Windscribe

Windscribe


3 out of 5 stars Tyydyttävä

Windscribe on yli 50 maassa VPN-palvelinalustoja omaava, vuonna 2016 perustettu kanadalainen yhtiö, joka tunnetaan parhaiten sen ilmaisesta VPN-palvelustaan. Windscribellä on tietysti tarjota myös maksullinen palvelu muutaman dollarin kuukausihintaan. Tutustu alta lisää Windscriben lisäominaisuuksiin ja käy testaamassa ilmainen sen ilmainen VPN.

Hanki Windscribe »

Plussat ja miinukset

Vahva salaus
Toimii useilla alustoilla
Loistavia selainlaajennuksia
 Uskomattoman hidas Iso-Britannian serveri
 Ei livechattia asiakastuessa
 Ei suomeksi

Hinnoittelu ja tuotteet

Windscribe tunnetaan alalla parhaiten sen ilmaisesta ominaisuudestaan Limited-planista ja tätä VPN-muotoa yhtiö mainostaakin erittäin aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Windscribella on kuitenkin myös kohtalaisen reilusti hinnoiteltuja maksullisia tarjouksia. Yksi näistä on kuukausi kerrallaan tilattava Unlimited Monthly plan hintaan 9 dollaria kuussa. Toinen on Unlimited Yearly Plan, mikä tilataan vuodeksi kerrallaan kuukausihintaan 3.75 dollaria. Jälkimmäinen onkin selkeästi edullisempi vaihtoehto pitkällä juoksulla ja mikäli olet Windscriben ilmaisversioon tutustuttuasi vakuuttunut, kannattaa vuositilausta tosissaan harkita.

windscribe-hinnoittelu

Windscribe hyväksyy kaikki tavallisimmat maksumuodot kuten MasterCardin, Visan, PayPalin sekä American Expressin. Tämän lisäksi voit maksaa käyttämällä Bitcoin-palvelua mikä itsessään mahdollistaa sen, että voit pysyä nimettömänä jo maksuvaiheesta lähtien näin halutessasi.

Suosittelemme, että tutustut rauhassa Windscriben ilmaiseen Limited planiin saadaksesi hieman tuntumaa VPN:stä ennen kuin isket varsinaiset rahat tiskiin. Toisaalta mikäli haluat suoraan kokeilla Unlimited plania, tarjoaa Windscribe sinulle reilua rahat takaisin-takuuta aina kolmanteen päivään asti ostoajankohdasta alkaen.

Windscriben sivuilta löydät myös loppuun asti hiotun videon ohjelman tarjoamien palveluiden pääkohdista. Suosittelemme tähän tutustumista, mikäli olet kiinnostunut joistakin yhtiön tarjoamista VPN-paketeista.

Ominaisuudet

Windscribe Ltd on internet turvallisuuteen sekä yksityisyyteen erikoistunut yhtiö, mikä sijaitsee Ontariossa Kanadassa. Yhtiö on verrattain nuori tekijä VPN-palvelintarjoajien keskuudessa, sillä se on perustettu vasta vuonna 2016.

Turhauttavaa kyllä Windscriben kaikkia palveluja ei ole esitelty kovin selkeästi sen nettisivuilla, vaan tiedot on ripoteltu ympäri sivustoja tavalla, joka tekee niiden etsimisen erittäin ikäväksi. Windscribe on kuitenkin tietoinen tästä ikävästä ongelmasta ja on ilmoittanut pyrkivänstä korjaamaan asian hetimmiten.

Suurin osa tärkeimmistä tiedoista löytyykin Windscriben hinnastot-sivustolta. Unlimited-plan tarjoaa palvelimia yli 50 maassa, OpenVPN-konfiguraation, rajoittamaton määrä GB/kk sisäänrakennetun palomuurin sekä mainostentorjuntaominaisuuden + P2P (peer-to-peer)-tuen. Limited plan tarjoaa käyttäjälleen samoista ominaisuuksista koostuvan rajoitetumman version: palvelimia 11 maassa, 10GB/ kuukausi ilman OpenVPN-konfiguraatiota. Tälläkin rajoitetummalla ilmaisversiolla on tosin sisäänrakennettu palomuuri sekä P2P-tuki mainostentorjuntaominaisuuksineen.

