F-Secure

Helppokäyttöinen yksityisyyden kustannuksella
Siirry F-Secure
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
F-Secure yhteenveto
Suomalaisen F-Securen VPN on varma ja turvallinen valinta. Ohjelmisto on helppokäyttöinen, eikä sitä ole pilattu korkealla hinnalla. Voit myös valita tilauksesi käyttämiesi laitteiden määrän mukaan, joten sinun ei tarvitse maksaa ylimääräistä tarpeettoman laajasta paketista. Freedome turvaa tehokkaasti internet-yhteytesi, mutta se ei sovellu suoratoistopalveluiden alueellisten estojen ohitukseen tai torrentien lataamiseen.
Datarajoitukset
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
10Mbps
Lokitiedostot
Kyllä
Palvelimien määrä
29
Maat
23
Netflix-toimivuus
Ei
P2P sallittu
Ei
Suomeksi
Kyllä
Hinta
3,33€-5,83€/kuukausi

Hinnoittelu ja tuotteet

Freedomea on saatavilla vuoden ja kahden vuoden sopimuksilla. Freedomen hinnoittelun etu on joustavuus – jos et käytä VPN:ää monella eri laitteella, ei sinun tarvitse maksaa turhasta.

Ominaisuudet

F-Secure on toiminut suomalaisen verkkoturvallisuuden suurlähettiläänä jo vuodesta 1988, tosin aluksi nimellä Data Fellows. Freedomen lisäksi F-Secure tarjoaa monimuotoisia tuotteita, kuten anti-virustuotteita, niin yksityisasiakkaille kuin yrityksillekin.

Freedome VPN tarjoaa käyttäjälle mahdollisuuden yhdistää laite palvelimiin 23 maahan, kuten Hong Kongiin, Australiaan ja Yhdysvaltoihin.

Turvallisuus ja yksityisyys

Verkkosivujen tietokannasta voi olla vaikea löytää kaikkea etsimäänsä relevanttia tietoa. Saimme kuitenkin selville, että Freedomen Windows-, Mac- ja Android-versioissa käytetään OpenVPN:ää. Salauksessa käytetään AES-128-tekniikan lisäksi SHA-1-todennusta sekä 2048-bittistä RSA-menetelmää. Salaus on siis hieman vahvempi kuin OpenVPN:än oletusasetuksissa ja näin ollen aivan riittävä suurimmalle osalle käyttäjistä.

Käyttäjistä ei pidetä identifioimisen mahdollistavia lokeja, eikä Euroopan Unionin säännöksistä datansäilytykseen liittyen tarvitse myöskään huolestua. BitTorrentin käyttö onnistuu joillakin palvelimilla, mutta joillain, kuten Ison-Britannian, Singaporen ja Hollannin servereillä, käyttö on automaattisesti estetty.

Freedomen iOS-sovelluksessa käytetään IPsec AES-128-, ja AES-256-salausmenetelmiä sekä SHA-1-todennusta. Suosittelemme aina OpenVPN:än käyttöä, mutta sitä ei ole saatavilla iOS-alustalle. IPsec on kuitenkin kelvollinen korvike OpenVPN:lle.

Netflix ja torrentit

Freedomen tarkoitus on ensisijaisesti salata käyttäjän internet-yhteys sekä taata turvallinen selailu. Alueellisesti estettyihin suoratoistopalveluihin pääseminen tai torrentien lataaminen ei siis Freedomen kautta välttämättä onnistu. Jos ensisijainen syysi VPN-palvelun hankkimiseen on jompi kumpi näistä, suosittelemme jotain toista VPN:ää kuten NordVPN.

Verkkosivut

F-Securen brändi on aina ollut hyvin tyylikäs ja ammattimainen. Nämä ominaisuudet ovat helposti havaittavissa myös yrityksen verkkosivuilla. Visuaalisesti miellyttävillä sivuilla on helppo liikkua paikasta toiseen, etenkin kun tietää, mitä etsii. Sivujen eri osat, kuten hinnoittelu, ominaisuudet ja tuetut käyttöjärjestelmät esitellään selkeästi.

