Cyberghost

Striimaa, surffaa ja pelaa täysin anonyymisti
Siirry Cyberghost
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
Cyberghost yhteenveto
CyberGhost on tällä hetkellä erittäin suosittu Romaniassa sijaitseva VPN-palvelintarjoaja, jonka mittava palvelinverkosto on maailmanlaajuinen: yli 6000 palvelinta 90 maassa. Palvelu mahdollistaa 7 eri laitteen samanaikaisen yhdistämisen ja erittäin nopean yhteyden ilman asiakaslokeja. Tämän lisäksi palvelu tarjoaa 45 päivän rahat takaisin -takuun. Tutustu CyberGhostin muihin lisäominaisuuksiin alta ja tilaa itsellesi toimiva VPN-yhteys jo tänään.
Datarajoitukset
Ei rajoituksia
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
87Mbps
Lokitiedostot
Ei
Palvelimien määrä
7100
Maat
91
Netflix-toimivuus
Kyllä
P2P sallittu
Kyllä
Suomeksi
Ei
Hinta
1,19€ - 11,99€/kk

Hinnoittelu ja tuotteet

CyberGhostin valikoimasta löytyy takuuvarmasti jokaiselle budjetille jotain. Valittavana on kolmen eri tilauksen kautta jokaiseen käyttötarkoitukseen soveltuva paketti. Yhden kuukauden tilaus on 11,99 euroa kuukaudessa ja se sijoittuu hieman markkinoiden keskihinnan yläpuolelle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi ostaa CyberGhostin VPN-palvelua hieman halvemmallakin.

Mikäli tilaat tuotteen saman tien puoleksi vuodeksi, maksaa se vain 5,39 euroa kuukaudessa. Kahden vuoden tilauksen hinta on jo 1,90 euroa kuukaudessa. Mitä pidemmäksi aikaa kauppaan sitoudut, sitä halvemmalla sen saat. Usein pisimpään sopimukseen saa mukaan myös ilmaisia kuukausia.

Kuva CyberGhostin hinnoittelusta

Ja kuten on jo todettu: CyberGhost tarjoaa asiakkailleen todella reilun 45 päivän rahat takaisin-takuun, mikäli et syystä tai toisesta olisikaan täysin tyytyväinen palveluun.

CyberGhost hyväksyy kuukausimaksut pankkikorttien credit/debit-ominaisuuksien kautta tai PayPal-palvelun välityksellä. Näiden lisäksi asiakas voi maksaa myös käyttäen bitcoinia, mikä mahdollistaa anonymiteetin ylläpitämisen.

Ominaisuudet

CyberGhost on Romaniassa sijaitseva yhtiö, mikä on erityisen hyvä uutinen niille, jotka arvostavat yksityisyyttään ja pysyvät mielellään anonyymeina VPN-palvelimia käyttäessä. Romaniassa eivät nimittäin päde muissa maissa yleisemmät tietojensäilytyslait, joita mm. EU suosittelee suurimpiin osiin jäsenmaistaan. Näiden tietojensäilytyslakien järjestelmällistä noudattamista valvovat ns. Five Eyes sekä Fourteen Eyes-maat.

Romanian perustuslaillinen tuomioistuin kumosi EU:n tietojensäilytysdirektiivin paikallisen toimeenpanon jo vuonna 2014. Sama tuomioistuin mitätöi myös romanialaisen lain koskien kyberturvallisuutta, joka mahdollisti hyvinkin tehokkaasti sen, että tiedustelupalveluiden sekä lainvalvojien ei ole enää mahdollista kerätä tietoja kaikilla haluamillaan keinoilla.

CyberGhostilla on vaikuttavat 7100 VPN-palvelinta 91 maassa. Näiden joukosta löytyi myös muutama yllättäväkin sijainti kuten Singapore, Hong Kong sekä Israel.

Turvallisuus ja yksityisyys

CyberGhost mainostaa itseään VPN-palveluntarjoajana, joka käyttää ”puolustusvoimien turvallisuustason salausta”. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että CyberGhost käyttää AES-256-koodia. Romaniasta käsin VPN:n tarjoaminen on jo todettujen tietojensalauslakien johdosta hedelmällinen sijainti etenkin verrattuna maihin kuten USA tai Iso-Britannia, joissa kaikkien tietojesi (jopa VPN:ään yhdistetyt) eivät koskaan ole 100% turvassa.