Mikäli ilmaisversiota käyttäessäsi haluat lisätä kuukausittaista GB-määrää, tarjoaa Windscribe tähän kaksi keinoa:

 1. Kutsu ystäviäsi käyttämään Windscribeä ja saat 1 GB:n kuussa lisää yhtä kutsumaasi ystävää kohden.
 2. Mine Crypto-valuuttaa käyttäen: 10M = 10GB/kuukaudessa

Mikäli haluat mainituista ehdoista lisätietoja tutustu oheisesta linkistä Windscriben nettisivuihin: https://windscribe.com/promo/gopro?explain=1&pl=bestvpn&affid=4ty8m2jf&afftag=review_l.en_uid.ui167150758137853060

Turvallisuus ja yksityisyys

Kuten mainitsimme esittelytekstissä: Windscribe sijaitsee Kanadassa. Tämä on sikäli huono uutinen, sillä Kanada on jäsen kuuluisassa Five Eyes-valvontaverkossa Australian, Uuden-Seelannin, Iso-Britannian ja USA:n tavoin. Tätäkin huolestuttavampaa on uutinen siitä, että Kanadan kansallisen turvallisuuden palvelu CSIS (Kanadan NSA) on lainvastaisesti ollut tekemissisä kansalaisten henkilökohtaisten tietojen urkintaskandaalissa yli vuosikymmenen ajan.

Vaikka Windscriben sijainti on kaikkea muuta kuin ideaali, käyttää se tästä huolimatta varsin asiallista turvallisuusteknologiaa kompensoidakseen sijainnista aiheutuvia ongelmiaan. Kun kyse on tietoturvaliikenteen salauksesta, Windscribe seisoo siis erittäin vakaalla pohjalla: se käyttää nimittäin AES-256-kirajusta, SHA512-tunnistusta sekä 4096-bit RSA-avainta-ollakseen mahdollisimman vahva suojatakseen kaikkia tietojaan.

Windscribe VPN omaa niin IPv6:n (Internet Protocol version 6) kuin myös DNS (Domain Name System)-vuotosuojauksen. Tämän lisäksi se myös kirjaa erittäin selkeästi kaikki sen ei P2P-ominaisuutta suosivat alustat. Tähän päälle Windscribellä on sisäänrakennettu palomuuri, mikä tunnetaan VPN-teknologian saralla ”kill swtichinä”, mikä katkaisee asiakkaan yhteyden internetiin siltä varalta, että VPN-yhteys jostain syystä sattuisi kaatumaan.

Mikäli jotkut haluavat kaiken tämän päälle vielä ripauksen lisää turvallisuutta ja varmuutta, tarjoaa Windscribe tupla hop-ominaisuuden. Tämä mahdollistaa käyttäjän yhdistämisen toisellekin sijainnille eli siirtäen tietoliikenteen yhä kauemmaksi. Kyseinen toimenpide luonnollisesti hidastaa nettiyhteyttäsi, mutta niille, jotka haluavat varmistua siitä, ettei heidän digitaaliset sormenjäljet jätä jälkeään mihinkään on ominaisuus sen arvoinen.

Verkkosivut

Windscriben sivut ovat sulavat ja tyylikkäät näteillä grafiikoilla höystettynä. Etusivu on hyvin organisoitu ja sieltä löydät mm. esittelyvideon, nippelitietoa palvelusta, linkkejä edelleen hyödyllisille VPN-verkkosivuille sekä muita tärkeää tietoa sisältäviä sivuja kuten: hinnoittelu, palvelun käyttö ja asiakastuki jne.

windscribe-kotisivut

Sivujen ainoa heikkous on siinä, että varsinainen ”ominaisuudet”-sivu puuttuu täysin. Seurauksena tästä sivuilla vierailevan täytyy tuhlata aikaansa etsien sieltä täältä tarvitsemaansa tietoa. Vaikka tiedot lopulta löytyisivätkin aiheuttaa kokonaisvaltaisen informaatiosivun puute sen tunteen, että et oikein saa Windscriben kokonaiskuvasta käsitystä. Mielestämme ”ominaisuudet”-sivu on jokaisen itseään kunnioittavan VPN-palvelintarjoajan nettisivun perusedellytys ja toivommekin, että Windscribe kehittää sivujaan yleisen trendin mukaisesti.

Windscribellä on myös oma blogi, josta löytyy ajankohtaista sekä kiinnostavaa tietoa ja artikkeleita turvallisuudesta VPN-käytön suhteen. Ikävä kyllä blogin hyvästä tarkoitusperästä huolimatta: sitä ei ole päivitetty sitten vuoden 2016.

