Tunnelbear

Humoristinen ja maltillisesti hinnoiteltu VPN
Siirry Tunnelbear
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
Tunnelbear yhteenveto
TunnelBear on kanadalainen VPN-palvelintarjoaja, joka pitää minimaalisen määrän asiakaslokeja. Se on myös erittäin helppokäyttöinen ja yllättävää kyllä: loistavalla visuaalisella huumorilla höystetty VPN. TunnelBear on maltillisesti hinnoiteltu, ja palveluun pääsee tutustumaan ilmaiseksi.
Datarajoitukset
Ilmaisversio 500MB
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
Lokitiedostot
Ei
Palvelimien määrä
Maat
46
Netflix-toimivuus
Ei
P2P sallittu
Ei
Suomeksi
Ei
Hinta
0-5,75$/kk

Hinnoittelu ja tuotteet

TunnelBear tarjoaa kolme erilaista palvelupakettia: ilmaisversion, yksityisille ihmisille tarkoitetun Unlimited-palvelun sekä yrityskäyttöön suunnatun, monta käyttäjää sisältävän Teams-paketin.

TunnelBear Free nimensä mukaisesti on ilmainen VPN-paketti, ja se tarjoaa tilaajalleen 500MB:n verran dataa joka kuukausi. Tämän ilmaispaketin tilaajat pääsevät käsiksi kaikkiin TunnelBearin palveluntarjoajiin Australiaa lukuunottamatta (eli siis 19 sijaintia kaiken kaikkiaan).

Yksityiskäyttöön tarkoitetun Unlimited-palvelun voi ostaa kuukaudeksi, vuodeksi tai kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Kuukauden käyttöoikeus maksaa 9,99 dollaria ja vuoden paketti 4,99 dollaria kuukaudessa. Jos TunnelBearin ottaa kerralla kolmeksi vuodeksi, tipahtaa hinta 3,33 dollariin kuussa.

Yrityksille tarkoitetun Teams-paketin hinta on halvimmillaan 5,75 dollaria kuussa käyttäjää kohti.

TunnelBear ei anna monista muista VPN-palveluista poiketen tilauksille lainkaan rahat takaisin -takuuta. Mikäli et siis ole syystä tai toisesta TunnelBearin VPN-palveluihin tyytyväinen, rahojasi ei palauteta. Tämä on toisaalta ymmärrettävä käytäntö, sillä pääset kuitenkin koeajamaan VPN:ää ilmaiseksi 500MB:n verran ilmaisversiolla. Tämä myös luonnollisesti kannattaa tehdä ennen monen vuoden sopimuksen solmimista.

TunnelBearin maksaminen onnistuu  tavallisilla pankki- ja luottokorteilla. Ikävä kyllä PayPal-palvelu ei enää syystä tai toisesta käy maksuvälineenä. Jos haluat varjella anonymiteettiasi, voit maksaa TunnelBear-ostoksesi myös Bitcoineilla.

Ominaisuudet

TunnelBear on kanadalainen Torontossa sijaitseva VPN-palvelintarjoaja, jolla on palvelimia 46 eri maassa. Useat korkean profiilin nettisivut kuten LifeHacker ovat antaneet suosituksensa TunnelBearista, ja yhtiö onkin nauttinut hyvästä maineesta jo perustamisvuodestaan 2011 lähtien.

TunnelBearin käyttäjät pääsevät käyttämään muun muassa USA:ssa, Iso-Britanniassa, Singaporessa, Japanissa ja Brasiliassa sijaitsevia palvelimia. Australia on käytettävissä ainoastaan maksaville tilaajille, joten ilmaisversiota käyttävät joutuvat tyytymään jäljelle jääviin maihin.

Voit yhdistää TunnelBearin globaaliin verkkoon PC-koneeltasi, kannettavalta, älypuhelimestasi, tabletista tai muuta reititintä käyttäen. Itse asiassa voit yhdistää itsesi TunnelBeariin kaikkia edellä mainittuja samanaikaisesti käyttäen, sillä TunnelBear mahdollistaa viiden laitteen samanaikaisen yhdistämisen.

