Windscribe

Luotettava VPN ilmaisella kokeiluversiolla
Siirry Windscribe
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
Windscribe yhteenveto
Windscribe on 65 maassa VPN-palvelinalustoja omaava, vuonna 2016 perustettu kanadalainen yhtiö, joka tunnetaan parhaiten ilmaisesta VPN-palvelustaan. Windscribe tarjoaa myös maksullisen palvelun muutaman dollarin kuukausihintaan. Tutustu alta lisää Windscriben lisäominaisuuksiin ja käy testaamassa ilmainen VPN.
Datarajoitukset
Ilmaisversio 10Gb/kk
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
Lokitiedostot
Ei
Palvelimien määrä
110
Maat
65
Netflix-toimivuus
Kyllä
P2P sallittu
Kyllä
Suomeksi
Ei
Hinta
4,08-9$

Hinnoittelu ja tuotteet

Windscribe tunnetaan alalla parhaiten sen ilmaisesta Limited-versiosta, ja tätä VPN-muotoa yhtiö mainostaakin erittäin aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Windscribesta on kuitenkin myös maksullinen versio, joka on ilmaisversiota huomattavasti kattavampi.

Yhden kuukauden sopimus maksaa Windscribella 9 dollaria, mikä on VPN-palveluissa keskikastia. Vuodeksi tehtävä tilaus tulee maksamaan kuukaudessa 4,08 dollaria, eli se tulee yli puolta halvemmaksi. Monista muista VPN-palveluista poiketen Windscribe ei tarjoa tätä pidempiä sopimuksia.

Windscribe hyväksyy maksutavaksi MasterCardin, Visan, PayPalin sekä American Expressin. Lisäksi voit maksaa käyttämällä Bitcoineja ja pysyä tällä tavoin nimettömänä jo maksuvaiheesta lähtien.

Suosittelemme, että tutustut rauhassa Windscriben ilmaiseen Limited planiin saadaksesi hieman tuntumaa VPN:stä ennen kuin isket varsinaiset rahat tiskiin. Jos kuitenkin haluat kokeilla suoraan ohjelman täysimittaista versiota, saat ostoksellesi kolmen päivän rahat takaisin -takuun.

Ominaisuudet

Windscribe Ltd-yhtiön kotipaikka sijaitsee Ontariossa Kanadassa. Windscribe on verrattain nuori tekijä VPN-palvelintarjoajien keskuudessa, sillä se on perustettu vasta vuonna 2016.

Maksullinen Unlimited-plan tarjoaa palvelimia 65 maassa, OpenVPN-konfiguraation, sisäänrakennetun palomuurin, mainostentorjuntaominaisuuden sekä P2P (peer-to-peer)-tuen.

Maksuton Limited plan tarjoaa käyttäjälleen samoista ominaisuuksista koostuvan rajoitetumman version: palvelimia 10 maassa ja liikennettä 10GB/ kuukausi ilman OpenVPN-konfiguraatiota. Myös ilmaisversiolla on tosin sisäänrakennettu palomuuri sekä P2P-tuki mainostentorjuntaominaisuuksineen.

Mikäli ilmaisversiota käyttäessäsi haluat lisätä kuukausittaista GB-määrää, saat yhden gigan lisää kutsumalla ystäväsi käyttämään Windscribea.

Turvallisuus ja yksityisyys

Kuten mainitsimme esittelytekstissä: Windscribe sijaitsee Kanadassa. Tämä on sikäli huono uutinen, sillä Kanada on jäsen kuuluisassa Five Eyes-valvontaverkossa Australian, Uuden-Seelannin, Iso-Britannian ja USA:n tavoin. Tätäkin huolestuttavampaa on uutinen siitä, että Kanadan kansallisen turvallisuuden palvelu CSIS (Kanadan NSA) on lainvastaisesti ollut tekemisissä kansalaisten henkilökohtaisten tietojen urkintaskandaalissa yli vuosikymmenen ajan.

Vaikka Windscriben sijainti on kaikkea muuta kuin ideaali, käyttää se tästä huolimatta varsin asiallista turvallisuusteknologiaa kompensoidakseen sijainnista aiheutuvia ongelmiaan. Kun kyse on tietoturvaliikenteen salauksesta, Windscribe seisoo siis erittäin vakaalla pohjalla: se käyttää nimittäin AES-256-kirajusta, SHA512-tunnistusta sekä 4096-bit RSA-avainta suojatakseen kaikkia tietojaan.

