PureVPN

Siirry PureVPN
check Paras hinta klikkaamalla painiketta! vierailijaa on hyödyntänyt tarjouksen.
PureVPN yhteenveto
Hong Kongilainen PureVPN perustettiin vuonna 2006 ja siitä lähtien se on tarjonnut luotettavaa salausta ja globaalisti laajan palvelinverkoston markkinoiden moderneimmalla teknologialla höystettynä.
Datarajoitukset
Latausnopeus (nopeustesti.fi)
Lokitiedostot
Kyllä
Palvelimien määrä
Maat
Netflix-toimivuus
Kyllä
P2P sallittu
Kyllä
Suomeksi
Kyllä
Hinta

Hinnoittelu ja tuotteet

PureVPN:än hinnoittelumalli on erilainen ja mielenkiintoinen. Tuotteet on nimetty kolmeen kategoriaan sen mukaan, miten asiakas aikoo VPN-palvelua käyttää: Premium Users, Streamers ja Downloaders. Hinnat riippuvat siitä, ottaako tilaaja kuukausittaisen vai vuosittaisen tilauksen.

Downloaders-tilaus on halvin, kahden vuoden tilaus maksaa 3,25 dollaria kuussa, kuukausittainen 10,95 dollaria kuussa. Vaihtoehtoisesti voit valita myös kuuden kuukauden paketin hintaan 8,95 dollaria kuussa.

Valitettavasti PureVPN ei tarjoa ilmaista kokeilujaksoa ennen tilaamista. Saatavilla on kuitenkin 7 päivän takuu, jonka ansioista tilaaja saa rahansa takaisin nopeasti, jos palvelu osoittautuukin epämiellyttäväksi.

Maksutapavaihtoehtoja on runsaasti, mahdollisesti eniten koko markkinoilla. PureVPN hyväksyy MasterCardin, Visan, American Expressin, PayPalin, Discover Cardin, Bitpayn, Coinpaymentsin, PaymentWallin, Alipayn, Cashun ja monia muita vaihtoehtoisia maksutapoja.

Ominaisuudet

PureVPN perustettiin 2006 ja se julkaisi ensimmäisen kaupallisen palvelunsa 2007. Siitä lähtien PureVPN on kerännyt kannuksensa luotettavana palveluntarjoajana, joka on saanut myös ylistäviä arvosteluja esimerkiksi Mashablen, CNET:in ja The New York Timesin kriitikoilta. Kaikki PureVPN:än palvelut sisältävät samat ominaisuudet. Ominaisuuksien lista löytyy selkeästi verkkosivuilta

 • Useita turvallisuusprotokollia
 • 5 laitteen samanaikainen yhdistäminen
 • Turvattu Wi-Fi-yhteys
 • IP-vuotosuoja
 • Täydellinen anonymiteetti
 • Näkymättömyys ISP:n näkökulmasta
 • Kill Switch
 • Rajoittamaton palvelimien vaihto
 • Rajoittamaton datansiirto

Huomatessamme PureVPN:än tarjoavan vakuuttavia ominaisuuksia, kuten kill switchin, rajoittamattoman datansiirron ja palvelimien vaihdon sekä IP-vuotosuojan, olimme erittäin tyytyväisiä. Viiden laitteen samanaikainen yhdistäminen on myös erinomainen ominaisuus, sillä sen avulla käyttäjä voi suojata kaikki laitteensa.

Väite anonyymistä IP:stä herätti meissä kuitenkin skeptisyyttä. Kuten olemme toitottaneet muissa kirjoituksissamme, yksikään palveluntarjoaja ei voi tehdä käyttäjästään täysin anonyymiä. Tämä väite herättää epäilyksen myös muiden ominaisuuksien todenperäisyydestä.

PureVPN:än palvelinverkosto on yksi markkinoiden laajimmista: 500 serveriä ripoteltuna 141 maahan kaikissa maanosissa, myös Oseaniassa, Afrikassa ja Väli-Amerikassa.

Lisäominaisuudet

Perusominaisuuksien lisäksi PureVPN tarjoaa maksullisia lisäominaisuuksia. Jokainen lisäominaisuus maksaa 1.99 dollaria kuussa riippumatta tilauksen kestosta.