Kill Switch (Vigilant Bear)

Kill Switch tarkoittaa, että yhtään tietoja ei vuoda VPN-tunnelin ulkopuolelle, vaikka VPN-yhteys katkeaisikin määrittelemättömästä syystä. Tämä estää sen, että mitään ei-salattua tietoa ei pääse missään vaiheessa vuotamaan ISP:hen (Internet Service Provideriin) ja täten paljastaen mitä olet internetissä tehnyt.

Koska TunnelBear sijaitsee Kanadassa on sillä tiukan kielteinen lähtökohta P2P:n käyttöön. Tästä syystä mikäli tarpeesi on saada VPN BitTorrentia varten ei TunnelBear ole sinulle toimiva vaihtoehto.

GhostBear

GhostBear on TunnelBearin versio useiden VPN-palvelintarjoajien ”stealth modesta”. Se on ominaisuus, joka peittää OpenVPN-liikenteen läpäistäkseen palomuureja (kuten esimerkiksi Kiinan suuren palomuurin). GhostBear tekee juuri tämän toimeenpanemalla obfs-välityspalvelimen eli proxyn SOCKS-välityspalvelimena. Tämä tekee salauksesta haastavammin havaittavan hallituksille, ISP:lle sekä yrityksille, sillä se vaikuttaa olevan tavanomaista tietoliikennettä (täten sitä ei havaita eikä blokata).

Vaikka et käyttäisikään GhostBearia ei se välttämättä ole tietosuojariski. GhostBear ei nimittäin ole turvallisuusominaisuus vaan enemmänkin tapa päästä palomuurien ohi. Se estää siis ISP:n havaitsemasta VPN:än käyttöä (mikä voisi muuten johtaa ISP:n väliintuloon ja yhteysongelmiin).

GhostBearin ainut huono puoli on siinä, että sen käyttö saattaa hidastaa internetyhteyttäsi (vaikka me emme tätä havainneet). Joka tapauksessa mikäli mahdollista, on suositeltavaa käyttää tavallista OpenVPN UDP:tä (User Datagram Protocol) ilman GhostBearia varmistaaksesi mahdollisimman nopean yhteyden.

Turvallisuus ja yksityisyys

TunnelBear säilyttää joitakin asiakaslokeja kuukauden verran. TunnelBear itse ottaa kantaa menettelystään Kanadan viranomaisten kanssa seuraavasti: ”Tapauksissa, joissa TunnelBear-yhtiötä velvoitetaan noudattamaan viranomaisten vaatimia tiedustelupyyntöjä mm. laillisten haasteiden tai etsintälupien kohdalla, rajoittuvat TunnelBearin antamat tiedot asiakkaan rekisteröinnin yhteydessä luovuttamiin henkilötietoihin sekä asiakkaan käyttämien yhteyksien ja MB:n määrään kuukausitasolla.”

Todettakoon siis, että TunnelBearin eteenpäin antamat tiedot ovat hyvin triviaaleja eivätkä ne ole sidoksissa mihinkään tiettyyn ajankohtaan. Tämän vuoksi niitä ei voida myöskään väärinkäyttää asiakkaan edun vastaisesti. Ikävä kyllä TunnelBear kuitenkin täten todentaa ne käyttäjät, jotka rikkovat sen kielteistä P2P-ehtoa.

Joka tapauksessa TunnelBearin käyttäjien ei tarvitse huolehtia siitä, mihin he VPN-yhteyttään käyttävät, sillä viranomaiset eivät koskaan pysty käyttämään heille annettuja tietoja todentaakseen yhdenkään yksittäisen käyttäjän tekemisiä.

TunnelBearin sijaitessa Kanadassa on se valitettavasti useiden tiukkojen lakien alla. Tämän vuoksi TunnelBear korostaa käyttäjiään muistamaan, että antaessaan tietonsa yhtiölle, tulee heidän ymmärtää sen toimivan Kanadan lakien mukaisesti. Tosiasia, mikä on kaukana ideaalista, sillä Kanada on vahvana osana kuuluisaa Five Eyes Treatya.

