NordVPN

Erinomaiset latausnopeudet ja vahva yksityisyydensuoja
Siirry NordVPN
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
NordVPN yhteenveto
NordVPN on arvostettu panamalainen palveluntarjoaja, joka tarjoaa raudanlujaa suojausta ilman asiakaslokeja. NordVPN:än palvelinverkosto on yksi markkinoiden kattavimmista: lähes 5500 palvelinta yli 60 maassa. Toisaalta Afrikasta palvelimia ei löydy Etelä-Afrikkaa lukuun ottamatta. Palvelu mahdollistaa 6 laitteen samanaikaisen yhdistämisen ja sallii P2P-lataamisen romanialaisisten, venäläisten, ruotsalaisten, latvialaisten, hollantilaisten, kanadalaisten ja luxemburgilaisten serverien kautta. Palvelua voi hyödyntää myös Tor-verkon tai erityisesti suoratoistoon tarkoitettujen, nopeampien yhteyksien palvelimien kautta.
Datarajoitukset
Ei rajoituksia
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
93Mbps
Lokitiedostot
Ei
Palvelimien määrä
5800
Maat
59
Netflix-toimivuus
Kyllä
P2P sallittu
Kyllä
Suomeksi
Kyllä
Hinta
3,10-10,63€/kk

Hinnoittelu ja tuotteet

NordVPN tarjoaa valikoimassaan neljää erilaista tuotetta, joiden ainoa eroavaisuus löytyy hinnasta. Normaali kuukauden tilaus maksaa 10,63 euroa, joka ylittää hieman markkinoiden keskimääräisen hinnan. Hinta laskee nopeasti pidentämällä tilausta: 1 vuoden tilaus maksaa 6,22 euroa kuukaudessa, 2 vuoden tilaus 4,44 euroa kuukaudessa ja 3 vuoden tilaus 3,10 euroa kuukaudessa. Jokainen tuote sisältää 30 päivän takuun, joten palvelusta kiinnostuneet voivat kokeilla sitä ensin huoletta.

NordVPN maksaa rahat takaisin ongelmitta takuuaikana, jos siihen tilanteeseen päädytään. Takuuta ei kuitenkaan kannata lähteä suin päin pyytämään, vaan kannattaa antaa NordVPN:än tekniselle tiimille mahdollisuus korjata ongelma ennen tuotteen palauttamista. Kerromme asiakaspalvelusta lisää tuonnempana.

Kuten useat palveluntarjoajat nykyään, myös NordVPN antaa etuja asiakkaille, jotka tuovat mukanaan ystäviään asiakkaiksi.

Turvallisuus & Yksityisyys

Panaman yksityisyyslainsäädäntö on löyhä, mikä on tätä nykyä varsin yleisessä tiedossa. Lakia valvotaan myös suhteellisen “rennoin” ottein. Yrityksien ei tarvitse säilyttää asiakastietojaan pakollisesti Panamalla, minkä myötä myöskään NordVPN ei pidä asiakaslokeja. Näin ollen NordVPN:n asiakkaat voivat elää huoleti, pois lukien ne, jotka suorittavat mahdollisesti tekoja, joista itsenäiset tiedustelupalvelut voivat kiinnostua. Lisäturvaa VPN:än päälle voi tuoda käyttämällä Tor-verkkoa tai obfsproxya, joka ohittaa erinomaisesti mm. internet-palveluntarjoajan harjoittaman syynin.

Turvallisuustoimissa käytetään AES 256-, RSA 2048- ja SHA-2-salaustekniikoita. NordVPN:än palvelimia suojaava palomuuri ja SSH-yhteyksissä käytettävät eri portit takaavat sen, että asiakas on todella hyvissä käsissä. Tulevaisuuden päivitykset tulevat sisältämään myös nopeamman IKEv2-VPN:än, mikä ei kuitenkaan vie nopeimman VPN:än titteliä OpenVPN:ltä.

Verkkosivut

NordVPN:än sivut ovat tyylikkäät, toimivat ja helposti käytettävät. Sivun eri osiot, kuten hinnoittelu, ominaisuudet ja palvelimet, löytyvät kätevästi ja nopeasti.

nord vpn kotisivut


Alaviitteestä löytyy linkkejä viikoittain päivittyviin sosiaalisen median tileihin, lisää apulinkkejä sekä mahdollisuus vaihtaa kieltä 13 eri vaihtoehdon välillä.