Asiakastuki

Windscribellä on kolme erilaista asiakastukivaihtoehtoa: aloitusohjeet, FAQ-sivu sekä aloitusohjeet sisältävät helposti seurattavat askeleet Windscriben asentamista varten lähes kaikille sen tukemille laitteille. Aina Linuxista Operaan, Windows Mobileen, uTorrentiin ja Synology NAS:iin asti. Olisi suorastaan ihme, mikäli et löytäisi näiden ohjeiden avulla etsimääsi. Parasta ohjeissa oli ehdottomasti jokaisen kategorian tarjoamat screenshotit ja yksityiskohtaiset asennusohjeet.

FAQ-sivusto oli myös erittäin hyödyllinen. Se pitää sisällään kaikki peruskysymykset sekä hieman teknisemmätkin hifistelykyselyt. Olimme todella yllättyneitä sivuston läpinäkyvyydestä; Windscribe vastasi todella rehellisesti mm. kysymykseen siitä tekeekö se käyttäjistään 100% anonyymeja netissä (vastaus oli: ei tee). Samaten sivuilla paljastettiin tasan tarkkaan Windscriben käyttämä salaus. Useat VPN-palvelintarjoajat väittävät valheellisesti, että he tarjoavat täydellistä anonymiteettiä internetissä käyttäjilleen tai sitten vaihtoehtoisesti eivät paljasta käyttämäänsä VPN-salausta. Winscribe ansaitsee tässä kohtaa siis erityiskehut rehellisestä toiminnastaan.

Mikäli et tässäkään vaiheessa ole saanut apua ongelmaasi, voit täyttää sivuilta löytyvän nettilomakkeen asiakastukeen. Tämä palvelu on tosin tarjolla vain rekisteröityneille käyttäjille: käyttäjän tulee ensin kirjata käyttäjänimensä ennen kuin he voivat lähettää viestin.

Palvelun avaaminen

Testasimme Windscriben ilmaista Little-plania. Vaikka se onkin ominaisuuksiltaan hieman rajoitetumpi kuin kuukausittainen rekisteröitymistä vaativa maksullinen palvelu, on se yhtä kaikki ilmainen ja sosiaalisissa medioissa vahvasti rummutettu maailman parhaimpana ilmaisena VPN-palveluna. Halusimme siis nähdä pitääkö tämä lainkaan paikkansa.

Itse kirjautuminen Windscribeen oli äärimmäisen helppoa. Ensiksi sinun tulee valita ilmainen tai maksullinen Unlimited-plan. Valittuasi ilmaisen, pääset luomaan käyttäjänimen sekä salasanan. Sähköpostiosoitteen lisääminen käyttäjätiliin oli vapaaehtoista, mikä on hyvä uutinen niille, jotka arvostavat VPN-palvelussa nimenomaan anonymiteettiään. Perustiedot lisättyäsi, ohjataan sinut välittömästi käyttäjäportaaliin, jossa pääset tarkastelemaan tilisi statusta, GB-käytön määrääsi, sekä lataamaan itse WindscribeVPN-ohjelman.

Testasimme Windscriben Windows 10:llä kannettavalta tietokoneelta. Lataus ja asennus tapahtui sekunneissa ja Windscribe lähti käyntiin välittömästi tämän jälkeen. Kirjauduttuani sisään näin oman VPN-statukseni, sijaintini sekä IP-osoitteeni.

VPN- toimi sulavasti ja se oli yksinkertaisen helppokäyttöinen. Windscriben visuaalinen ulkoasu tekee siitä mm. aloittelijoille mahdollisimman oivan alustan VPN:n ensikäyttöön. Toisaalta myös kokeneemmat käyttäjät voivat arvostaa tätä yksinkertaisen toimivaa ulkoasua, sillä kyseessä on edelleen toimiva ja turvallinen VPN.

Windscribe Chrome Extention

Päätimme koeajaa myös Windscriben myös Chrome-lisäosan. Sen löytää helposti Chrome Web Storesta https://chrome.google.com/webstore/detail/windscribe-free-vpn-and-a/hnmpcagpplmpfojmgmnngilcnanddlhb

Windscribe Chrome lisäosa on visuaalisesti hämmästyttävän saman näköinen varsinaisen ohjelman kanssa. Pääset helposti yhdistämään laitteesi VPN:ään ja pois, tarkastelemaan sijaintiasi sekä luomaan turvattuja linkkejä. Pääset vaihtamaan sijaintisi ”Cruise control”-osiosta mihin tahansa haluamaasi maahan. Maalistaus vaihtoehtoineen on tismalleen sama kuin Windscribessä, joten käyttäjiä hemmotellaan kohtalaisesti eri vaihtoehdoilla.