Kanadassa on vuosien varrella ollut muutama tapaus, joissa viranomaiset ovat urkkineet kansalaisiaan. Joka tapauksessa TunnelBearin nollatoleranssi asiakaslokeille merkitsee sitä, että vaikka viranomaiset lähestyisivätkin heitä – ei yhtiöllä ole tietoja mitä luovuttaa. Parhaimmillaan viranomaiset saavat tietoonsa ainoastaan nimesi, sähköpostiosoitteesi ja maksutietosi.

On hyvä panna merkille, että TunnelBear kuitenkin systemaattisesti pesee kätensä kaikesta vastuusta tapauksissa, joissa henkilökohtaiset tietosi ovat päässeet vuotamaan. Yhtiö ei myöskään kannusta käyttäjiään jakamaan edelleen materiaalia, johon käyttäjällä ei ole tekijänoikeuksia. Täten kyseistä VPN-palvelinta ei voida suositella P2P-käyttöön.

TunnelBear kannustaa myös käyttäjiään aina noudattamaan omien maidensa lainsäädäntöä kuten myös sen maan, johon ollaan VPN:llä luotu yhteys. Kaikki edellä mainitut seikat kannattaa pitää mielessä, sillä kuten olemme edellä todenneet, TunnelBear sijaitsee Kanadassa.

Salaus

TunnelBear tarjoaa mahdollisuuden kahteen erilaiseen VPN-protokollan käyttöön verkossaan. Windows, Android sekä Mac OS X käyttävät kaikki OpenVPN:ää (avointa VPN:ää). iOS-käyttäjät voivat taas valita joko L2TP/Internet Protocol Security (IPsec):n tai Internet Key Exchange version 2:n väliltä. Täten kenen tahansa, joka haluaa yhdistää OpenVPN:ään iOS-laitteella tulee tehdä niin käyttäen kolmannen osapuolen OpenVPN Connect-softaa (mikä on ilmainen).

Alustat käyttävät vahvaa 256-bit AES-salausta (Advanced Encryption Standard) SHA256-tunnistautumisella. Ainoastaan iOS8 sekä aikaisemmat versiot ovat salattu 128-bit AES-salauksella käyttäen SHA-1 tietojentunnistus-järjestelmää, joten ne eivät tässä yhteydessä toimi.

Kaikki tämä tieto löytyy myös TunnelBearin blogista, mikä itsessään on aikamoinen harvinaisuus VPN-palvelintarjoajien sivuistoilla. TunnelBearia voi siis onnitella sen läpinäkyvyydestä ja rehellisestä lähestymistavasta. Yhtiö on myös luopunut PPTP:n käytöstä (Point-to-Point Tunneling Protocol), mikä on laajalti huonossa maineessa johtuen sen turvattomasta salauksesta.

Tämän lisäksi jo mainittu kill switch katkaisee asiakkaan internetyhteyden, mikäli TunnelBear sattuisi kaatumaan jostain syystä – erittäin mainio varotoimenpide!

Pidimme kovasti myös TunnelBearin palkintojakin voittaneesta yksityisyys-sivusta. Se on todella kattava ja siellä selkeästi esitellään kuinka vähän tietoja TunnelBear kerää ja säilyttää. Näihin tietoihin sisältyy käyttäjätilien tiedot, maksutiedot sekä hieman käyttötietoja (GhostBearia käytettäessä). Yhtiö myös selventää tyhjentävästi, kuinka ja mihin se käyttää keräämäänsä tietoa.

On hyvä pitää mielessä, että TunnelBear selkeästi alleviivaa, ettei se tue P2P:tä yhdelläkään palvelimellaan, joten mikäli olet tullut Torrentin perässä kannattaa tutustua muihin VPN-palvelintarjoajiin.

Verkkosivut

TunnelBearin verkkosivut ovat erittäin laadukkaasti rakennetut sekä viihdyttävät. Niissä navigoiminen on tehty todella helpoksi ja käyttäjäystävälliseksi. Kaiken kruunaa hieman itseironiset karhu-vitsit, joita on ripoteltu ympäri nettisivuja. Sivuilta löytyy paljon hauskoja kuvia eikä niitä ole ahdettu täyteen informaatiota. Tämä luo tervetullutta vaihtelua suurimpaan osaan tunnetuista VPN-sivustoista, joilla on tapana tunkea kaikki mahdollinen nippelitieto heti etusivulle.

tunnelbear-kotisivut

Löydät sivuilta erikseen omat kullekin alustalle omistetut tietosivustot sekä linkit TunnelBearin käyttämien sosiaalisten medioiden sivuille. Jokaisen sivun alaosassa on erityinen navigointimenu, joista voit halutessasi hypätä TunnelBearin blogisivulle.

