Ilmainen VPN – Parhaat ilmaiset VPN-ohjelmat

Nykymaailmassa jokaista liikettämme seurataan tauotta – myös internetissä. Urkinnalta ei voi koskaan välttyä täydellisesti, mutta meille internetin käyttäjille on kuitenkin tarjolla tehokas työkalu, joka pitää meidät erittäin hyvin suojassa hakkereilta ja muilta uhkatekijöiltä: VPN.

Hyvä VPN-palvelu maksaa yleensä muutaman euron kuukaudessa. Kaikki eivät palvelusta kuitenkaan halua maksaa, ja heille onkin tarjolla ilmaisia vaihtoehtoja. Valitettavasti ilmaiset VPN-palvelut ovat harvoin luotettavia tai turvallisia. Tälle sivulle olemme keränneet parhaat ilmaiset VPN-palvelut niitä etsiville.

Mitä hyötyä ilmaisesta VPN:stä on?

VPN salaa internetin käyttäjän tietoliikenteen internet-palveluntarjoajilta (ISP), hakkereilta, viranomaisilta tai ihan keltä tahansa, joka saattaa olla kiinnostunut ihmisten tekemisistä verkossa. VPN:än avulla internetin käyttäjä voi myös ”huijata” oman sijaintinsa päästäkseen käsiksi sivustoihin ja palveluihin, jotka normaalisti olisivat maantieteellisesti rajoitettuja.

Mainos: ilmaiskierroksia löytyy osoitteesta ilmaista.fi

Ilmainen VPN ei koskaan korvaa maksullista VPN:ää

On erityisen tärkeää ymmärtää, ettei ilmaiset vaihtoehdot sisällä lähellekään samoja ominaisuuksia kuin maksulliset vastaavat. Alle listatut ilmaiset VPN-palvelut ovat testien perusteella tällä hetkellä parhaita omassa kategoriassaan ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

Varoituksen sana

Ilmaiset VPN-palvelut voivat olla katastrofi anonymiteetille. Monet ilmaista tuotetta tarjoavat VPN-palveluntarjoajat myyvät asiakkaidensa dataa eteenpäin tai käyttävät epäluotettavia, helposti hakkeroitavia salausmenetelmiä.

Suosittelemmekin vahvasti maksullisia, täyden palvelun VPN-palveluita. Ne ovat huokeita tapoja ylläpitää maksimaalista yksityisyyttä.

5 out of 5 stars Erinomainen

Vain 3,29$/kk – 30pv rahat takaisin-takuu
Lunasta tarjous

Esittelemme alle 5 kilpailukykyisintä ilmaista VPN-palvelua tällä hetkellä. Kerromme lisäksi muitakin ilmaisia keinoja kohentaa yksityisyyttä.

Parhaat ilmaiset VPN-ohjelmat 2018

Windscribe 3.5 out of 5 stars

Loistava salaus
Jaetut IP-osoitteet
Ei asiakaslokia
Erinomainen softa
Selkeä yksityisyyskäytäntö
Kehnohko asiakastuki
Uusi yritys markkinalla (vasta vähän kokemusta alalta)

Ilmaiseksi palveluksi Windscribe antaa käyttäjälleen todella nopean ja luotettavan yhteyden. Kuten muillakin ilmaisilla palveluilla, tiedonsiirto on rajoitettua. Windscriben kohdalla datankäytön katto on kuitenkin 10GB/kk, eli kilpailijoitaan huomattavasti korkeammalla.

Varjopuolella Windscribe sallii ilmaiskäyttäjiensä yhdistää laitteita vain Yhdysvaltojen, Ison-Britannian, Kanadan, Alankomaiden, Saksan tai Hong Kongin palvelimiin, vaikka sillä on palvelimia laajalti muuallakin.

Windscribe julkaisi taannoin uudet sovellukset iOS:lle ja Androidille, jotka ovat myös ilmaisia.

Hanki Windscribe »


TunnelBear 3.5 out of 5 stars

Tyylikäs ja helppokäyttöinen
Tehokas salaus
Toimii kaikilla käyttöjärjestelmillä
Sopii hyvin aloittelijoille
Sallii 5 laitteen samanaikaisen yhdistämisen
Ei P2P-latausta
Ei sisällä kehittyneitä ominaisuuksia
Käyttö rajoitettua

TunnelBear on saavuttanut suosikin aseman käyttäjiensä keskuudessa hienon ulkoasunsa ja tehokkaan salauksensa myötä.