Windscribe VPN omaa sekä IPv6:n (Internet Protocol version 6) että DNS (Domain Name System)-vuotosuojauksen. Tämän lisäksi se myös kirjaa erittäin selkeästi kaikki sen ei P2P-ominaisuutta suosivat alustat. Lisäksi Windscribellä on sisäänrakennettu palomuuri, mikä tunnetaan VPN-teknologian saralla ”kill swicthinä”. Tämä ominaisuus katkaisee asiakkaan yhteyden internetiin silloin, jos VPN-yhteys syystä tai toisesta katkeaa.

Lisää turvallisuutta tuovat myös Windscriben Double Hop- sekä Split Personality -ominaisuudet. Nämä toiminnot jakavat käyttäjän sijainnin samanaikaisestii eri paikkoihin, mikä vähentää riskiä jättää digitaalisia sormenjälkiä.

Verkkosivut

Windscriben sivut ovat helppokäyttöiset ja selkeät. Etusivu on hyvin organisoitu ja sieltä löydät muun muassa Windscriben ominaisuuksia avaavan esittelyvideon.

windscribe-kotisivut

Windscribellä on myös oma blogi, josta löytyy ajankohtaista tietoa ja artikkeleita turvallisuudesta VPN-käytön suhteen.

Asiakastuki

Windscribe tarjoaa asiakastukea monessa eri muodossa. Voit jutella chat-ikkunassa robotin kanssa, etsiä vastauksia FAQ-osiosta, keskustella  Windscribe-käyttäjien yhteisössä tai ottaa lomakkeella yhteyttä asiakastukeen.

Infomateriaalia on tarjolla mittavat määrät. Aloitusohjeet sisältävät helposti seurattavat askeleet Windscriben asentamista varten lähes kaikille sen tukemille laitteille, Linuxista Operaan, Windows Mobileen, uTorrentiin ja Synology NAS:iin asti. Olisi suorastaan ihme, mikäli et löytäisi näiden ohjeiden avulla etsimääsi. Parasta ohjeissa oli ehdottomasti jokaisen kategorian tarjoamat screenshotit ja yksityiskohtaiset asennusohjeet.

FAQ-sivusto oli myös erittäin hyödyllinen. Se pitää sisällään kaikki peruskysymykset sekä hieman teknisemmätkin hifistelykyselyt. Olimme todella yllättyneitä sivuston läpinäkyvyydestä; Windscribe vastasi todella rehellisesti esimerkiksi kysymykseen siitä, tekeekö se käyttäjistään 100% anonyymeja netissä (vastaus oli: ei tee).

Sivuilla paljastettiin myös Windscriben käyttämä salaus. Useat VPN-palvelintarjoajat väittävät valheellisesti, että he tarjoavat täydellistä anonymiteettiä internetissä käyttäjilleen tai vaihtoehtoisesti eivät paljasta käyttämäänsä VPN-salausta. Winscribe ansaitsee tässä kohtaa siis erityiskehut rehellisestä toiminnastaan.

Palvelun avaaminen

Testasimme Windscriben ilmaista versiota. Vaikka se onkin ominaisuuksiltaan selvästi rajoitetumpi kuin kuukausittainen rekisteröitymistä vaativa maksullinen palvelu, on sitä sosiaalisissa medioissa vahvasti rummutettu maailman parhaimpana ilmaisena VPN-palveluna. Halusimme nähdä, pitääkö tämä lainkaan paikkansa.

Kirjautuminen Windscribeen oli äärimmäisen helppoa. Ensiksi sinun tulee valita ilmainen tai maksullinen versio. Valittuasi ilmaisen, pääset luomaan käyttäjänimen sekä salasanan. Sähköpostiosoitteen lisääminen käyttäjätiliin oli vapaaehtoista, mikä on hyvä uutinen niille, jotka arvostavat VPN-palvelussa nimenomaan anonymiteettiään. Perustiedot lisättyäsi ohjataan sinut välittömästi käyttäjäportaaliin, jossa pääset tarkastelemaan tilisi statusta sekä GB-käytön määrääsi ja lataamaan varsinaisen WindscribeVPN-ohjelman.

Testasimme Windscriben Windows 10:llä kannettavalta tietokoneelta. Lataus ja asennus tapahtui sekunneissa ja Windscribe lähti käyntiin välittömästi tämän jälkeen. Sisäänkirjautumisen jälkeen ohjelmasta näkyy oma VPN-status, sijainti sekä IP-osoite.

Windscribe toimi moitteettomasti ja se oli helppokäyttöinen myös aloittelijalle. Ilmaisversion huonot puolet ovat kuitenkin ilmeiset: servereitä on käytössä vain 10 kappaletta, ja rajatun liikenteen vuoksi esimerkiksi suoratoistopalvelujen katsominen on käytännössä mahdotonta.

Windscribe Chrome Extention

Päätimme koeajaa myös Windscriben myös Chrome-lisäosan. Sen löytää helposti Chrome Web Storesta.