Yksilöllinen IP-VPN

Yksilöllisestä IP:stä ei ole turvallisuuden tai anonymiteetin maksimoimisessa kauheasti hyötyä. Tämä johtuu siitä, että vaikka IP-osoite onkin käyttäjälle yksityinen, voidaan kaikki käyttäjän verkkokäyttäytyminen jäljittää PureVPN:än toimesta. Yksilöllisestä IP-osoitteesta on kuitenkin paljon muuta iloa, kuten:

 • Nopeampi suoratoisto
 • Turvallisempi verkkopankin käyttö
 • Omien blogien turvallisuuden lisääminen
 • Ja paljon muuta, josta löytyy lisätietoa verkkosivuilta.

NAT-Palomuuri

PureVPN:än mukaan NAT-Palomuuri suojaa käyttäjäänsä mm. estämällä pyytämättömät yhteydet, saapuvat datat, hyväksikäyttäjät, pahanlaatuiset datapaketit ja muut ikävät asiat.

DDoS-suojaus

DDoS-suojaus tuo lisäkerroksen suojaa PureVPN:än palveluun. Suojaus piilottaa käyttäjänsä IP-osoitteen sekä filtteröi käyttäjän laitteeseen saapuvan datan anti-DDoS-servereiden kautta.

Tämä lisäosa sopii tietysti hyvin turvallisuudestaan huolestuneille, mutta se sopii myös esimerkiksi pelaajille tai suoratoistoa harrastaville.

Turvallisuus & Yksityisyys

Turvallisuuspuoli on hyvin hoidossa PureVPN:llä. Vaikka anonyymista selaamisesta on esitetty huolestuneita kommentteja (sivusimme asiaa jo aikaisemmin), ovat turvallisuusominaisuudet paperilla erittäin vakuuttavia:

 • Data on piilossa kolmansilta osapuolilta
 • 256-bittinen salaus
 • Useita protokollia
 • OpenVPN
 • Automaattinen protokollan valinta
 • Wi-Fi-turva

PureVPN:än tarjoama protokollavalikoima on laaja. Vaihtoehtoina on mm. OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP, SSTP ja IKEv2. Meidän suosituksemme on OpenVPN, sillä sen 256-bittinen AES-salaus sekä SHA-1-todennus nostavat sen turvallisuusmielessä muiden vaihtoehtojen yläpuolelle.

Kaikki edellämainitut lisäosat ovat myös omiaan vahvistamaan käyttäjän PureVPN-tilin turvallisuutta ja anonymiteettiä.

Vielä muutama sana asiakaslokeista. PureVPN ei pidä aktiviteettilokeja, mutta se pitää kuitenkin istuntolokeja. Yhtiö oikeuttaa lokin ylläpidon sanomalla, että he ovat tottuneita seuraamaan istuntojen kestoja, käytettyjä kaistoja, kirjautumisyrityksiä servereille (turvallisuus- ja vianetsintäsyistä) sekä käyttäjien ohjelmistossa tekemiä klikkauksia (tutkiakseen tiettyjen ominaisuuksien suosiota).

Verkkosivut

PureVPN:än verkkosivut ovat modernit ja tyylikkäät. Aloitussivulta löytyy heti palvelun yleiskuvan lisäksi yksilöityjä osastoja, kuten ”Why PureVPN”, ”Features”, ”Server Location” sekä ”Pricing”.
Sivustolla navigointi on tehty helpoksi. Potentiaalisen asiakkaan on kätevä etsiä kaikki tarvittava tieto sivuston eri osista. Olimme myös vaikuttuneita sivuston silmille miellyttävästä yksinkertaisesta yleisilmeestä. Kaikki tekninen, aloittelijalle mahdollisesti vaikeasti ymmärrettävä tieto, on jaoteltu sopiviin palasiin ympäri sivua helposti luettavaksi.

PureVPN:än säännöllisesti päivittyvä blogi on myös ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Se tarjoaa mielenkiintoisia artikkeleita kyberturvallisuudesta sekä yrityksessä ja toimialalla tapahtuvista muutoksista.