TunnelBear ei pidä asiakaslokia, mikä tarkoittaa sitä, että he eivät kerää tietoja asiakkaidensa verkkokäyttäytymisestä. Kaiken kaikkiaan TunnelBear panostaa erityisesti käyttäjiensä yksityisyyteen, mikä tekee siitä luotettavan vaihtoehdon anonymiteettia etsiville. Lisäksi käyttäjät voivat yhdistää laitteensa ilmaiseksi kaikkiin TunnelBearin palvelimiin ympäri maailmaa. Miinuspuolena on mainittava käytön rajoitukset: käyttäjä ei voi siirtää dataa enempää kuin 500 MB kuukaudessa. Jakamalla palvelua ystäville sosiaalisessa mediassa voi rajoitusta hieman höllentää.

Hanki TunnelBear »


SurfEasy 3 out of 5 stars

Helppo käyttöönotto
Sallii P2P-lataamisen
Operan omistama
Helppokäyttöiset sovellukset
Palvelimia maailmanlaajuisesti
Pitää asiakaslokia
2GB käyttörajoitus ilmaisessa versiossa

SurfEasy muistuttaa palveluna hyvin paljon TunnelBearia. Se eroaa kuitenkin muista omistajarakenteeltaan, sillä SurfEasyn omistaa Opera.

SurfEasy tarjoaa käyttäjälleen todella helppokäyttöisen sovelluksen, varman salauksen sekä pätkimättömät yhteydet. Kuten mainittua, ilmaisessa versiossa tiedonsiirron katto on 2 GB, jota voi tosin nostaa suosittelemassa palvelua läheisille samalla tavalla kuin TunnelBearin tapauksessa. SurfEasylla on valikoimassaan myös maksullinen palvelu, joka ei sisällä rajoituksia ja on muutenkin joka osa-alueella toimivampi paketti. SurfEasyn maksullinen VPN maksaa 6,49 dollaria kuussa.

Hanki SurfEasy »


hide.me 3 out of 5 stars

Vahva salaus
Palvelimia 22 maassa
Ei asiakaslokia
Hyväksyy Bitcoin-maksut
Erinomainen asiakaspalvelu
Käyttörajoitus 2 GB/kk

Hide.me on malesialainen palveluntarjoaja, joka tarjoaa laajaa palvelinverkkoa, nopeita yhteyksiä sekä tukevaa OpenVPN-salausta. Valitettavasti käyttö on rajoitettu yllä mainittuun 2 gigaan kuukaudessa, mikä toisaalta on riittävä määrä peruskäyttöön. Internetin ollessa kovassa käytössä, suosittelemme rajoitettujen palvelujen sijaan rajoittamattomia palveluja. Jos käyttörajoitus ei haittaa, on hide.me erinomainen vaihtoehto ilmaisten palveluntarjoajien joukossa.

Internetin ollessa kovassa käytössä, suosittelemme rajoitettujen palvelujen sijaan rajoittamattomia palveluja. Jos rajoitukset eivät ole ongelma, on hide.me yksi parhaista ilmaisista vaihtoehdoista.

Hanki hide.me »


VPNGate 3 out of 5 stars

100% avoin lähdekoodi
Kehitetään jatkuvasti paremmaksi
Päivityksiä päivittäin
Kohtalaiset yhteysnopeudet
Todella turvallinen vaihtoehto
Pitää asiakaslokia
Ei salli P2P- eikä torrenttien lataamista

VPNGate on japanilaisen Tsukuban yliopiston vapaaehtoisopiskelijoiden ylläpitämä avoimen lähdekoodin VPN-palvelu. Opiskelijat pyrkivät päivittämään palvelua jatkuvasti parantaakseen käyttäjien käyttökokemusta huippuunsa asti.
Projektin pyrkimys on auttaa ihmisiä, jotka elävät alueilla, joilla viranomaiset harjoittavat laajaa valvontaa ja yksityisyyden rajoittamista. VPNGate hyödyntää myös peilipalvelimia suojatakseen käyttäjiä pääpalvelimen kaatumiselta.

Opiskelijoiden projekti ei kuitenkaan salli torrenttien latausta tai mitään muitakaan laittomia toimia. VPNGate ylläpitää asiakaslokeja ja antaa pyydettäessä asiakastietoja myös viranomaisille. Näistä syistä VPNGate sopii pääosin käyttäjille, jotka tarvitsevat VPN:nää maantieteellisten rajoitusten kiertämiseen, esimerkiksi lukeakseen ulkomaisia uutissivustoja.

