VyprVPN

Hyvät nopeudet ja NAT-palomuuri
Siirry VyprVPN
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
VyprVPN yhteenveto
VyprVPN on Sveitsissä sijaitseva yhtiö, joka ylpeänä tarjoaa luotettavan salauksen sekä erittäin nopean yhteyden. Globaalisti laajalle levittäytynyt palvelinverkosto 70 maassa, 24/7 toimiva erinomainen asiakaspalvelu höystettynä modernin teknologian kera tekee VyprVPN:stä tutustumisen arvoisen.
Datarajoitukset
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
Lokitiedostot
Kyllä
Palvelimien määrä
Maat
Netflix-toimivuus
Kyllä
P2P sallittu
Kyllä
Suomeksi
Kyllä
Hinta

Hinnoittelu ja tuotteet

VyprVPN onnistuu asettumaan hintavertailussa edullisimpien VPN-palveluiden joukkoon. VyprVPN:n tilausjaksot poikkeavat hieman muista VPN-palveluista, mutta hinnoittelussa pätee sama sääntö kuin muilla – mitä pidempi tilaus, sen edullisempi kuukausihinta.

Tilauksiin sisältyy 30 päivän rahat takaisin -takuu sekä yhtäaikainen käyttöoikeus 5 eri laitteelle. VyprVPN:llä on servereitä yli 70 eri maassa.

VyprVPN-palvelun voit maksaa tavanomaisilla pankki-ja luottokorteilla sekä PayPalilla. Valitettavasti Bitcoin tai muut kryptovaluutat eivät kuulu maksuvaihtoehtoihin, mikä estää käytännössä täysin anonyymin maksamisen.

Ominaisuudet

VyprVPN:n omistaa Golden Frog-niminen yhtiö, joka on perustettu vuonna 2010 Ron ja Carolyn Yokubaitisin toimesta. Golden Frog on vuosien ajan kertonut olevansa intohimoinen asiakkaidensa yksityisyyden varjelija sekä vapaan ja avoimen internetin puolesta rummuttava yhtiö. Tämän julkiseksi lausutun ideologian puolesta puhuu myös se tosiasia, että yhtiö sijaitsee Sveitsissä – maassa, joka on tunnettu myötämielisestä lainsäädännöstään koskien ihmisten yksityisyyttä sekä anonymiteettiä noin yleisestikin kuin myös liike-elämässä.

VyprVPN on ylpeä palvelujensa modernista ja viimeisen päälle viritetystä teknologiasta. VyprVPN:än itsensä mukaan he tarjoavat ”maailman nopeimman VPN-yhteyden” (väite, johon otamme kantaa tässä arvostelussa), kiitos heidän korkeatasoisen standardin laadukkaasta teknologiasta.

VyprVPN:än nopeus selittyy osin sillä, että se omistaa ja hallinnoi itse omia tietokantojaan sekä palvelimien käyttämiä alustoja. Tämä eliminoi kolmansien osapuolten ottamasta osaa kuvioon millään tavalla. Toinen nopeuteen vaikuttava tekijä on VyprVPN:än Tier-1 alustalla toimiva tietoverkko, josta löytyy on yli 200 000 IP-osoitetta 70 eri maassa. Servereitä VyprVPN:llä on yli 700 kappaletta.

Chameleon

Chameleon on Golden Frog-yhtiön omistama teknologia. Se on käytettävissä Windows-, Mac- sekä Android-laitteilla sekä näitä tukevilla reitittimillä. Chameleon käyttää muokkaamatonta OpenVPN 256-bit salausta ja toimii sekoittamalla OpenVPN:än pakettimetatietoja varmistaakseen, ettei se ole tunnistettavissa tarkastuksissa. Tämän tuloksena se tarjoaa sensuroimattoman selauskokemuksen käyttäjilleen taaten heidän yksityisyytensä pysyvän suojassa. Mikä parasta: Chameleon sisältyy kaikkiin VyprVPN-paketteihin ilman lisäkuluja.

Turvallisuus ja yksityisyys

VyprVPN:n sijaintipaikka Sveitsissä on lupaava alku, jos mietit asiaa jo pelkän yksityisyytesi kannalta. Sveitsi on tunnetusti maa, jossa lukuisat yksityisyydensuojaa (niin liike- kuin yksityiselämässäkin) käsittelevät lait ovat voimassa. Tämä tekee maasta turvasataman EU:n keskellä sen ollessa täysin immuuni unionin pakollisille tietojenkäsittely- ja säilytyslaille. Tietenkin tämä tuo uskottavuutta myös VyprVPN:än ”ei-asiakasloki”-lähestymistavalle.

