Oletko koskaan ulkomaanmatkalla ajatellut rentoutua hotellissa suomalaista lempisarjaasi katsellen vain huomataksesi, että palvelu on sinulta estetty? Raivostuttavaa, etenkin kun olet todennäköisesti maksanut kiltisti Yle-verosi.

Syy ei ole suoranaisesti kiusanteossa, vaan Ylen ohjelmien jakeluoikeuksissa. Ylellä ei ole osaan ohjelmista kansainvälisiä oikeuksia, joten ne ovat katsottavissa vain Suomessa.

EU:n siirrettävyysasetuksen mukaan EU:n alueella matkustavien suomalaisten pitäisi silti voida käyttää Yle Areenaa normaalisti. Tämä ei kuitenkaan Ylen puolelta vielä onnistu kuin mobiilisovelluksen kautta, ja niissäkin vain iOS- ja Android -järjestelmien uusimmissa versioissa. Mikä siis avuksi?

Paras Yle Areena VPN

Markkinoiden paras VPN kaikille käyttäjille
NordVPN tarjoaa nopeimmat latausnopeudet, todella vahvan salauksen ja erinomaisen yksityisyydensuojan.
Vpnyhteys.fi suosittelee
Erinomainen

Parhaat VPN-palvelut Yle Areenan katsomiseen ulkomailla

VPN-yhteys.fi suosittelee tällä hetkellä Yle Areenan katsomiseen Nord VPN– sekä Express VPN-palveluita. Molemmat palvelut ovat helppokäyttöisiä ja ne toimivat Yle Areenan lisäksi myös Netflixissä.


NordVPN

NordVPN on rekisteröity Panamalle, ja se on yksi tämän hetken suosituimmista VPN-palveluista. Palvelimia löytyy tuhansia kappaleita kymmenistä eri maista, joten vaihtoehtoja virtuaaliseen oleskelupaikkaan riittää.

NordVPN ei pidä asiakkaistaan mitään lokitietoja. Voit siis surffailla netissä anonyymisti ja vailla isoveljen valvontaa. Palvelun saa ostettua eripituisina paketteina, ja kauppaan kuuluu kuukauden pituinen rahat takaisin -takuu. Jos et siis lupauksista huolimatta pystykään katsomaan NordVPN:n kautta Yle Areenaa, saat maksamasi kauppasumman takaisin.

Siirry NordVPN-palveluun tästä!

Lue koko arvostelu

30 päivän rahat takaisin-takuu


ExpressVPN

ExpressVPN on perustettu vuonna 2009, ja myös se on suomalaisten ja ulkomaalaisten nettisurffaajien yleisesti käyttämä palvelu. ExpressVPN-palvelulla on hieman vähemmän palvelimia kuin NordVPN:llä, mutta niitä on sijoitettu useampiin maihin. Käytännössä molemmat palvelut ovat kuitenkin useimmille käyttäjille tarpeeksi kattavia.  Myös ExpressVPN tarjoaa käyttäjilleen 30 päivän rahat takaisin -takuun.

Siirry ExpressVPN-palveluun tästä!

Lue koko arvostelu

30 päivän rahat takaisin-takuu


CyberGhost

Myös CyberGhost toimii käyttäjiemme kokemusten perusteella Yle Areenan katsomiseen. CyberGhostilla on yli 20 miljoonaa käyttäjää, joten myös se on erittäin suosittu ja luotettava VPN-vaihtoehto. Tällä yrityksellä on 45 päivän rahat takaisin -takuu.

Siirry CyberGhost-palveluun tästä!

Lue koko arvostelu


VPN-yhteys avaa ovet Yle Areenaan

Helpoin ratkaisu Yle Areenan katsomiseen ulkomailla on käyttää VPN-palvelua. Sen avulla voit vaihtaa virtuaalisen sijaintisi esimerkiksi Helsinkiin, vaikka sattuisit fyysisesti makoilemaan Espanjan aurinkorannikolla.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki VPN-palvelut eivät tähän tarkoitukseen valitettavasti käy. Yle ei suhtaudu positiivisesti VPN:n käyttöön juuri edellä mainittujen jakeluoikeuksien vuoksi, ja on onnistunut estämään monen VPN-palvelun käytön ohjelmiensa katselussa. Mutta jos sijaintisi on EU-alueella, ei VPN:n käytössä pitäisi olla mitään laitonta.

VPN:n valitsemisessa on tärkeää tietää, mihin tarkoitukseen aiot palvelua käyttää. Jos siis ensisijainen motiivisi VPN:n hankkimiseen on Yle Areenan katsominen, hanki palvelu, johon Ylen estotoimet eivät ylety.

Miten Yle Areenan katsominen VPN:n kautta sujuu käytännössä?

VPN-palveluiden käyttäminen on erittäin yksinkertaista, ja homma onnistuu helposti myös kännykän tai tabletin kautta.

Käytännössä sinun tarvitsee ainoastaan ostaa valitsemasi palvelu esimerkiksi puoleksi vuodeksi tai vuodeksi, asentaa se haluamillesi laitteille ja sen jälkeen yhdistää VPN suomalaiseen palvelimeen. Näin Yle Areena olettaa sinun katsovan ohjelmia Suomesta.

Suomalaiseen palvelimeen yhdistäytyminen onnistuu klikkaamalla haluamaasi vaihtoehtoa selkeästä valikosta. Ja jos haluat syystä tai toisesta käyttää jotain muuta sijaintia (esimerkiksi USA:n Netflixin katselemiseen), voit tietenkin valita myös minkä tahansa muun VPN:n tarjoamista osoitteista.

Erinomaiset latausnopeudet ja vahva yksityisyydensuoja Hanki VPN tästä!