Torrentit, P2P (peer-to-peer) ja tiedostonjako tarkoittavat kaikki käytännössä samaa asiaa: sisällön hankkimista BitTorrent-protokollan kautta. Ja jos haluaa hankkia sisältöä turvallisesti, on VPN-palvelun käyttö oikeastaan välttämätöntä.

BitTorrent on erittäin tehokas keino ladata tiedostoja. Se ei vaadi keskitettyjä palvelimia, mikä tekee siitä erityisen suositun tekijänoikeusrikkomuksista huolestuneiden lataajien joukossa. Tekijänoikeuksien omistajat sen sijaan ovat erittäin närkästyneitä BitTorrentin suhteen.

Kuten yllä mainitut termit (P2P ja tiedostojen jakaminen) kertovatkin, torrentin lataaminen tarkoittaa samalla sen jakamista muille sen lataajille.

Tässä toiminnossa on yksi huono puoli: kaikki lataajat voivat nähdä toisten lataajien IP-osoitteet.

Ei olekaan mikään yllätys, että tekijänoikeuksien omistajat seuraavat säännöllisesti omistamansa sisällön kulkemista Torrent-verkossa. Näin he voivat saalistaa lataajien IP-osoitteita. VPN kuitenkin suojaa tämän kaltaiselta saalistamiselta, jos palveluntarjoajasi sallii P2P-latauksen. Kaikki palveluntarjoajat eivät nimittäin niin tee.

Suosituin Netflix-VPN

Markkinoiden paras VPN kaikille käyttäjille
NordVPN tarjoaa nopeimmat latausnopeudet, todella vahvan salauksen ja erinomaisen yksityisyydensuojan.
Vpnyhteys.fi suosittelee
Erinomainen

Parhaat VPN-palvelut Netflix USA katsomiseen

Alla listaus parhaista VPN-palveluista torrent-tiedostojen lataamiseen.

NordVPN

Panamalainen NordVPN on alan yksi arvostetuimmista palveluntarjoajista. Se tarjoaa käyttäjälleen taattua suojaa ilman asiakaslokien käyttöä. NordVPN:än palvelinverkosto kattaa 5800 palvelinta 60 eri maassa ja on täten ylivoimaisesti yksi markkinoiden kattavimmista. NordVPN-palvelun avulla voit yhdistää 6 laitetta samanaikaisesti, minkä lisäksi se sallii P2P-lataamisen ruotsalaisten, venäläisten, romanialaisten, kanadalaisten, hollantilaisten, latvialaisten sekä luxemburgilaisten serverien kautta.

Tämän lisäksi NordVPN- palvelu toimii myös Tor-verkoston sekä erityisesti suoratoistoon tarkoitettujen yhteyksien palvelimien välityksellä. Mikäli siis etsit mahdollisimman toimivaa palvelinta esimerkiksi ulkomaisen Netflixin katsomista varten ja haluat mahdollisimman tarkasti yksityisyyttäsi suojaavan VPN-palvelimen, on NordVPN juuri sinua varten.

NordVPN on erittäin luotettava sekä asiakkaiden ylistämä Netflix-VPN. Sen palveluverkosto ei kalpene muiden vertaistensa rinnalla, sillä niitä löytyy jo yli 60 maasta ympäri maailmaa. Kaikki yhteysnopeudet ovat salamannopeita ja ne eivät yski parhaimmankaan kuvanlaadun pyörittämisessä. NordVPN käyttää yksilöityjä sekä jaettuja IP-osoitteita.

NordVPN:än saa vaivatta käyttöön Netflixiä varten kaikille käyttöjärjestelmille. Käyttäjä voi asentaa palvelut samanaikaisesti kuudelle eri laitteelle, joten NordVPN:llä voit katsella sarjoja esim. usealla puhelimella, tableteilla sekä tietokoneilla. NordVPN tarjoaa myös tilaajilleen ilmaisen kolmen päivän kokeilun, joten voit itse ottaa selvää onko NordVPN sekä sen kautta katsottu Netflix juuri sitä mitä olet etsinyt.