On kuitenkin mainittava, että VyprVPN:än emoyhtiö Golden Frog sijaitsee ainakin osittain Yhdysvalloissa. Täten yhtiö on ymmärrettävästi Yhdysvaltojen lakien sekä valvonnan alaisena. Tämä on sikäli huolestuttavaa, sillä Yhdysvalloissa on olemassa tiedustelulakeja, jotka voivat pakottaa yhtiöitä luovuttamaan tietojaan, vaikka nämä tiedot olisivatkin fyysisesti ulkomailla. Nämä tosiasiat tekevät VyprVPN:än väitteet täydellisestä yksityisyydestä toki hieman kyseenalaisia, sillä se ei kykene täysin turvaamaan asiakkaidensa tietoja.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan VyprVPN kuitenkin tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja: OpenVPN, L2TP/IPsec, PPTP sekä Chameleon. Asiakkkaana voit itse valita minkä valitset salauksesi ja nopeutesi lähtökohdaksi.

Me suosittelemme ehdottomasti joko OpenVPN:n tai Chameleonin käyttämistä. Molemmat näistä käyttävät kovaa 256-bit AES-salausta ja ne todentavat tiedostoja digitaalisilla varmennuksilla, minkä lisäksi ne ovat tietenkin nopeita sekä luotettavia.

Näiden lisäksi toinen tutustumisen arvoinen VyprVPN-turvallisuusominaisuus on sen oma NAT-palomuuri, mikä torjuu ei-toivottua liikennettä palvelimelta ollessasi kirjautunut. Täten saat nettiselailuusi lisäkerroksen turvallisuutta ikään kuin kaupan päälle.

Verkkosivut

VyprVPN:än sivut ovat aidosti tyylikkäät, helposti navigoitavat sekä äärimmäisen käyttäjäystävälliset. Suurin osa kaikkein tärkeimmistä ja usein myös kiinnostavimmista tiedoista löytyy joko heti kotisivulta tai sitten näkyvästi osoitetuista linkeistä. Lisäksi tuoteselosteet, asiakastuki, yritystiedot, yksityisyyskäytännöt sekä käyttöehdot löytyvät täysin vaivatta sivun alareunasta.

Sosiaalisen median linkit molempiin yhtiöihin VyprVPN sekä Golden Frogiin löytyvät myös nettisivuilta helposti. Molemmat yhtiöt ovat sosiaalisessa mediassa aktiivisia toimijoita mm. Facebookin, Twitterin, LinkedIn:in sekä Instagramin välityksellä.

vyprvpn-kotisivut

Asiakastuki

VyprVPN tarjoaa todella kattavan ja toimivan asiakastuen käyttäjilleen. Perinteisten FAQ-osion, listattujen tyypillisten ongelmien sekä ohjelman asennusohjeiden lisäksi VyprVPN:llä on aktiivinen internetissä toimiva yhteisö, jotka ovat kaikki myös Golden Frogin jäseniä.

Mikäli et saa vastausta kysymykseesi yllälistattujen asiakastukikeinojen kautta, on VyprVPN:än ammattitaitoinen asiakastuki valmiina auttamaan sinua kellon ympäri 24/7 365 päivää vuodessa. Saat heihin yhteyden sähköpostitse (support@goldenfrog.com), sähköisen lomakkeen tai livechatin kautta. Voimme siis huoletta todeta, että asiakas ei tule jäämään ongelmansa kanssa yksin tai ainakaan muutamaa minuuttia pidemmäksi aikaa VyprVPN-sivuston erittäin laadukkaan asiakastuen ansiosta.

Palvelun avaaminen

Palveluun kirjautuminen on helppoa. Luodaksesi käyttäjätilin sinun täytyy täyttää seuraavat tiedot: nimesi, sähköpostiosoitteesi, asuinpaikkasi sekä laskutustiedot (sekä valitsemasi maksuväline). Tämän jälkeen saat sähköpostiisi varmistusviestin, josta sinut ohjataan eteenpäin.

VyprVPN Windows-versio

Sisäänkirjautumisen jälkeen emme voineet olla huomaamatta miten käyttäjäystävällinen palvelu oli, sillä kaikki tiedot oli heti saatavilla yhteysnopeuksista NAT-palomuurin tilaan asti.

Painamalla gear/varuste-ikonista sivuston yläreunassa ja sitten options/vaihtoehdot-painikkeesta pääset käsiksi kokoonpanoihin. Ensimmäisestä palkista pääset säätämään mm. Windowsin käynnistyksen ja kill switchin siltä varalta, että yhteytesi katkeaa. Sinulla on myös mahdollisuus automaattisesti yhdistää VyprVPN:ään mikäli käytät epäluotettavia Wi-Fi-verkkoja. Tämä on luonnollisesti erittäin hyödyllinen lisäominaisuus niille, jotka usein käyttävät esim. matkustaessaan julkisia Wi-Fi-palveluja.