Niille, jotka haluavat tutustua Freedomen teknisiin ominaisuuksiin tarkemmin, voi sivusto kuitenkin tuottaa päänvaivaa. Tiedot löytyvät tietokannasta, jonka olemassaolo on tietenkin positiivista. Valitettavasti tietokanta on kuitenkin piilotettu syvälle sivun uumeniin. Jos jotain muuta negatiivista on sanottava, täytyy mainita ilmaisen kokeilujakson näkyvyys.

Sivun alareunasta löytyy F-Securen yksityisyyskäytännöt sekä käyttöehdot. Käyttöehdot on kirjoitettu harvinaiseen selkeän muotoon, vain noin muutaman sadan sanan mittaiseksi listaksi. Sivulta löytyy myös blogi, jonka jutteleva ja ammattitaitoinen teksti on mukavaa luettavaa. Aiheet keskittyvät pääasiassa turvallisuusongelmiin maan ja taivaan välillä. F-Securella on myös oma yhteisönsä, johon voi tutustua verkkosivuilla. Yhteisösivuilta löytyy uutisia, asiakastukea sekä yleistä keskustelua.

Asiakastuki

F-Securen verkkosivuillaan tarjoama tietokanta on Freedomen käyttäjien tärkein asiakastuen lähde. Toisin kuin monet muut palveluntarjoajat, F-Secure ei tarjoa asiakkailleen ilmaista live chatia tai sähköpostitukea.

Vaikka puutokset ovatkin harmillisia, tarjoaa F-Secure niiden tilalla esimerkiksi foorumin, jossa asiakkaat ja palveluntarjoaja voivat käydä keskenään vuoropuhelua. Foorumia selaillessa on kuitenkin helppo havaita, että käyttäjät eivät ole löytäneet sinne kovinkaan sankoin joukoin. Myös palveluntarjoajan vastaukset käyttäjien kysymyksiin saattavat välillä tulla melkoisella viiveellä.

Kuten mainittua, verkkosivujen tietokannasta voi löytää hyödyllisiä ja selkeitä artikkeleita, jotka tarjoavat vastauksen useimpiin kysymyksiin. Välillä tarvittavaa tietoa voi kuitenkin olla vaikeaa löytää isosta tietopaketista. Hakiessa tietoa tietopaketin hakutoiminnolla saimme usein haun tuloksena runsaasti asiaan kuulumattomia sivuja, joiden seasta oikean sivun löytäminen saattoi olla työlästä. Apua-osiossa kehotetaan käyttäjää myös seuraamaan F-Securea Twitterissä. Asiakkaille suunnattua tukea ei Twitter-feediltä kuitenkaan pahemmin löydä, jos sitä tutkailee tarkemmin.

F-Secure Freedomen avaus

Rekisteröityminen

Freedomen ilmaisen 5 päivän kokeilun käyttöönotto on helppoa kuin heinänteko. Ohjelma ladataan halutulle alustalle verkkosivuilta, jonka jälkeen kokeilujakso alkaa välittömästi ilman mitään henkilötietojen antamista. Kokeilujakson jälkeen käyttäjältä kysytään koko nimeä, postinumeroa, kaupunkia, maata sekä sähköpostiosoitetta. Olisi hienoa, jos F-Secure tarjoaisi myös hieman yksityisempiä rekisteröitymistapoja sekä maksutapoja.

Freedomen Windows-versio

Windows-version käyttäminen on positiivinen kokemus. Heti latauksen käynnistyttyä tilaaja näkee tyylikkään käyttöliittymän, joka myös toimii hyvin. Aloitusruudulla on iso nappi, josta suojauksen voi laittaa päälle tai sulkea. Aloitusruudulta löytyy myös tiedot tilauksen kestosta sekä toinen kookas nappi, joka ilmaisee maan, johon laite on yhdistetty. Napin painaminen johtaa tyylikkäästi muotoiltuun valikkoon, josta voi valita haluamansa palvelimen maailmankartan avulla.