Windscribe Chrome -lisäosa on visuaalisesti samannäköinen varsinaisen ohjelman kanssa. Pääset helposti yhdistämään laitteesi VPN:ään ja siitä pois, tarkastelemaan sijaintiasi sekä luomaan turvattuja linkkejä. Pääset vaihtamaan sijaintisi ”Cruise control”-osiosta samoihin sijainteihin kuin varsinaisen ohjelmiston kautta.

Suorituskyky

Windscriben nopeustestit poikivat varsin vaihtelevia, mutta pääosin pettymystä herättäviä tuloksia. Halusimme testata Iso-Britannian alustan nopeuden, mutta vaikka saimme luotua yhteyden, kesti yhden sivun lataaminen usean minuutin verran. Vaikka kokeilimme uudestaan kolmen päivän aikana kahdesta eri sijainnista, olivat tulokset samat: laittoman hidas nopeus.

Ranskalaiset ja hollantilaiset alustat antoivat huomattavasti parempia tuloksia. Hollantilainen oli kaikista testaamistamme nopein, mutta sekään ei kyennyt ylläpitämään samaa tehoa yllä pysyvästi. Testasimme tämän lisäksi Euroopan ulkopuolelta myös USA:n alustan ja totesimme nopeuden olevan kohtalaisen hyvä.

Vaikka nopeustestit olivatkin hieman pettymys, emme havainneet lainkaan DNS-vuotoja Windscribeä käyttäessämme. Voit halutessasi testata DNS ja WebRTC(Web Real-Time Communication)-vuodot itse käyttämällä ipleak.net:n tarjoamaa palvelua. Test-ipv6.com:ssa voit testata myös IPV6-vuodot. Kehotamme kaikkia VPN-käyttäjiä testaamaan yhteytensä vuodoilta aina silloin tällöin.

Windscribe toimii Windowsin lisäksi lähes kaikilla mahdollisilla alustoilla.

Tietokoneet: Windows, Mac, Linux Ubuntu

Selaimet: Chrome, Firefox ja Opera

Matkapuhelimet: iPhone, Android ja Windows-puhelin

Reitittimet. DD-WRT, Tomato ja Asus

Torrent: uTorrent, Deluge, qBitorrent ja Vuze

Näiden lisäksi voit käyttää Windscribea myös älytelevisioilla.

Windscribe yhteenveto

Pidimme:

  • Loistava asiakastuki
  • Paljon valittavia alustoja
  • Vahva salaus
  • Läpinäkyvä yksityisyysmenettely
  • Ei asiakaslokeja
  • Helppokäyttöinen kaikilla alustoilla
  • Ilmainen VPN-versio

Emme pitäneet:

  • Sijaitsee Kanadassa
  • Ei suomenkielisiä sivuja

Vuonna 2016 perustettu Windscribe on toimiva ja luotettava VPN-palvelu, jolla on palvelimia 60 eri maassa. Windscribe tarjoaa myös ilmaisen VPN-version. Jo pelkästään tämän vuoksi se on tutustumisen arvoinen.

Kommentteja ja kokemuksia

3 Kommentit
Uusimmat
Vanhimmat Eniten ääniä
Inline Feedbacks
Näytä kaikki
Eikka
4 vuotta sitten

Miten ilmaisversiossa voisi vaihtaa IP:n, se avaa aina sen vahvimman enkä saa sitä vaihdettua?

vpnyhteys.fi™
Admin
4 vuotta sitten

Hei Paavo, onko kyseessä ilmaisversio? Kuulostaisi jokatapauksessa siltä, että ohjelma ei toimi oikein ja onglelma on Windscriben päässä. Suosittelen ottamaan yhteyttä suoraan Windscribe asiakaspalveluun.

Paavo Merilinna
4 vuotta sitten

Asensin Windscribe läppäreihin joissa on Windows 8.1 ja Windows 7 ja Huawei Android -luuriin.
Lisäosa myös asennettiin Firefoxiin, Cromeen jota suositellaan.
Ongelma on se, että IP ei ole piilossa vaan julkinen IPv4 näkyy joko todellisena tai muutettuna mutta ei ole koskaan piilossa.
Tuntuu olevan sattumaa kumpi IP näytetään IP-testeissä kuten ”whatismyip.com” tai ”expressvpn.com/fi/webrtc-leak-test”. Maan vaihtaminen tai ON/OFF -paikkeen ei vaikuta taiaan.
Paikkakunta on kylläkin valitun maan mukainen mutta sekin näytetään testeissä.
Expressvpn-testi ilmoittaa lisäksi, että IPv4 :ssä on omahdollinen vuoto.

Luotettava VPN ilmaisella kokeiluversiolla Hanki VPN tästä! Windscribe