Asiakastuki

Kun painaa verkkosivuilla support-linkkiä, avautuu mammuttimainen tietokanta niin nykyisille kuin potentiaalisillekin asiakkaille.

Käyttäjät voivat joko kirjoittaa huolenaiheensa hakukenttään tai yrittää etsiä vastauksen itse yrityksen tarjoamista oppaista tai FAQ-sivulta.

Jos verkkosivuilta ei kaikesta tiedosta huolimatta löydy vastausta, tai jos ongelmaan on välittömästi löydyttävä vastaus henkilökunnan avulla, voi PureVPN:ään ottaa yhteyttä kysymällä 24/7-live chatin kautta, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen enquiry@purevpn.com tai lähettämällä viestiä verkkosivuilta löytyvällä lomakkeella.

Päätimme testata live chatia arvostelumielessä, joten kysyimme heiltä asiakaslokimenetelmistä. Tiedustelun yhteydessä pyydetään asiakkaalta nimi, sähköpostiosoite sekä itse kysymys.

Asiakastukihenkilö otti minuun välittömästi yhteyttä pyytäen odottamaan muutaman minuutin vastausta kysymykseen. Todellisuudessa vastauksen saaminen vei yli 15 minuuttia, joka on mielestämme hieman liikaa.

Kaiken kaikkiaan live chat vaikutti robottimaiselta. Meidän kysymykseemme riitti rutiinivastaus, mutta jos asiakas kaipaa yksilöllisempään ongelmaan vastausta, suosittelemme sähköpostin tai lomakkeen lähettämistä.

PureVPN palvelun avaus

Asiakkaaksi rekisteröityminen

Rekisteröityminen aloitetaan hinnoittelusivulta. Sivulta valitaan haluttu palvelu sekä haluttu maksutapa. Tämän jälkeen palveluntarjoaja pyytää nimeä, sähköpostiosoitetta sekä maksutietoja.

Rekisteröitymisen päätteeksi sähköpostiin saapuu kaksi viestiä. Toinen sisältää tilaustiedot ja toinen vinkkejä VPN:än käyttämiseen.

Päätimme arvostelun vuoksi tilata kuukauden Premium-palvelua.

Asennus

PureVPN:än asennus on yksinkertaista. Se hoituu menemällä palvelun verkkosivuille ja kirjautumalla jäsenalueelle (Member Area) sähköpostin mukana tulleilla tiedoilla.

Kirjautumisen jälkeen tulee painaa Download-nappia oikeasta yläkulmasta, minkä jälkeen seuraa halutun alustan valitseminen. Valinnan jälkeen asennuksen voi käynnistää.

Asennus kestää muutaman minuutin, eikä siinä ole mitään ylimääräistä. Asennuksen jälkeen ohjelman voi avata välittömästi.

Ohjelman avauduttua voi palveluun kirjautua sähköpostin mukana tulleilla kirjautumistiedoilla.

PureVPN:än Windows-versio

PureVPN ei ole halunnut tarjota kaikille samanlaista pakettia. Sen sijaan palvelua voi muokata omien mieltymystensä tai tietyn käyttötarkoituksen mukaan vaihtamalla palvelun tilaa. Vaihtoehdoista löytyy mm. Stream, Internet Freedom, Security / Privacy, File-Sharing ja Remote / DEDI IP.

Pidimme siitä, ettei käyttäjän tarvitse kangistua yhteen samaan käyttökokemukseen, vaan käyttökokemusta voi muuttaa silloin kuin haluaa. Emme kuitenkaan halua käydä kaikkia vaihtoehtoja tässä läpi, vaan perehdymme siihen kaikkein tärkeimpään: Security & Privacy. Näin voimme testata kunnolla PureVPN:än turvallisuusominaisuudet.

Valittuamme halutun tilan, pyysi palvelu valitsemaan halutun sijainnin ja salauksen. Salausvaihtoehtoja oli runsaasti, minkä lisäksi jokaisen vaihtoehdon nopeus ja turvallisuus oli eritelty.
Myös sijainteja oli valittavana reilusti. PureVPN erottelee myös mukavasti palvelimet, jotka tukevat P2P-latausta.