CyberGhost käyttää salaustekniikkanaan jo mainittua 256-bit AES-koodia 2048-bit RSA-avaimen sekä HMAC MD5:n kanssa. Nämä tietoturvan salaustekniikan standardit ovat pääasiassa tyydyttävät, vaikka onkin yllättävää huomata, että HMAC MD5-tekniikkaa käytetään tarkistetunnistuksen yhteydessä. CyberGhost palveluntarjoaja itse kieltää tämän olevan heikkous (linkki https://support.cyberghostvpn.com/hc/en-us/articles/115002122525-Why-does-CyberGhost-use-MD5-for-HMAC- ), mutta uusimman suosituksen mukaan (https://ostif.org/the-audit-of-openvpn-is-complete/ ) on viistainta käyttää HMAC SHA-2:sta HMAC SHA-1:ssen sijaan, etenkin kun SHA-1 on vahvempi kuin MD5. Edellä esitetyn vuoksi onkin varmasti kaikille osapuolille hyvä uutinen, että CyberGhost on ottanut asiakseen kehittää käyttämäänsä SHA-2 tunnistusta mahdollisimman tarkoituksenmukaisella tavalla.

CyberGhost käyttää kaikkia mahdollisia turvallisuustoimenpiteitä ja on valmis kehittämään niitä jatkuvasti. Jokaista istuntoa varten generoidaan satunnainen tunnisteavain, mikä  tekee VPN-yhteydestä entistäkin turvallisemman.

Vaikka CyberGhost kehuukin sillä, ettei se kerää asiakaslokeja, on muutamia istuntolokeja tiedetty kerättävän. Lokitiedostot on kuitenkin rajoitettu ehdottomaan minimiin: ”CyberGhost kirjaa ylös ainoastaan tilastollisiin seurantatarkoituksiin tarkoitettuja ei-henkilökohtaisia tietoja (kuten esim. käytetyistä servereistä), joiden kerääminen ei millään tavoin aseta käyttäjien anonymiteettiä riskialttiiksi”.

Netflix ja torrentit

Mikäli tarkoituksesi on lisätä turvallisuuttasi sekä varmistaa yksityisyytesi ladatessasi torrent-tiedostoja, tarjoaa CyberGhost tähänkin toimivan mahdollisuuden. Itse asiassa tiettyjä servereitä on varta vasten luotu käsittelemään valtavaa P2P-tietovirtaa.

CyberGhost on panostanut myös suoratoistopalveluita käyttäviin asiakkaisiinsa. Osa servereistä on pyhitetty täysin suoratoistolle, ja CyberGhostin sivuilta löytyy oppaita, joiden avulla esimerkiksi Netflixin katsominen onnistuu entistä helpommin.

Verkkosivut

CyberGhostin sivut ovat selkeät sekä käyttäjäystävälliset. Verkkosivujen eri osiot, kuten ominaisuudet, hinnoittelu ja palvelimet löytyvät helposti ja nopeasti uudellekin vierailijalle. Kaiken kaikkiaan sivut on järjestelmällisesti sekä virheettömästi luodut, mikä takaa sulavan käyttökokemuksen siellä vieraileville VPN-yhteydestä kiinnostuneelle.

Kirjautuessasi sisään CyberGhost-tilillesi on sen käyttäminen sulavaa ja huoletonta – etenkin, mikäli olet tilannut Premium Plus-paketin ja voit todella hallita kaikkia laitteita samanaikaisesti. Premium-käyttäjät pääsevät myös käsiksi CyberGhostin asiakastukeen oikotietä sitä tarvitessaan.

CyberGhostin sivuilta on myös löydettävissä blogi, mihin jatkuvasti päivitetään alan uusimpia hyödyllisiä uutisia sekä nippelitietoa. Korkealla ammattitaidolla ylläpidetty blogi oli lisäelementti, mikä vaikuttaisi puuttuvan suurimmalta osalta VPN-palveluntarjoajien sivuilta.