Pidimme erityisesti siitä, kuinka helppoa sivuilta oli löytää yhtiön käyttöehdot sekä yksityisyyssäännöt. VPN-alalla läpinäkyvyys on erittäin kovaa valuuttaa ja TunnelBearin kaltainen vilpitön vastaantulo esim. juuri sen nettisivujen monipuolisuuksien muodossa luo hyvää pohjaa yhtiön sekä asiakkaiden väliselle luottamukselle.

TunnelBear-blogi on mukava lisäys sivuille, vaikka sitä ei kovin tasaisesti päivitetäkään. Blogista löytyy tästä huolimatta tärkeitä sekä ajankohtaisia alakohtaisia artikkeleita sekä yleistä tietoa VPN:stä ja TunnelBearin tarjoamista paketeista. Täten blogi on epätäydellisyydessäänkin hyvä tietolähde asiakkaille sekä yleisestikin VPN:stä kiinnostuneille ihmisille uutta tietoa sisältävä lähde.

Asiakastuki

TunnelBearilta löytyy ammattimaiseen asiakaspalveluun sitoutunut HELP-sivusto, josta löydät helposti vastauksen kaikkiin mahdollisiin kysymyksiisi. Koski kysymyksesi sitten päivityksiä, käyttäjätilitietojasi, Windows tai Mac – tukea, löytyy sivuilta apu.

Mikäli et kuitenkaan löydä juuri tarvitsemaasi ongelmaan vastausta, voit ottaa yhteyttää asiakastukeen joko chatin tai lomakkeen kautta.

TunnelBear-palvelun avaaminen

Palveluun sisäänkirjautuminen on äärimmäisen helppoa. Ilmaista versiota varten et tarvitse muuta kuin sähköpostiosoitteesi ja salasanan, minkä jälkeen sivusto automaattisesti ohjaa sinut ohjelman lataussivulle. Täältä pääset valitsemaan erilaisten alustojen väliltä sinulle sopivimman. Maksullisen vaihtoehdon valinneet maksavat tässä vaiheessa pankki-tai luottokortilla tai halutessaan Bitcoinilla (PayPal ei ole vaihtoehto).

Kun olet ohjelman lataussivustolla, valitset haluamasi alustan. Ohjelman lataus vie vain muutaman sekunnin ja latausohjelma itsessään auttaa sinua askel askeleelta eteenpäin. Kun ohjelma on lopulta ladattu, tarvitset sähköpostisi sekä salasanasi kirjautuaksesi sisään.

Mukava ja tervetullut lisäominaisuus tässä vaiheessa on TunnelBearin tarjoama lyhyt yleinen esittelykierros VPN:stä. Viimeiseksi TunnelBear kehoittaa palveluun kirjautuneita tarkistamaan sähköpostinsa varmistusviestin vuoksi. Kun käyttäjätili on varmistettu käyttäjän toimesta, voi TunnelBearin kautta VPN:än käyttö alkaa.

TunnelBear Windows VPN

Heti alusta alkaen voi havaita, että TunnelBear Windows VPN on erittäin tarkkaan suunniteltu: homma toimii mutkattomasti ja sulavasti. Kaikki näyttää visuaalisesti hyvältä ja kaikki ominaisuudet ovat helppokäyttöisiä. TunnelBear itse yhdistää sinut lähellä olevaan alustaan, joten mikäli sinulla on tietty sijainti mielessäsi, täytyy sinun se itse valita.

Sivun vasemmasta yläreunasta löytyy valikko, josta pääset asetuksiin. Asetusten yleiset/general-osiosta, voit valita TunnelBearin avautuvan automaattiesti käynnistäessä tietokoneesi. Halutessasi voit pyytää TunnelBearia lähettämään sinulle myös muistutuksia.