Hanki VPNGate »


Tor Project 2.5 out of 5 stars

Erittäin turvallinen keino saavuttaa anonymiteetti internetissä
Helppo asentaa ja käyttää
Hitaahko
Ei ole VPN
Voi altistaa käyttäjänsä rikollisille toimille

Halusimme lisätä Tor-verkon pienenä lisämausteena, vaikka se ei olekaan VPN-palvelu. Tor toimii avoimen lähdekoodin ohjelmistolla, ja sitä pyörittää vapaaehtoisjoukko ympäri maailmaa. Tor hyödyntää kerrostettua salausta (Onion Routing), joka tekee siitä erittäin turvallisen.

Torin salaus toimii seuraavasti: datan kulkiessa vähintään kolmen vapaaehtoisen ylläpitäjän tietokoneen (solmukohdan) läpi, saa data jokaisen laitteen kohdalla uuden ”salauskerroksen”. Kerroksia tulee lisää jokaisen uuden solmukohdan kohdalla.

Toria käyttäessä käyttäjän oma IP-osoite on piilossa tehden käyttäjästä anonyymin. Oman IP-osoitteen sijaan käyttäjän IP-osoitteena näkyy solmukohdan IP-osoite. Solmukohtia on tuhansia, joten käyttäjien yksilöinti verkossa on mahdotonta.

Tor-verkon ainoat heikkoudet ovat yhteysnopeuksien kohtalainen hidastuminen sekä P2P-latauskielto. Kaiken kaikkiaan Tor on palveluna todellakin harkitsemisen arvoinen!

Hanki Tor Project »


Huomioita

Ilmaista VPN-palvelua valitessa on syytä kiinnittää huomiota muutamaan asiaan:
a) Mihin käyttötarkoitukseen VPN tulee?
b) Kuinka usein VPN olisi käytössä?

Henkilölle, joka haluaa vain kiertää maantieteellisiä rajoituksia, sopii mikä tahansa tämän oppaan VPN erinomaisesti. Henkilöille, jotka käyttävät enemmän internetiä sekä tarvitsevat enemmän yksityisyyttä ja turvallisuutta sopii paremmin palvelut, joissa tiedonsiirto ei ole rajoitettua. Tämä rajaa valitettavasti käytettävissä olevien palvelimien määrää ja/tai hidastaa yhteysnopeuksia.

Yhteysnopeudet ovat suuri huolenaihe niille, jotka haluavat katsoa videostriimejä tai kuunnella musiikkia. Suosittelemmekin henkilöille, jotka haluavat katsoa esimerkiksi maantieteellisesti rajoitettuja striimauspalveluja, VPN-palveluja, jotka eivät rajoita yhteysnopeuksia.

Ilmaiset VPN-palvelut – Yhteenveto

Tietoisuus VPN-yhteyksistä ja yksityisyyden suojelemisesta levittäytyy jatkuvasti kaikkialle maailmaan yhä kiihtyvämpään tahtiin.

Vaikka ilmaiset lounaat maistuisivatkin varmasti kaikille, ei niitä ole saatavilla ilman varjopuolia. Aidosti toimivat, hyvät VPN-palvelut maksavat, mutta maksun vastineeksi saa erittäin nopeat yhteydet sekä raudanlujan salauksen.

Asiakkaiden datan hyödyntäminen on toinen asia, joka erottaa ilmaiset palvelut maksullisista. Monet ilmaista palvelua tarjoavat palveluntarjoajat myyvät asiakasdataansa samalla kun maksulliset tarjoavat asiakkailleen ammattiylpeydellä takuuvarmaa yksityisyyttä.

Edellä mainituista syistä emme voi suositella ilmaisia palveluja kenellekään, sillä ne ovat liian suuri turvallisuusriski.

Listaamamme ilmaiset VPN-palvelut ovat kuitenkin varteenotettavia palveluita niille, jotka ovat valmiita ottamaan hieman riskiä eivätkä halua maksaa VPN:stä. Listan palvelut tarjoavat vahvat salaukset, ne ovat todistettavasti luotettavia ja ne käsittelevät asiakkaiden dataa huolella eivätkä myy sitä eteenpäin