Ohjelmasta löytyy myös valikko, josta pääsee käsiksi tilaustietoihin, asetuksiin sekä muihin ominaisuuksiin. Sieltä voi esimerkiksi käynnistää selainsuojauksen, joka estää käyttäjän pääsyn haitalliseksi luokitelluille sivuille. Selainsuojauksen lisäksi valikosta löytyy jäljityssuoja sekä F-Securen oma yksityinen hakukone, joka antaa myös neuvoja kolmansien osapuolien hakuhistorian urkinnan välttelyyn. Hakusivu toimii kuitenkin hieman ironisesti Googlen järjestelmillä.

Emme testeissä havainneet ollenkaan DNS-vuotoja, minkä takia oletammekin suojauksen sisältävän sisäänrakennetut IPv4- ja IPv6-suojaukset. Tästä lisää alempana.

Muut alustat

Freedome on saatavilla Windowsille, Macille, Androidille, iOS:lle sekä Kindle Firelle, muttei esimerkiksi Linuxille. VPN:än käyttö on rajoitettu vain ohjelman käyttäjille, eikä siihen voi yhdistää esimerkiksi manuaalisesti käyttöjärjestelmän sisäänrakennettujen ominaisuuksien avulla, eikä myöskään kolmannen osapuolen sovelluksien kautta.

Android-sovellus

Myös Android-sovellus jatkaa tyylikästä ja helppokäyttöistä linjaa. Ensikäynnistyksen yhteydessä asiakkaalle tarjotaan ohjeistus, joka kertoo käytännössä kaiken tarvittavan niin sovelluksen käytöstä kuin käyttöehdoistakin yksinkertaisessa muodossa. Sovellus itsessään muistuttaa hyvin paljon Windows-versiota sisältäen suuret napit aloitussivulla.

Lisäasetukset, kuten selainsuojaus, ovat oletuksena päällä, ja ne löytyvät pyyhkäisemällä alaspäin aloitussivua. Valikosta löytyy asetukset, joiden kautta voi asettaa sovelluksen käynnistymään aina puhelimen käynnistyttyä. VPN-yhteys ei kuitenkaan käynnisty aina automaattisesti, eikä tiettyjä Wi-Fi-verkkoja voi suojata asetusten kautta.

VPN-palvelimeen yhdistämisessä kesti vain pari sekuntia. Yhteysnopeudet olivat välittömästi vakuuttavia: Ison-Britannian palvelimen testi tarjosi lähes 20 Mb/s nopeuden, joka ei jää kauas testimme maksiminopeudesta 30 Mb/s.

Android-sovelluksella on oma kokeilujaksonsa sekä tilausasetukset Google Playn toimesta. Freedomea voi tilata Androidille vuoden lisäksi päivän tai kuukauden mittaisissa jaksoissa. Tilauksen voi tehdä myös Android-laitteille, jotka ovat yhdistettyinä tilauksen tehneeseen Google Play-tiliin. Myös verkkosivuilta tehdyt tilaukset voi käyttää Android-laitteissa, mutta vain laitekohtaisesti.

Suorituskyky (Yhteysnopeus, DNS- ja IP-testit)

Freedomen tarjoamat yhteysnopeudet eivät kalpene suojaamattomien yhteyksien rinnalla. Erityisen hyviä tuloksia on saatu testeissä käyttäesssä Amsterdamin palvelinta. Esimerkiksi Lontoon palvelimen nopeudet olivat merkittävästi hitaampia, muttei kuitenkaan liian hitaita. Yleisesti koimme Freedomen yhteysnopeudet todella riittäviksi niin yleiseen internetin käyttöön kuin suoratoistoonkin. Yhteydet toimivat myös luotettavasti.

F-Secure käyttää omia DNS-palvelimiaan. Ei ole havaittu DNS- tai IP-testeissä vuotoja Windowsilla. Myöskään IPv6-testeissä ei ole ollut ongelmia.

Testitulokset:

Latausnopeus:

UK ei VPN: 14MB/s

UK VPN: 11MB/s

Amsterdam VPN: 14MB/s

USA ei VPN: 7MB/s

USA VPN: 6MB/s

Muut F-Securen tuotteet

F-Secure tarjoaa suurena turvallisuuteen keskittyvänä yhtiönä myös muita palveluja, kuten virusturvaa, tietokoneen puhdistusohjelma ”Boosteria” sekä yksityisen hakukoneen. Tarjolla on myös kaiken kattava SAFE, joka sisältää esimerkiksi virusturvan, lapsilukkoasetukset, palomuurin ja mobiililaitteiden datansuojauksen. Ajoittain SAFEn tilaajat saavat pakettiin myös Freedomen ilmaiseksi kaupan päälle.