Sivuilla pidettävä blogi on myös tutustumisen arvoinen. Siitä löytyy tietoa päivityksistä ja VPN-toimialasta yleisesti sekä mukavia vinkkejä VPN-käyttäjälle.

Asiakastuki

Verkkosivuilla on kattava FAQ-osio, josta löytyy ohjeet ja ratkaisut mahdollisiin kysymyksiin, joita herää verkkosivuja tutkiessa. Osiosta löytyy myös järjestelmä- ja laiteriippumattomat palvelun asennusohjeet.

Asiakaspalvelu vastaa kyselyihin useimmiten muutamassa minuutissa. Niin live chatissa kuin sähköpostissakin saadut kohteliaat vastaukset huokuvat ammattitaitoa, mikä on hienoa nimenomaan asiakkaan näkökulmasta.

Asiakaspalvelusta saimme myös tiedon siitä, että niin iOS:lle kuin Windowsinkin sovelluksille on tulossa lähiaikoina lisää päivityksiä.

NordVPN -palvelun avaaminen

Rekisteröityminen asiakkaaksi

Rekisteröityminen sujuu hujauksessa. Maksumenetelmäksi voi valita minkä tahansa yleisimmistä luottokorteista, PayPalin tai Bitcoinit. Seuraavaksi suunnataan lataussivulle, jossa yksinkertaiset, kuvalliset ohjeet ohjeistavat eteenpäin.

NordVPN:än Windows-versio

NordVPN:än Windowsille tekemä ohjelma toimii kuin unelma. Se on tyylikäs ja helppokäyttöinen, palvelimiin voi yhdistää maan tai yksittäisen solmukohdan kautta vain painamalla yhdistämisnappia palvelimen valittuaan. Jatkossa olisi mukavaa myös nähdä solmukohdat jaoteltuna maantieteellisten sijaintiensa perusteella, sillä näin käyttäjät ymmärtäisivät paremmin maantieteellisen sijainnin merkityksen.

Asetukset-osiosta löytyy oleellisia asetuksia, kuten auto-connect, kill switch, IP-vuotosuoja sekä mahdollisuus vaihdella UDP- ja TCP-protokollien välillä.

Palvelin-osiosta voi kätevästi tutkia serverien käytettävyys- ja kapasiteettitilastoja, jotka ovat hyödyllisiä etsiessä nopeinta palvelinta. Osiosta löytyy myös Anti DDoS, Tor- ja Smart TV striimaus-palvelimet kätevästi eriteltynä nopeaa yhdistämistä varten.

Muut alustat

NordVPN on yhteensopiva yleisimpien alustojen, kuten OS X, iOS, Linux ja Android, kanssa. NordVPN toimii moitteetta myös DD-WRT:n, Asusin, Tomato-reitittimien sekä pfSense-palomuurin kanssa.

Android-versio

Androidille pyhitetty sovellus noudattaa pitkälti samaa kaavaa Windows-version kanssa. Se on helppo asentaa ja on tämän lisäksi visuaalisesti tyylikäs. Näitä faktoja ei kannata vähätellä, sillä monet palveluntarjoajat jättävät mobiilisovellustensa turvallisuuden ja toimivuuden retuperälle.

Suorituskyky

Vahvat salaus- ja turvallisuusmenetelmät hidastavat usein ymmärrettävästi yhteysnopeuksia. Näin myös NordVPN:än tapauksessa. Toisaalta testatessa nopeuksia suoratoistossa ja verkkoselailussa, selvää hidastumista oli havaittavissa vain vähän. Nopeudet olivat keskimäärin brittien ja Hollannin servereissä noin 5mb/s, kun taas Yhdysvaltojen servereiden yhteysnopeus painui keskimäärin lähelle 2mb/s johtuen maantieteellisestä etäisyydestä.

