IPVanish

Edistyneet suojausominaisuudet
Siirry IPVanish
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
IPVanish yhteenveto
IPVanish on edullinen ja monipuolinen VPN-palvelu. P2P-lataus on sallittua, mitään asiakaslokeja ei ylläpidetä, salauksessa käytetään 256-bittistä AES-teknologiaa ja käyttäjä voi vaihdella palvelimien välillä rajattomasti vain muutamia ominaisuuksia mainitaksemme. IPVanishin asiakkailla on myös mahdollisuus yhdistää 5 laitetta samanaikaisesti palvelimiin, mikä on mukava parannus verrattuna edellisiin testeihimme. Anonyymiutta hakeville IPVanish on erinomainen vaihtoehto.
Datarajoitukset
Ei rajoituksia
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
Lokitiedostot
Ei
Palvelimien määrä
1900
Maat
56
Netflix-toimivuus
Kyllä
P2P sallittu
Kyllä
Suomeksi
Ei
Hinta
4-10.99$/kk

Hinnoittelu ja tuotteet

Tuotevalikoima koostuu kolmesta palvelusta, joiden hinta riippuu suoraan tilauksen kestosta. Kuukauden tilaus maksaa 10,99 dollaria, eli noin saman verran kuin muilla suurimmilla VPN-tarjoajilla. Sekä yhden ja kahden vuoden tilaus maksaa 4 dollaria kuussa. Vuoden lisäaika tilauksessa ei siis halvenna kuukausihintaa, mutta kahden vuoden tilauksen valitsemalla voi kuitenkin olla varma, että hinta ei tule vuoden päästä nousemaan. Kaikki vaihtoehdot ovat sisällöltään ja hyödyiltään identtisiä, mutta niistä myöhemmin lisää.

Maksutavoiksi käyvät kaikki yleisimmät luottokortit sekä PayPal. Tuotteelle saa 7 päivän palautusoikeuden, jos palvelu ei syystä tai toisesta miellytä. IPVanishia voi käyttää yhtäaikaisesti 10 eri laitteelta, mikä on poikkeuksellisen suuri määrä.

Turvallisuus & Yksityisyys

IPVanish mahdollistaa kaikkien yleisimpien protokollien käyttämisen. Siitä huolimatta meidän vahva suosituksemme on aina käyttää OpenVPN:nää, sillä se on useimmiten nopein ja varmasti turvallisin vaihtoehto. AES-salauksen lisäksi käytössä on RSA 2048, ja tunnisteessa käytetään SHA-256-teknologiaa. Kun nämä ynnätään asiakaslokien olemattomuuteen sekä lukemattomiin tarjolla oleviin jaettuihin IP-osoitteisiin, on kasassa varteenotettava paketti.

IPVanishin kotipaikka on Yhdysvalloissa ja se on rekisteröity Mudhook Marketingin nimellä. Haluamme muistuttaa, ettei yksikään VPN-palvelu takaa täydellistä anonymiteettiä. Näin myös IPVAnishin tapauksessa, vaikka sen palveluista annettuihin negatiivisiin kommentteihin törmää ani harvoin. Loppujen lopuksi käyttäjä on aina itse vastuussa turvallisuudestaan, mutta IPVanishin asiakkaana voi kuitenkin nukkua yönsä paremmin.

Verkkosivut

Verkkosivut tarjoavat käyttökelpoista ja relevanttia tietoa mutkattomalla tavalla.

Sivuilla ylläpidettävä blogi oli myös positiivinen yllätys. Blogipäivitykset sisältävät mielenkiintoisia faktoja, tietoja päivityksistä sekä kiinnostavia analyyseja –  ei siis ainoastaan itse palvelun mainostamista.

Ohjauspaneeli on hyvin käytännöllinen; omien tietojen, laskutuksen sekä tilaamisen sivut ovat näkyvästi esillä. Tarjolla on myös reaaliaikainen palvelinseuranta, jonka avulla käyttäjät voivat seurata palvelimien nopeuksia sekä kuormituksia.

Asiakastuki

Asiakaspalvelu on ympärivuorokautista, ja tukea saa sekä chatin että sähköpostin välityksellä. Myös sivuilta löytyvä apua-osio sekä yksityiskohtaiset asennusohjeet ovat havainnollisia sekä kattavia. Lisäksi IPVanishilla on keskustelufoorumi, jossa tilaajat voivat keskustella ja jakaa ideoita keskenään.

IPVanish palvelun avaus

Rekisteröityminen

Rekisteröitymisessä asiakkaalta pyydetään sähköpostiosoitetta, salasanaa ja maksutietoja. Tietojen syöttämisen jälkeen tulee seurata annettuja ohjeita tai mennä suoraan lataamaan ohjelma lataus-sivulta.