Yhteenveto

Plussat:

 • Tyylikkäät ja helppokäyttöiset ohjelmat
 • Miellyttävä käyttökokemus
 • Mutkaton ilmainen kokeilujakso
 • 30 päivän takuu
 • Huokea hinta
 • Vahva DNS-vuotosuoja
 • Luotettavuus ja kohtalaiset nopeudet
 • Sisäänrakennettu suojaus vahingollisia sivuja ja jäljitystä vastaan.
 • Yksityinen hakukone
 • Ei asiakaslokeja

Miinukset:

 • Ei anonyymeja maksu- tai kirjautumistapoja
 • VPN:än teknisiä tietoja vaikea löytää
 • Vähintään vuoden tilaus mobiilitilauksia lukuun ottamatta

Freedome on kohtalaisen hyvä, helppokäyttöinen palvelu, joka sopii erityisesti aloittelijoille. Hinta on huokea, mutta tilaukset on tehtävä vähintään vuoden jaksoissa. Onneksi tarjolla on sekä 5 päivän ilmainen kokeilujakso että kuukauden takuu, joten palveluun voi rauhassa tutustua ennen ostamista. Ottaisimme mielellämme vastaan anonyymimmät kirjautumistavat, vahvemmat salausvaihtoehdot sekä varsinkin OpenVPN:än iOS-sovellukseen, mutta muuten Freedome on turvallinen, luotettava ja toimiva vastine rahallesi.

Kommentteja ja kokemuksia

23 Kommentit
Uusimmat
Vanhimmat Eniten ääniä
Inline Feedbacks
Näytä kaikki
Aulis Kallio
3 vuotta sitten

Freedome on aktiivinen ja päällä täällä Thaimaassa, kuitenkin TV-lähetys ilmoittaa, ettei lähetystä voi katsoa ulkomailla. Kaverin vpn toimii. Mistä voin hakea syyllistä, oman W-10 asetuksistako? Muutos ilmestyi pari päivää sitten ”tilaamatta ja yllättäen”.

Vieras
4 vuotta sitten

Pystyykö katsomaan MTV:n ’salattuja’ ohjelmia EU:n alueella, vai ainoastaan YLEn Areenaa?

vpnyhteys.fi™
Admin
Vastaa  Vieras
4 vuotta sitten

Hyvä kysymys johon meillä ei ole varmaa vastusta. NordVPN:n avulla myös MTV:n ohjelmat toimivat.

Vieras
Vastaa  Vieras
4 vuotta sitten

Tuli testattua Malagassa, hyvin näkyy MTV ja Ruutu.

Ressu
4 vuotta sitten

Mulla pudottaa 100 megasen yhteyden 10 megaan, kyllä freedome lentää nurkkaan.

Pertti Kärkkäinen
5 vuotta sitten

Käytössä on Telian netti ja tv.
Mikäli freedome päällä katkoo jatkuvasti yhteyttä.
Nopeus normaalisti 30-40 megaa.
Freedome päällä jää alle 10 M

Eli meikäläisellä käyttökelvoton

Kokardi65
5 vuotta sitten

tuleekohan microsoftilta windovs päivitykset enää koneelle jos VPN on käytössä.Miten koneelle saa päivitykset jos VPN salaa IP osoitteesi.

vpnyhteys.fi™
Admin
Vastaa  Kokardi65
5 vuotta sitten

Kyllä Windows-päivitykset pitäisi toimia normaalisti vaikka VPN on päällä.