NordVPN ei myöskään ylläpidä minkäännäköisiä käyttölokeja, minkä lisäksi sen salausominaisuudet ovat alansa huippuja. Tämän ja NordVPN:än nopeuden vuoksi suosittelemme vahvasti tätä VPN:ää yhteensopivaksi Netflixin kanssa.

Siirry NordVPN-palveluun tästä!

Lue koko arvostelu

30 päivän rahat takaisin-takuu


ExpressVPN

ExpressVPN on luotettava ja käyttäjiensä keskuudessa suosittu Netflix-VPN. Sen palvelinverkosto on erittäin mittava, sillä palvelimia on ripoteltu 85 maahan. Yhteysnopeudet ovat valonnopeita ja pyörittävät helposti HD-kuvaa. ExpressVPN käyttää jaettuja ja yksilöityjä IP-osoitteita, joita voi saada käyttöönsä kysymällä asiakaspalvelusta. Myös Amerikan Samoa on edustettuna palvelinvalikoimassa.

ExpressVPN:än ohjelmisto on täysin varusteltu ja siitä löytyy mm. killswitch ja DNS-vuotosuoja, joiden myötä käyttäjän turvallisuus on taattu.

ExpressVPN:ää voi käyttää OpenVPN-salauksella, mitä suosittelemme varauksetta. Sen kautta ulkomaisia Netflixejä voi katsella ilman kiinnijäämisen pelkoa. Vahva salaus suojaa myös urkkijoilta julkista WiFi-verkkoa käytettäessä, mikä voi olla tarpeen esimerkiksi matkustaessa.

ExpressVPN:än saa Netflix-käyttöön kaikille käyttöjärjestelmille. Sillä on myös sovellukset Androidille ja iOS:lle. Käyttäjät voivat asentaa palvelun samanaikaisesti kolmelle laitteelle, joten Netflixiä voi katsoa mukavasti vaikkapa tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Palvelua voi myös kokeilla huoletta, sillä tilaajille tarjotaan 30 päivän rahat takaisin -takuu. ExpressVPN ei ylläpidä käyttölokeja ja sen salausominaisuudet ovat huippuluokkaa, joten mielestämme se on tämän hetken paras VPN Netflixin käyttöön.

Siirry ExpressVPN-palveluun tästä!

Lue koko arvostelu

30 päivän rahat takaisin-takuu


Olennaisia asioita VPN:stä ja Netflixistä

Kun Netflix perustettiin vuonna 1997, postitti se asiakkailleen DVD-levyjä. Siitä lähtien kehitys on ollut huumaavaa. Videovallankumouksen yhteydessä syntyi tarve suoratoistopalveluille, jolloin Netflix ryntäsi välittömästi apajille. Netflix on markkinoinut palveluaan todella vakuuttavasti, mikä on vienyt sen suosikin asemaan niin nuorten kuin keski-ikäistenkin silmissä. Internetin myötä syntyneet piraattipalvelut toivat mediasisällön kaikkien käyttöön ilmaiseksi, mutta laittomasti ja riskialttiisti. Tilalle haluttiin kilpailijoita, jotka voisivat tarjota sopuhintaan laadukasta, helppoa, luotettavaa ja laillista sisältöä.

Vastaus oli Netflix, joka tänä päivänä tahkoaa uskomattomat määrät rahaa noin 69 miljoonalla käyttäjällään. Netflix ei ole vain monipuolisia ulkopuolisia medioita tarjoava sivu, vaan se käyttää myös itse valtavasti rahaa tuottaakseen upeaa eksklusiivista sisältöä asiakkailleen. Rahavuorellaan yhtiö kykenee myös varaamaan parhaat paikat päältä suurimmilta elokuvafestivaaleilta.

Vaikka markkinoilta löytyy joitakin kilpailijoita (esimerkiksi Amazon Prime, Hulu, HBO Nordic yms.), ei yksikään niistä kykene selättämään täydellisen brändin ja erinomaisen tuotteen omaavaa Netflixiä. Eksklusiiviset tuotteet, kuten House of Cards ja Orange is the New Black turvaavat Netflixin kasvun myös jatkossa.