Vaikka varsinainen Windscribe varmasti tyydyttää suurimman osan VPN-tilaajien tarpeista on Chrome varsin miellyttävä ja tervetullut lisäominaisuus sitä kaipaaville ja erityisesti niille, jotka haluavat taata anonymiteettinsä.

Suorituskyky

Kuten ylläolevista kuvista näkyy Windscriben nopeustestit poikivat varsin vaihtelevia, mutta pääosin pettymystä herättäviä tuloksia. Halusimme testata Iso-Britannian alustan nopeuden, mutta vaikka saimme luotua yhteyden, kesti yhden sivun lataaminen usean minuutin verran. Vaikka kokeilimme uudestaan kolmen päivän aikana kahdesta eri sijainnista, olivat tulokset samat: laittoman hidas nopeus. Päätimme siis testata ranskalaisia sekä hollantilaisia alustoja ja ne olivatkin eri luokkaa. Vaikka hollantilainen oli kaikista testaamistamme nopein ei sekään kyennyt ylläpitämään samaa tehoa pysyvästi. Testasimme tämän lisäksi Euroopan ulkopuolelta myös USA:n alustan ja totesimme nopeuden olevan kohtalaisen hyvä.

Vaikka nopeustestit olivatkin hieman pettymys emme havainneet ollenkaan DNS-vuotoja Windscribeä käyttäessämme. Voit halutessasi testata omat DNS ja WebRTC(Web Real-Time Communication)-vuodot itse käyttämällä ipleak.net:n tarjoamaa palvelua. Test-ipv6.com:ssa voit testata myös IPV6-vuodot. Kehotamme kaikkia VPN-käyttäjiä testaamaan yhteytensä vuodoilta aina silloin tällöin.

Windscirbe toimii Windowsin lisäksi lähes kaikilla mahdollisilla alustoilla.

Tietokoneet: Windows, Mac, Linux Ubuntu

Selaimet: Chrome, Firefox ja Opera

Matkapuhelimet: iPhone, Android ja Windows-puhelin

Reitittimet. DD-WRT, Tomato ja Asus

Torrent: uTorrent, Deluge, qBitorrent ja Vuze

Näiden lisäksi myös älytelevisiot sekä käytännössä kaikki laitteet, joihin voit konfiguroida VPN:n käyttämällä reititintä tai tietokonetta ovat mahdollisia Windscriben käyttölaitteita.

Windscribe yhteenveto

Pidimme:

 • Loistava asiakastuki
 • Paljon valittavia alustoja
 • Vahva salaus
 • Läpinäkyvä yksityisyysmenettely
 • Ei asiakaslokeja
 • Helppokäyttöinen kaikilla alustoilla
 • Ilmainen VPN-versio

Emme pitäneet:

 • Sijaistee Kanadassa
 • Nettisivut ovat epäselvät
 • Ei livechattia

Vihasimme:

 • Emme mitään

Windscribe on toimiva ja luotettava VPN. Sen palvelinalustoja on yli 50:ssä maassa ja tämä vuonna 2016 perustettu yhtiö on yksi niitä harvoja, joka tarjoaa myös ilmaisen VPN-mahdollisuuden. Jo pelkästään tämän vuoksi se on tutustumisen arvoinen.

Hanki Windscribe »

 • Hei Paavo, onko kyseessä ilmaisversio? Kuulostaisi jokatapauksessa siltä, että ohjelma ei toimi oikein ja onglelma on Windscriben päässä. Suosittelen ottamaan yhteyttä suoraan Windscribe asiakaspalveluun.

 • Asensin Windscribe läppäreihin joissa on Windows 8.1 ja Windows 7 ja Huawei Android -luuriin.
  Lisäosa myös asennettiin Firefoxiin, Cromeen jota suositellaan.
  Ongelma on se, että IP ei ole piilossa vaan julkinen IPv4 näkyy joko todellisena tai muutettuna mutta ei ole koskaan piilossa.
  Tuntuu olevan sattumaa kumpi IP näytetään IP-testeissä kuten ”whatismyip.com” tai ”expressvpn.com/fi/webrtc-leak-test”. Maan vaihtaminen tai ON/OFF -paikkeen ei vaikuta taiaan.
  Paikkakunta on kylläkin valitun maan mukainen mutta sekin näytetään testeissä.
  Expressvpn-testi ilmoittaa lisäksi, että IPv4 :ssä on omahdollinen vuoto.