Voitto Kotilainen
5 vuotta sitten

Yhä useammin eli nykyisin jo päivittäin, yhteys täältä Italiasta katkeaa Areenaan useasti illassa. Saan ilmoituksen, ettei Internet yhteyttä ole. Kuitenkin sekä modeemi että tietokoneen omat tiedot näyttävät että yhteys on! Myös Freedome ilmoittaa olevansa päällä.
Kun etsin syytä katkokseen Windowsin omalla verkko-ohjelmalla, saan tulokseksi, että kohteen DN-osoitetta ei löydy! Kun otan Freedomen pois päältä, ongelmaa ei ole, joten vian on siis oltava Freedomessa! Vaan silloin on ongelmia tietenkin Areenan tai muun striimauskohteen kanssa, jos olen Freedomessa kirjautuneena Suomi Espooseen.
Ongelma toistuu joka kerta!

Hannele, Portugal
5 vuotta sitten

Näyttää siltä, että Yle Areenan katselu Portuglissa ei onnistu Freedomen kanssa. Hidastuu niin paljon ja pätkii kovasti. Kun otan Freedomen pois päältä, ei pätki ja kuvakin on tarkka.
Oliko turha ostos?

vpnyhteys.fi™
Admin
Vastaa  Hannele, Portugal
5 vuotta sitten

Toistuuko ongelma joka kerta?

Leila Karhula
6 vuotta sitten

Ilmottaa F-secure freedom ei voi luoda ikkunaa.Kokeile päivittää freedom uusinpaan versioon .
En tiedä mistä päivittäisin ?Eli en pääse freedomiin

Vesa Murisoja
6 vuotta sitten

Jos ostaa freedomin 5 laitteelle, niin käykö ne kaikille laitteelleni ios,windovs7 ja android

vpnyhteys.fi™
Admin
Vastaa  Vesa Murisoja
6 vuotta sitten

Kyllä.

Jokko
6 vuotta sitten

Hei, Onko tietoa saako Freedome VPN-yhteyden asetettua myös dd-wrt-reitittimille?

vpnyhteys.fi™
Admin
Vastaa  Jokko
6 vuotta sitten

F-Securen omalle reitittimille kyllä. Meidän tietojemme mukaan ei muiden. F-Secure Sensestä voi lukea lisää täältä: https://www.f-secure.com/fi_FI/web/home_fi/sense

jukka
6 vuotta sitten

onko freedome automaattisesti aina päällä .aina kun koneen aukaisee se on pois päältä.miten sen saa olemaan jatkuvasti päällä olevaksi.

vpnyhteys.fi™
Admin
Vastaa  jukka
6 vuotta sitten

Hei, Freedome ei mene automaattisesti päälle vaan se täytyy tehdä jokainen kerta erikseen.

vpnukko
Vastaa  jukka
6 vuotta sitten

Ei tarvitse. Asetuksista voit laittaa menemään automaattisesti päälle.

Jussi
6 vuotta sitten

Käytän Freedomea Floridassa, enkä ole tyytyväinen. Katsoessani suomalaisia tv palveluita latausnopeudet ovat usein aivan surkeita, eikä katselu onnistu. Esimerkiksi eilisen illan mittaukset olivat:
IlmanVPN:ää download Suomesta 36 Mbts, Freedomen kanssa Espoon palvelimen kautta download 2,35 Mbits. Päiväsaikaan nopeudet Freedomella joskus paremmat, mutta aina alle 10 Mbts. aion nyt kokeilla jotain muuta palvelua, harmi vain, että olen jo maksanut vuoden maksun.

vpnyhteys.fi™
Admin
Vastaa  Jussi
6 vuotta sitten

Kiitos Jussi kommentista ja tuloksien jakamisesta. Tämä otetaan huomioon ja me teemme uudet testit myös piakkoin.

Harri Uotila
Vastaa  vpnyhteys.fi™
5 vuotta sitten

Olen nyt Dubaissa ja yritän katsoa täällä freedomen kautta c-morea muttei onnistu, mikä vikana?

Jouni Ruhtila
7 vuotta sitten

Latasin ja asensin Freedomin kokeiltavaksi windows laitteelle. Ohjelma ilmoittaa heti, että tilaus on vanhentunut.
Pitääkö tehdä jotain erityistä, jotta tuon saa toimimaan?

Helppokäyttöinen yksityisyyden kustannuksella Hanki VPN tästä! F-Secure