Turvallisuus/security-osiosta löydät VigilantBear-turvallisuusominaisuuden (kill switch) sekä Ghost Bear stealth moden, jolla pääset kiertämään palomuurit. Kill Swtichin käyttöä suositellaan kaikkina aikoina, mikäli haluat suojella yksityisyyttäsi. GhostBearia ei taas tulisi käyttää muutoin kuin tarpeen vaatiessa, sillä se hidastaa esimerkiksi suoratoiston nopeutta.

Trusted Networks/tunnetut verkot-osion alta pääset lisäämään tuntemiasi verkkoja listaasi, jonka lisäksi voit asettaa TunnelBearin yhdistämään automaattisesti VPN-alustaan, kun yhdistät tuntemattomaan verkkoon (tämä ominaisuus on erittäin hyvä ottaa käyttöön kirjautuessasi mm. tuntemattomiin Wi-Fi-hotspotteihin).

Lopuksi account-painikkeesta pääset säätämään käyttäjätilisi tietoja haluamallasi tavalla sekä voit uloskirjautua TunnelBear VPN:stä.

Suorituskyky

Kokeilimme TunnelBearin suorituskykyä testmy.net:n kautta. Testasimme Iso-Britannian ja Hollanin VPN-alustoja Iso-Britannian testialustalta. Tämän jälkeen testasimme USA:n alustaa käyttäen New Yorkilaista testialustaa. Suoritimme nopeustestit VPN:llä käyttäen 50 Mbps fiber-yhteyttä mikä ei toiminut täysin ihanteellisesti: noin 40 Mbps oli keskiverto).

Kaiken kaikkiaan yhteysnopeudet olivat huomattavasti parempia tänä vuonna verrattuna viime vuoteen. TunnelBear VPN tarjoaa suoratoistoa varten tarpeeksi nopean yhteyden. Vaikka USA:n alusta oli ehdottomasti kaikkein hitain, ei se ollut keskivertoa hitaampi.

Oli mielenkiintoista todeta, että nopeuksissa ei ollut vaikuttavia eroja, vaikka GhostBear stealth mode olikin käytössä. Tämä on hyvä uutinen erityisesti mikäli haluat käyttää TunnelBearia ilmaiseksi.

Emme havainneet ollenkaan DNS-vuotoja (Domain Name System) käyttäessämme TunnelBearia. Itse asiassa emme havainneet yhtäkään IPv4 (Internet Protocol version)-vuotoja tai WebRTC (Web Real-Time Communciation)-vuotoja. Kaikki toimi siis kuin rasvattu. Teimme testit käyttäen ipleak.nettiä. On hyvä muistuttaa, että kaikkien VPN-käyttäjien tulisi silloin tällöin testata itsenäisesti vastaavien vuotojen ilmeneminen.

Muilla alustoilla emme havainneet mitään poikkeavuuksia edelliseen: kaikki siis toimii.

TunnelBear yhteenveto

Pidimme:

  • Mahdollisuus 5 laitteen samanaikaiseen yhdistämiseen
  • Loistava asiakastuki
  • Alustoja yli 20:ssä maassa
  • Vahva salauksenkäyttö
  • Läpinäkyvä yksityisyysmenettely
  • Ei asiakaslokeja
  • Helppokäyttöinen kaikilla alustoilla
  • Hyvät nopeudet

Emme Pitäneet:

TunnelBear on toimiva, luotettava ja hauska VPN. Mikäli arvostat anonymiteettiäsi ja haluat suojatun sekä laadukkaan VPN-yhteyden kannattaa harkita TunnelBearia tai vaikkapa kokeilla sen ilmaisversiota. Asiakastuki sekä laadukkaat nettisivut tekevät VPN-kokemuksestasi entistäkin nautittavamman. Vaikka TunnelBear säilyttääkin joitain istuntolokeja ei henkilökohtaisia tietojasi voida väärinkäyttää. Kaiken kaikkiaan TunnelBear on laadukas VPN, joka tarjoaa hyviä nopeuksia.

Kommentteja ja kokemuksia

0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki
Humoristinen ja maltillisesti hinnoiteltu VPN Hanki VPN tästä! Tunnelbear