat myös ilmaisia.

Siirry Windscribeen tästä!


TunnelBear

TunnelBear on saavuttanut suosikin aseman käyttäjiensä keskuudessa hienon ulkoasunsa ja tehokkaan salauksensa myötä.

TunnelBear ei pidä asiakaslokia, mikä tarkoittaa sitä, että he eivät kerää tietoja asiakkaidensa verkkokäyttäytymisestä. Kaiken kaikkiaan TunnelBear panostaa erityisesti käyttäjiensä yksityisyyteen, mikä tekee siitä luotettavan vaihtoehdon anonymiteettia etsiville. Lisäksi käyttäjät voivat yhdistää laitteensa ilmaiseksi kaikkiin TunnelBearin palvelimiin ympäri maailmaa. Miinuspuolena on mainittava käytön rajoitukset: käyttäjä ei voi siirtää dataa enempää kuin 500 MB kuukaudessa. Jakamalla palvelua ystäville sosiaalisessa mediassa voi rajoitusta hieman höllentää.

Siirry TunnelBeariin tästä!


SurfEasy

SurfEasy muistuttaa palveluna hyvin paljon TunnelBearia. Se eroaa kuitenkin muista omistajarakenteeltaan, sillä SurfEasyn omistaa Opera.

SurfEasy tarjoaa käyttäjälleen todella helppokäyttöisen sovelluksen, varman salauksen sekä pätkimättömät yhteydet. Kuten mainittua, ilmaisessa versiossa tiedonsiirron katto on 2 GB, jota voi tosin nostaa suosittelemassa palvelua läheisille samalla tavalla kuin TunnelBearin tapauksessa. SurfEasylla on valikoimassaan myös maksullinen palvelu, joka ei sisällä rajoituksia ja on muutenkin joka osa-alueella toimivampi paketti.

Siirry SurfEasyyn tästä!


hide.me

Hide.me on malesialainen palveluntarjoaja, joka tarjoaa laajaa palvelinverkkoa, nopeita yhteyksiä sekä tukevaa OpenVPN-salausta. Valitettavasti käyttö on rajoitettu 10 gigaan kuukaudessa, mikä toisaalta on riittävä määrä peruskäyttöön.

Internetin ollessa kovassa käytössä, suosittelemme rajoitettujen palvelujen sijaan rajoittamattomia palveluja. Jos rajoitukset eivät ole ongelma, on hide.me yksi parhaista ilmaisista vaihtoehdoista.

Siirry HideMe-palveluun tästä!


VPNGate

VPNGate on japanilaisen Tsukuban yliopiston vapaaehtoisopiskelijoiden ylläpitämä avoimen lähdekoodin VPN-palvelu. Opiskelijat pyrkivät päivittämään palvelua jatkuvasti parantaakseen käyttäjien käyttökokemusta huippuunsa asti.

Projektin pyrkimys on auttaa ihmisiä, jotka elävät alueilla, joilla viranomaiset harjoittavat laajaa valvontaa ja yksityisyyden rajoittamista. VPNGate hyödyntää myös peilipalvelimia suojatakseen käyttäjiä pääpalvelimen kaatumiselta.

Opiskelijoiden projekti ei kuitenkaan salli torrenttien latausta tai mitään muitakaan laittomia toimia. VPNGate ylläpitää asiakaslokeja ja antaa pyydettäessä asiakastietoja myös viranomaisille. Näistä syistä VPNGate sopii pääosin käyttäjille, jotka tarvitsevat VPN:nää maantieteellisten rajoitusten kiertämiseen, esimerkiksi lukeakseen ulkomaisia uutissivustoja.

Siirry VPNGateen tästä!


Tor Project

Halusimme lisätä Tor-verkon pienenä lisämausteena, vaikka se ei olekaan VPN-palvelu. Tor toimii avoimen lähdekoodin ohjelmistolla, ja sitä pyörittää vapaaehtoisjoukko ympäri maailmaa. Tor hyödyntää kerrostettua salausta (Onion Routing), joka tekee siitä erittäin turvallisen.

Torin salaus toimii seuraavasti: datan kulkiessa vähintään kolmen vapaaehtoisen ylläpitäjän tietokoneen (solmukohdan) läpi, saa data jokaisen laitteen kohdalla uuden ”salauskerroksen”. Kerroksia tulee lisää jokaisen uuden solmukohdan kohdalla.

Toria käyttäessä käyttäjän oma IP-osoite on piilossa tehden käyttäjästä anonyymin. Oman IP-osoitteen sijaan käyttäjän IP-osoitteena näkyy solmukohdan IP-osoite. Solmukohtia on tuhansia, joten käyttäjien yksilöinti verkossa on mahdotonta.

Tor-verkon ainoat heikkoudet ovat yhteysnopeuksien kohtalainen hidastuminen sekä P2P-latauskielto. Kaiken kaikkiaan Tor on palveluna todellakin harkitsemisen arvoinen!

Siirry Tor-verkkoon tästä!


Huomioita

Ilmaista VPN-palvelua valitessa on syytä kiinnittää huomiota muutamaan asiaan:
a) Mihin käyttötarkoitukseen VPN tulee?
b) Kuinka usein VPN olisi käytössä?

Henkilölle, joka haluaa vain kiertää maantieteellisiä rajoituksia, sopii mikä tahansa tämän oppaan VPN erinomaisesti. Henkilöille, jotka käyttävät enemmän internetiä sekä tarvitsevat enemmän yksityisyyttä ja turvallisuutta sopii paremmin palvelut, joissa tiedonsiirto ei ole rajoitettua. Tämä rajaa valitettavasti käytettävissä olevien palvelimien määrää ja/tai hidastaa yhteysnopeuksia.

Yhteysnopeudet ovat suuri huolenaihe niille, jotka haluavat katsoa videostriimejä tai kuunnella musiikkia. Jos haluat katsoa esimerkiksi maantieteellisesti rajoitettuja striimauspalveluja, suosittelemme käyttämään sellaisia VPN-palveluja, jotka eivät rajoita yhteysnopeuksia.

Ilmaiset VPN-palvelut – Yhteenveto

Tietoisuus VPN-yhteyksistä ja yksityisyyden suojelemisesta levittäytyy jatkuvasti kaikkialle maailmaan yhä kiihtyvämpään tahtiin.

Vaikka ilmaiset lounaat maistuisivatkin varmasti kaikille, ei niitä ole saatavilla ilman varjopuolia. Aidosti toimivat, hyvät VPN-palvelut maksavat, mutta maksun vastineeksi saa erittäin nopeat yhteydet sekä raudanlujan salauksen.

Asiakkaiden datan hyödyntäminen on toinen asia, joka erottaa ilmaiset palvelut maksullisista. Monet ilmaista palvelua tarjoavat palveluntarjoajat myyvät asiakasdataansa samalla kun maksulliset tarjoavat asiakkailleen ammattiylpeydellä takuuvarmaa yksityisyyttä.

Edellä mainituista syistä emme voi suositella ilmaisia palveluja kenellekään, sillä ne ovat liian suuri turvallisuusriski.

Listaamamme ilmaiset VPN-palvelut ovat kuitenkin varteenotettavia palveluita niille, jotka ovat valmiita ottamaan hieman riskiä eivätkä halua maksaa VPN:stä. Listan palvelut tarjoavat vahvat salaukset, ne ovat todistettavasti luotettavia ja ne käsittelevät asiakkaiden dataa huolella eivätkä myy sitä eteenpäin

Erinomaiset latausnopeudet ja vahva yksityisyydensuoja Hanki VPN tästä!