IPVanishin Windows-versio

Windows-versio on jatkanut samalla tutulla tyylillään jo vuosia. Muutamia parannuksia on kuitenkin saatu mukaan matkan varrella; esimerkiksi automaattinen yhdistäminen ja IPv6-vuotosuoja. Sovellukseen on myös taannoin lisätty killswitch, joka toimi moitteetta testissä. Killswitchin tehtävä on suojella käyttäjää mahdollisissa yhteyden katkeamistilanteissa. Windows-versiosta löytyy lisäksi DNS-vuotosuoja ja mikä parasta, IP-osoitteiden sekoittaja Deep Packet Inspection.

Viime aikoina palveluun on myös lisätty erityinen IP-osoitteen kierrättäjä, joka vaihtaa laitteen IP-osoitteen vähintään joka 45 minuutti. Tämä nopeuttaa yhteyksiä ja vaikeuttaa mahdollisen urkinnan harjoittamista, tosin kansalliset viranomaiset eivät välttämättä ole vaihtamisesta moksiskaan. IP-osoitteen vaihtohetkellä killswitch menee välittömästi päälle.

Muut käyttöjärjestelmät

IPVanishilla on pyhitetyt sovellukset Windowsin lisäksi Androidille, OSX:lle, iOS:lle, Windows Phonelle, Ubuntulle, Chromebookille ja reitittimille. Tosin palvelun asentaminen neljälle viimeksi mainitulle alustalle vaatii hieman manuaalista työtä asiakkaan toimesta. Sivustolla tarjotaan kuitenkin kattavat ja kuvalliset videotutoriaaleilla höystettynä, joiden avulla palvelun käyttöönotto on helppoa.

Android

Android-sovellus ei kalpene nopeusrintamalla kilpailussa pöytäkoneversiota vastaan vaatimattomassa käytössä. Sovelluksen käyttötuntuma muistuttaa kovasti pöytäkoneversion mainiota käyttökokemusta, mikä ei todellakaan ole yleistä VPN-maailmassa.

Myös kaikki pöytäkoneversion ominaisuudet, kuten IP-osoitteen sekoittaja, killswitch ja nopeustestit, on saatu puristettua Android-sovellukseen. Tänä päivänä, kun asiakkaiden VPN:än käyttö kohdistuu jatkuvasti enemmän mobiiliversioihin pöytäkoneversioiden sijaan, on hienoa nähdä palveluntarjoaja, joka panostaa erityisesti mobiilisovellukseensa.

Suorituskyky (Nopeus, DNS, WebRTC ja IPv6-testit)

Yhteysnopeudet ovat lähes poikkeuksetta erinomaisia kaikilla palvelimilla. Nopeudet olivat keskimäärin noin 10 Mb/s Britannian ja Hollannin servereillä, mikä tarkoittaa vain muutaman Mb/s:n laskua yhteydestä, jossa VPN ei ole käytössä. Yhdysvaltojen palvelimien nopeudet jäivät edellä mainituista hieman, mikä ymmärrettävästi johtuu pidemmistä välimatkoista. Joka tapauksessa selaus ja suoratoisto pelasivat myös VPN:än kanssa moitteettomasti.

Emme havainneet DNS-vuotoja, mutta suosittelemme testaamaan asiaa säännöllisesti myös itse. DNS- ja WebRTC-vuotoja voi jäljittää ipleak.com-sivustolla, IPv6-vuotoja test-ipv6.com-sivustolla ja kaikkia edellä mainittuja doileak.com-sivulla, jonka testi on myös hieman monipuolisempi kuin muiden sivustojen.

IpVanish yhteenveto

Plussat:

  • Ei asiakaslokeja
  • Toimivuus kaikilla käyttöjärjestelmillä
  • Nopeat yhteydet
  • P2P-lataus sallittu
  • Uusi toimiva killswitch, IP-osoitteiden sekoittaja ja kierrättäjä

Miinukset:

  • Ei suomeksi

IPVanish on kasvanut ansaitusti yhdeksi markkinoiden isoimmista toimijoista. Sen vaikuttava ja nopea palvelinverkosto sekä yksityisyysominaisuudet tulevat nostamaan sitä varmasti jatkossa entistä isompaan asemaan kuluttajien silmissä. Kehitys on parhaiten nähtävissä mobiilisovellusten parannuksissa sekä uudistusten virheettömässä toimeenpanossa. Suosittelemmekin kokeilemaan IPVanishin 7 päivän kokeilujaksoa.

Kommentteja ja kokemuksia

0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki
Edistyneet suojausominaisuudet Hanki VPN tästä! IPVanish