Netflix Suomi ja USA eroavaisuudet sisällöissä

Kuten monet tietävätkin, lisenssirajoitusten takia Netflixin sisällöt heittelevät paljon maasta toiseen. Jos esimerkiksi tietyllä sarjalla ei ole lisenssiä tietyllä maantieteellisellä alueella, Netflix ei voi asialle mitään. Tämän kaltaista sisältöä ei vain voi esittää, vaikka Netflix mielellään tarjoaisi samanlaisen valikoiman kaikille asiakkailleen ympäri maailmaa. Tämä on suurimpia syitä siihen, miksi Netflix investoi rajusti omaan tuotantoonsa; omaa tuotantoa voi esittää ihan missä huvittaa.

Jopa matkustavat tai vaikkapa sotilasvoimien mukana olevat USA Netflixin tilaajat eivät voi katsella täyttä valikoimaa. Lopputuloksena on valtava ihmismassa, jota kiinnostaa mahdollisuus avata USA Netflix ulkomailta.

Onko Netflixin salauksen avaaminen laillista?

Netflix päätti kaksi vuotta sitten lisätä käyttöehtoihinsa uuden ehdon. Ehdon mukaan VPN:ää Netflixin katseluun käyttävien tilaajien palvelu voidaan katkaista välittömästi. Tämän myötä jotkut tilaajat ovat harkinneet VPN:än käyttöä useampaan otteeseen. Netflix ei ole kuitenkaan tähän päivään saakka lopettanut yhtäkään tilausta. Miksei?

Siihen on luonnollinen syy: Netflix ei halua karkottaa maksavia asiakkaitaan. Se toki vakuuttelee sisällöntuottajille, että se estää parhaansa mukaan ihmisiä katsomasta lisensoimatonta sisältöä. Jos asiakkaita aletaan karkottaa, tulot pienenevät. Ja koska palvelu on kaikille tilaajille samanhintainen, on Netflixille aivan samantekevää, katsooko käyttäjät lisensoimatonta sisältöä vai ei. Monet uskovatkin, että Netflix lisäsi uuden ehdon käyttöehtoihinsa vain miellyttääkseen Hollywoodin sisällöntuottajia.

Hollywoodin tuotantotalot tekevät mielellään yksilöllisiä lisensointisopimuksia tiettyjen maantieteellisten alueiden kanssa. Tuotantotalot myös myyvät sisältöään vaihtelevaan hintaan eri maille. Rikkaammat maat maksavat luonnollisesti enemmän. Ne maat, joilla ei ole varaa lisenssisopimuksiin, jäävät ilman lisenssejä. VPN on ratkaisu tähänkin ongelmaan.

Huonot neuvot

Joissain yhteyksissä ihmiset väittävät, ettei ulkomaisten Netflixien katsominen olisi piraattitoimintaa. Mutta kuten olemme kertoneet, vaikka Netflix ei aktiivisesti lopettaisikaan asiakkaidensa tilauksia, on lisensoimattoman sisällön katsominen piratismia, joka voi johtaa oikeustoimiin. Ulkomaisen Netflixin katselu tapahtuukin aina omalla vastuulla.

Yksilöidyt IP-osoitteet

Kuten aiemmin olemme maininneet, Netflix blokkaa tälläkin hetkellä useita VPN-palveluntarjoajia. Blokkaaminen on Netflixille helppoa, sillä jos sadat tai tuhannet henkilöt yrittävät samanaikaisesti katsella sisältöä samasta IP-osoitteesta, on kyseessä tyypillisesti VPN. Näissä tapauksissa Netflix vain yksinkertaisesti blokkaa kyseisen IP-osoitteen ja VPN-käyttäjät eivät voi jatkaa katseluaan.