Protocol-painike mahdollistaa saumattoman vaihtamisen eri salausprotokollien väliltä riippuen luonnollisesti tarpeistasi. Kuten totesimme jo turvallisuusosiossa: OpenVPN ja Chameleon ovat parhaat valinnat online-selailuun. L2TP/IPsec sekä PPTP ovat paljon turvattomampia ja täten emme voi suositella niitä.

DNS-osiosta voit valita tarvitsemasi DNS:än sekä aktivoida vuotosuojauksen.

General/yleiset-osio on yleisten ominaisuuksien säätämistä varten kuten esim. äänet, työpöytäilmoitukset sekä kieliasetukset.

Advance-osio on reitittimen sekä MTU:n ja TLS-timeoutin asetuksia varten ja suosittelemme jättämään nämä yksilöille, jotka ovat erityisen harjaantuneita VPN-ohjelmien parissa.

Tavallisimpien Windows-, MAC-, iOS- sekä Android-alustojen lisäksi VyprVPN toimii myös useiden televisioiden sekä reitittimien kanssa. Näitä ovat mm. Android TV, OpelELEC, Apple TV ja Tomato.

Muut palvelut

VyprVPN Cloud on helppokäyttöinen pilvi-VPN, joka tarjoaa turvatun palvelun suojaamaan käyttämiäsi pilvitoimintoja.

VyprVPN Cloud-palvelun joustava suunnittelu tarkoittaa sitä, että ole sitoutettu yhdellekään yksityiselle alustalle etkä tarvitse mitään lisäsoftaa. Tämän lisäksi palvelu on helppo aloittaa, konfiguroida sekä ottaa käyttöön. Kun olet kerran ottanut palvelun käyttöösi sinun ei tarvitse enää huolehtia alustojesi altistamisesta julkiseen internetiin.

Tällä hetkellä toimivat ja VyprVPN:än tukemat pilvialustat ovat DigitalOcean, Amazon Web Services ja Virtual Box. Golden Frog on tosin maininnut, että lisää vastaavia alustoja on tulossa. Minimi alusta vaatii 1 GB:n muistia ja tämän lisäksi applikaatioita on tarjolla Windowsille, Macille, Androidille ja iOSIlle.

Cyphr

Cyphr on VyprVPN:än vastaus yksityiseen viestittelyyn. Voit luoda tilin ilmaiseksi Android sekä iOS-laitteille. Asennettuasi ohjelman sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin luoda yksityinen ja julkinen avainpari, minkä jälkeen voit aloittaa salattujen viestien lähettämisen.

Cyphr on ”zero-knowledge” viestiapplikaatio, mikä tarkoittaa sitä, että vain sinä ja viestittelysi toinen osapuoli voitte lukea, avata sekä jakaa viestinne. Tämä onnistuu Cypherin yksityisen ja julkisen avainparin luomisen johdosta, mikä mahdollistaa viestiesi pysyvän salassa kolmansilta osapuolilta, matkapuhelinliittymäntarjoajaltasi ja jopa Golden Frogilta.

Ikävä kyllä Golden Frogin täytyy edelleen kerätä tietty määrä metatietoja, jotta heidän viestipalvelunsa toimii. Yhtiö kuitenkin selkeästi ilmoittaa nettisivuillaan, mitä tietoja he keräävät ja kuinka pitkäksi aikaa tiedot säilötään.

Suorituskyky

Testasimme VyprVPN:än toimivuutta Keski-Euroopassa käyttäen 30 Mbps-yhteyttä perustana. Kaiken kaikkiaan toteamme olevamme erittäin vakuuttuneita tuloksista. Vaikka emme voi varmaksi todeta VyprVPN:än omaa väitettä siitä, että he ovat markkinoiden nopein VPN, on kuitenkin myönnettävä Euroopan sekä USA:n servereiden olleen erittäin nopeita.

Voimme myös tyytyväisinä todeta, että yhtäkään DNS-vuotoa ei ollut havaittavissa tämän VyprVPN-testin aikana.

VyprVPN yhteenveto

Pidimme:

 • Ei asiakaslokeja
 • Sijaitsee Sveitsissä
 • Tiukka salaus
 • Maailmanlaajuinen palvelinverkosto
 • Nopeat yhteydet
 • Omalaatuiset erityisominaisuudet

Emme pitäneet:

 • Ei suomeksi
 • Ei P2P-tukea
 • Ei hyväksy anonyymeja maksutapoja
 • Säilyttää istuntolokeja 30 päivään asti
 • Emoyhtiö ainakin osittain Yhdysvalloissa

Sveitsissä sijaitseva VyprVPN on mitä mainioin vaihtoehto käyttäjille, jotka eivät halua uhrata yksityisyyttään nopeuden kustannuksella. Sen palvelinverkosto on aidosti globaali ja sen ohjelmistot ovat tiukasti tämän päivän teknologiaa.

Kommentteja ja kokemuksia

0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki
Hyvät nopeudet ja NAT-palomuuri Hanki VPN tästä! VyprVPN