Nämä nopeudet voivat tuntua hätkähdyttävän alhaisilta aluksi, mutta on muistettava, että esimerkiksi suoratoistolle on omia tarkoituksenmukaisia palvelimia. Mainitsemamme nopeudet eivät ole myöskään ongelma niille, jotka etsivät pääasiassa ratkaisuja turvallisuudentarpeeseen.

Viimeisimmissä NordVPN:lle ajetuissa testeissä on havaittu IPv6-vuotoja. WebRTC säilyy edelleen pienoisena arvoituksena.

Sovelluksessa on myös vaivatonta vaihdella serveristä toiseen; esimerkiksi Torin kautta yhdistäminen onnistuu saumattomasti.

NordVPN Yhteenveto

Plussat:

  • Ei asiakaslokeja
  • Todella vahva salaus
  • Sulavat sovellukset alustasta riippumatta
  • Nopea asiakastuki
  • Verkon luotettavuus

Miinukset:

  • WebRTC

NordVPN on ehdottomasti yksi markkinoiden parhaimpia VPN-palveluita tällä hetkellä. Se tarjoaa vankan turvallisuuden tunteen sekä varman suorituskyvyn ja luotettavuuden joka osa-alueella. Kun otetaan huomioon vielä asiakaslokittomuus sekä suhteellisen edullinen hinta, on palvelu ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

Kommentteja ja kokemuksia

20 Kommentit
Uusimmat
Vanhimmat Eniten ääniä
Inline Feedbacks
Näytä kaikki
fikamu
8 kuukautta sitten

Jos omistaa Huawei B715 reitittimen, niin mitä VPN-softaa suosittelette? Ainakaan NordVPN ei tue tuota routeria. Kiva olisi saada ihan ”hands-on” -ohjeet, kuinka toimiva client softa määritetään routeriin. Kiitos

Veikko Juhani Oja
1 vuosi sitten

Tilasin NORDVPN 3 vuodeksi hinta piti olla 2.62 € kuukausi Nyt minua laskutetaan 123 € / 3 vuotta, missä vika

Juha Line
1 vuosi sitten

Jos ostaa lisenssin esimerkiksi 2 vuodeksi, niin löytyykö sieltä palvelimelta jokin ”vipu”, jolla saa automaattisen uudistamisen pois?

Pekkis
1 vuosi sitten

Voiko maksussa käyttää ihan normaalia verkkopankissa maksamista? En omista luottokorttia enkä paypal-tiliä, enkä bitcoineja.

Heikki Kolehmainen
1 vuosi sitten

NordVPN: Olen aikeissa ostaa tämän VPN:n. Maksamisen eräässä vaiheessa on vetolaatikko, jossa on
kaikki maailman valtiot ja veroprosentit. Kysymykseni kuuluu: Pitääkö minun valita vetolaatikosta ”Suomi” ja
maksaa 24 % alvi ? Vai voinko ostaa esim. asetuksella USA ja 0%

Joni
2 vuotta sitten

Toimiiko vpn yhteys Omanissa? Omanissa on ilmeisesti aika tarkka internetsuojaus, mutta esim F-secure freedome sieltä kykenee ottamaan yhteyden verkkoon

Harri Laine
2 vuotta sitten

Moi, NordVPN tukee kuutta laitetta. Voiko nämä olla esim. lasten ja vanhempien laitteet vai pitääkö laitteet olla saman henkilön tai yrityksen nimissä joka palvelun tilaa?

Hanna Jaranen
2 vuotta sitten

Hei olen lähdössä Thaimaahan, joten toimiikohan NordVPN hyvin Aasiasta käsin? Ja onko Thaimaassa laillista käyttää vpn palveluita?

Zoltan
2 vuotta sitten

Voiko yhden lisenssin ostaja asentaa sen useampaan laitteeseen ?

Helena Gran
3 vuotta sitten

Olen nyt ostanut kahden vuoden vpn paketin, osaako joku neuvoa miten voin katsoa i padillä esim. USAN CNN KANAVAA?
Siis mitä pitää tehdä?

Timo Rinkelo
3 vuotta sitten

Onko pakettia mahdollista saada kertamaksulla ja mikä olisi hinta??Käykö visa electron maksuun??

Erinomaiset latausnopeudet ja vahva yksityisyydensuoja Hanki VPN tästä! NordVPN
20
0
Kommentoix
()
x