Palveluntarjoajat voivat kuitenkin helposti perustaa uuden palvelimen uudella IP-osoitteella, jolloin homma jatkuu entiseen malliin. Kierre tosin jatkuu, jos Netflix huomaa jälleen tuhansien ihmisten katselevan elokuvia samasta IP-osoitteesta. Kierteen voi pysäyttää yksilöllisillä IP-osoitteilla.

Virtuaalipalvelimet ovat palvelimia, joita palveluntarjoajat omistavat tai vuokraavat lisätäkseen tarjoamiensa IP-osoitteiden määrää. Kun IP-osoitteita on runsaasti, voidaan asiakkaille jakaa yksilöllisiä IP-osoitteita, joiden avulla he voivat katsella Netflixiä aivan kuin normaalista yhdysvaltalaisesta kotitaloudesta. Näissä tapauksissa Netflixin on käytännössä mahdotonta tietää, onko kyseessä käyttäjä, joka ei oikeasti olekaan Yhdysvalloissa.

USA Netflixin avaaminen

Tällä hetkellä kaikki artikkelimme palveluntarjoajat mahdollistavat Yhdysvaltain Netflixin katsomisen yksilöidyistä IP-osoitteista.

Yksilöidyt IP:t toimivat varmasti, mutta koska yksilöidyn IP-osoitteen käyttäjä on kyseisen osoitteen ainoa käyttäjä, ei se ole yhtä turvallinen kuin jaettu IP-osoite. Jaetun IP-osoitteen myötä sen käyttäjien tekemisiä on vaikea yksilöidä tiettyihin käyttäjiin. Yksilöidyn IP-osoitteen käyttäjään on luonnollisesti helppo yhdistää kaikki toiminta, joka IP-osoitteesta suoritetaan. Tästä syystä suosittelemmekin, että jos Netflixin katseluun käyttää yksilöityä IP-osoitetta, ei tätä osoitetta tule hyödyntää muiden sisältöjen avaamiseen. Muihin tarpeisiin kannattaa käyttää jaettuja IP-osoitteita.

Tämän varoituksen sanan myötä jätämme teille lukijoille päätösvallan tekemisistänne. On teistä kiinni, päätättekö tarttua mahdollisuuteen katsella huomattavasti laajempaa materiaalia ulkomaisista Netflixeistä vai tyydyttekö kotimaiseen tarjontaan. Tällä hetkellä VPN vaikuttaa turvalliselta vaihtoehdolta Netflixin suhteen, sillä he eivät katkaise tilauksia kiinnijäämistapauksissa.

Kaikki ei pyöri Yhdysvaltojen ympärillä

Vaikka monet käyttäjätkin himoavat pääsyä USA:n Netflixiin, ei ole syytä unohtaa muita maita, jotka tarjoavat lähes saman tasoista sisältöä. Esimerkiksi mainitsemamme Amerikan Samoan Netflixistä löytyy 98.8% US Netflixin sisällöstä. Puerto Ricon Netflixistä löytyy vastaavasti 82.89% sisällöstä, mitä voidaan pitää huomattavasti parempana verrattuna esimerkiksi Espanjan 22.69 prosenttiin tai Hong Kongin surkeaan 8.53 prosenttiin. Kuten huomaamme, joissain maissa tarjonta on karmean suppeaa. Ei olekaan ihme, että VPN on suosittu Netflixin käyttäjien parissa ympäri maailmaa.

Asuinpaikasta riippuen VPN:än avulla voikin parantaa huomattavasti katselukokemustaan. Arabiemiraateissa Netflixin valikoima on vain 31.26% täydestä Yhdysvaltojen valikoimasta. Arabiemiraatteja parempia valikoimia on noin 80 maassa, mikä on syy siihen, että tämänkin artikkelin palveluntarjoajilla on palvelimia kaikkialla maailmassa.

Palvelimien sijainnit

Palvelimia löytyy tätä nykyä maailman joka kolkasta. VPN:än käyttäjät voivat halutessaan vaihtaa IP-osoitteensa vaikkapa Guadalupeen, jonka Netflix-tarjonta on myös erittäin laajaa. Joillain valtioilla on yksinomaisia lisenssejä tiettyihin sisältöihin (esim. Kanadalla Star Wars: The Force Awakens-elokuvaan). Myös näitä eksklusiivisia sisältöjä voi luonnollisesti katsoa asettamalla IP-osoitteensa sopivaan paikkaan.