Toinen mukava lisä on niin sanottu läpinäkyvyys-sivu, mikä on jatkuvasti esillä julkisesti – ilman sisäänkirjautumisvaatimuksia. Tällä sivulla CyberGhost jakaa tietoja siitä, kuinka monta DMCA-pyyntöä sekä lainvalvojien yhteydenottoa sille on tullut viimeisen kolmen vuoden aikana. Tämän lisäksi sivulta löytyy maakohtainen sivu, jolla esitetään CyberGhost-palvelimilla tapahtuneita väärinkäytöksiä.

CyberGhostin verkkosivut saavat miinusta oikeastaan vain suomenkielisyyden puutteesta. Näin monimutkaisen asian kohdalla olisi eduksi, jos informaatiota löytyisi omalla äidinkielellä.

Asiakastuki

Verkkosivujen asiakastuki on toimiva, ammattilaisen otteella luotu sekä helppokäyttöinen. Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun live chatin kautta tai sähköpositse.

Tämän lisäksi sivuilta löytyy myös kattava FAQ-osio, josta löytyy ohjeet ja ratkaisut mahdollisiin kysymyksiin, joita asiakkaalle saattaa herätä. Asiakaspalvelu vastaa kyselyihin muutamassa minuutissa. Niin live chatissa kuin sähköpostissakin saadut vastaukset olivat ammattitaitoisia, mikä on tärkeää nimenomaan asiakkaan kannalta.

CyberGhost palvelun avaaminen

Rekisteröityminen ei vie paljoa aikaasi. Lisäät vain sähköpostisi sekä maksutiedot ja matkasi CyberGhostin tilaajana alkaa. Mikäli haluat jo ensiaskelista lähtien säilyttää anonymiteettisi, suosittelemme sinulle anonyymia tai salattua sähköpostipalvelua kuten esim. Protonmail tai Tutanota.

Halutessasi pystyt salaamaan henkilötietosi käyttämällä maksuvälineenä Bitcoinia. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että CyberGhost tulee tässäkin tapauksessa saamaan IP-osoitteesi, kuten asianlaita on aina VPN-palvelimien osalta.

Kun olet asentanut ohjelman, menet vain yksinkertaisesti tilin hallintasivulle ja asennat ohjelman haluamallesi alustalle. Viimeisteltyäsi asennuksen voit kirjautua sisään CyberChost -käyttäjänimelläsi sekä salasanallasi sivujen yläkulman kirjautumisosiosta. Valitse haluamasi serveri, yhdistä itsesi siihen ja ala käyttämään CyberGhost VPN-palvelinta.

Suorituskyky

Yhteysnopeudet CyberGhostilla toimivat Euroopassa loistavasti ja Atlantin yli moitteettomasti, vaikkakin ymmärrettävästi hieman hitaammin johtuen pidemmistä välimatkoista. Joka tapauksessa selaus ja suoratoisto pelasivat myös VPN:än kanssa moitteettomasti.

On hyvä huomioida, että yksityisten RFC IP:en käyttö toimii ainoastaan paikallisilla IP-osoitteilla. Niitä ei voida käyttää yksityisen henkilön tunnistamiseen tai vuodon muodostumiseen.

CyberGhost yhteenveto

Plussat:

  • 45 päivän rahat takaisin -takuu
  • Bitcoin käy maksuvälineenä
  • Ei asiakaslokeja
  • 7 samanaikaista yhteyttä
  • Todella nopeat yhteydet (etenkin paikalliset)
  • DNS-vuoto suojaus
  • P2P toimii (tietyillä alustoilla)

Miinukset:

  • Joitakin istuntolokeja
  • HMAC MD5 tunnistus on heikko (huolimatta siitä mitä CyberGhost sanoo)
  • Ei suomeksi

CyberGhost on toimiva, luotettava ja parhaimmillaan erittäin nopealla yhteydellä varustettu toimija. Mikäli arvostat anonymiteettiäsi ja haluat suojatun sekä laadukkaan VPN-yhteyden on CyberGhost sinua varten. Vaikka joitain istuntolokeja tiedetään kerättävän ei asiakaslokeista tarvitse huolehtia. Nopeus ja käytön helppous taatun yksityisyyden kanssa höystettynä, saavat meidät suosittelemaan CyberGhostia.

Kommentteja ja kokemuksia

0 Kommentit
Inline Feedbacks
Näytä kaikki
Striimaa, surffaa ja pelaa täysin anonyymisti Hanki VPN tästä! Cyberghost