Pohjois-Amerikka on laaja manner, ja palvelinten nopeudet voivat vaihdella paljonkin länsi- ja itärannikon välillä. Suomesta kannattaa luonnollisesti yhdistää itärannikolle, esimerkiksi New Yorkiin. Artikkelissa mainitsemillamme palveluntarjoajilla on kaikilla palvelimia kattavasti ympäri Yhdysvaltoja.

Mitä muuta tarvitsee tietää?

Joskus saamme kysymyksiä siitä, tarvitseeko ulkomaiseen Netflixiin rekisteröityä erikseen sisällön katsomista varten. Ei tarvitse. Netflix-tilaus pysyy samana asumispaikasta riippumatta. Kirjautuessa sisään Netflix tarjoaa vain sen hetkisessä olinpaikassa lisensoitua sisältöä, jos VPN ei ole käytössä. VPN:än myötä käyttäjä voi katsoa sen maan sisältöä, mihin hän asettaa IP-osoitteensa.

Onko Tor vaihtoehto?

Tor-selain on ilmainen tuote, joka muistuttaa hyvin paljon VPN:ää. Sen toiminta perustuu vapaaehtoisten ylläpitämiin välityspalvelimiin, jotka salaavat käyttäjien verkkoliikennettä ja takaavat anonymiteetin. Vaikka tämä onkin toimiva tapa salata IP-osoite, ei se toimi Netflixin kanssa. Tor salaa käyttäjiensä dataa useita kertoja taatakseen mahdollisimman hyvän anonymiteetin. Se liikuttaa dataa palvelimelta toiselle lukemattomia kertoja, minkä johdosta yhteysnopeudet hidastuvat merkittävästi. Tämän myötä sulavasta suoratoistosta tulee käytännössä mahdottomuus. Videokuva muuttuu tökkiväksi ja latailee jatkuvasti.

On tietenkin totta, että myös jotkut VPN-palvelut hidastavat yhteyksiä merkittävästi. Tähän artikkeliin on kuitenkin poimittu palveluntarjoajia, joiden yhteysnopeudet ovat takuulla salamannopeita ja jotka tarjoavat yksilöityjen IP-osoitteiden lisäksi OpenVPN-salausta. Näiden ominaisuuksien myötä Netflixin katselusta tulee nautintoa.

VPN ja Netflix – Yhteenveto

Netflix on hinta-laatusuhteeltaan huippupalvelu, siitä ei ole epäilystäkään. Sarjojen, elokuvien ja dokumenttien valikoima on päätä huimaava, joten ei ole ihme, että ihmiset ympäri maailmaa ovat ryhtyneet tilaajiksi. Netflix laajentaa laadukasta palveluaan jatkuvasti uusiin maihin ja tällä hetkellä Netflix toimiikin lähes kaikkialla. Valitettavasti joissain maissa, kuten mainitsemissamme Hong Kongissa tai Espanjassa valikoima on todella suppea. Jos rahalleen todella haluaa vastinetta, suosittelemme VPN:än käyttöä.

Kaikki tämän artikkelin palveluntarjoajat tarjoavat niin jaettuja kuin yksilöityjäkin IP-osoitteita, minkä ansiosta ne ovat loistavia yksityisyys- ja turvallisuusmielessä. Näiden palveluntarjoajien palvelut ovat luotettavia, kattavia ja salamannopeita. Eroavaisuudet niiden välillä ovat minimaalisia, joten onkin pitkälti omista mieltymyksistä kiinni, minkä palvelun tilaa.

Olemme takuuvarmoja, että kaikille on olemassa täydellinen VPN omiin tarpeisiin. Suosittelemme vertailemaan palveluja ja tilaamaan sen, mikä kuulostaa kaikkein sopivimmalta. Mukavia katseluhetkiä!