Testin aikana pyrimme yhdistämään laitteemme palvelimiin ympäri maailmaa. Ensimmäisenä oli vuorossa Australia, jonka serveriin yhdistäminen sujui moitteettomasti.

Seuraavaksi kokeilimme mm. Yhdysvaltain suosituimpia palvelimia sekä hieman epätyypillisempiä palvelimia esimerkiksi Hondurasissa. Yhteyksissä ei ollut mitään häikkää. Kuitenkin testatessamme videoyhteyttä Hong Kongin palvelimella, oli yhteydessä ongelmia.

Vaikka Hong Kongia lukuun ottamatta palvelimien kanssa ei ollut ongelmia, tulee käyttäjien olla tietoisia siitä, että PureVPN:llä on ollut hieman ongelmia liittyen tiettyihin sijainteihin. Tätä asiaa kannattaa lähinnä miettiä, jos aikoo käyttää pääasiassa jotain tiettyä palvelinta tietyssä maantieteellisessä sijainnissa.

Palataanpa Windows-version pariin. Palvelimen valinnan ja siihen yhdistämisen jälkeen tulee mennä asetuksiin oikean yläkulman pudotusvalikosta. Asetuksista löytyy perustietoja, kuten käytössä oleva protokolla.

Edistyneistä asetuksista löytyy yksityiskohtaisempia turvallisuusominaisuuksia, kuten DNS-vuotosuoja, Ipv6-vuotosuoja sekä kill switch, joiden tehtävä on suojata käyttäjää yhteyden katkeamistapauksissa.
Tila-asetuksista (Modes) voi vaihtaa käytössä olevaa tilaa, jos niin haluaa.

Palvelun muut välilehdet eivät ole erityisen merkittäviä. Maailmankartta-välilehdessä (Global Map) näkee palvelimien sijainnit maailmankartalla. Latest and Greatest-välilehti tarjoaa uutisia viimeisimmistä päivityksistä.

Yhteysongelmista huolimatta pidimme kovasti PureVPN:än Windows-versiosta. Se on helppokäyttöinen ja miellyttävä silmille. Turvallisuusominaisuudet, serverien valikoima ja salausvalikoima ovat myös markkinoiden parhaimmistoa.

Muut alustat

PureVPN toimii yli 50 alustalla Windowsin lisäksi; vaihtoehtoja ovat mm. Mac, Linux, HP WebOS, Android, iPhone, iPod, iPad, Blackberry, Boxee Box, DD-WRT ja jotkut pelikonsolit. Jos PureVPN on harkintalistalla, voi ainakin olla suhteellisen varma, että VPN toimii omilla laitteilla.
PureVPN:än asiakastuesta löytyy yksilölliset asennusohjeet jokaiselle alustalle.

PureVPN:än iOS-mobiilisovellus

Sovelluksesta löytyy ilmaisen version lisäksi myös maksullinen versio maksaville käyttäjille. Maksullinen versio on identtinen tietokoneversion kanssa sisältäen useita tiloja, palvelinvaihtoehtoja sekä nopeat yhteydet. Kielivaihtoehtojakin on neljä: hollanti, englanti, ranska ja saksa.

Myös ilmaisversio ajaa asiansa suhteellisen hyvin. Siitä löytyy myös paljon vaihtoehtoisia palvelimia sekä muokattavat asetukset, joiden kautta voi vaihdella PPTP/L2TP:n ja Auto Protocolin välillä. Ilmaisversio ei tarjoa erilaisia tilavaihtoehtoja, mutta sitä pystyy tilanteen mukaan säätämään käyttötarkoituksen mukaan. Vaihtoehtoja ovat mm. Yhdysvaltojen TV:n katselu, sosiaalinen media ja chattailu sekä vahvempi turvallisuus ja anonymiteetti.

Suorituskyky (Yhteysnopeus, DNS, WebRTC ja Ipv6-testit)

PureVPN väittää palveluaan markkinoiden nopeimmaksi. Tätä väitettä emme voi täysin allekirjoittaa, vaikka PureVPN:än palvelimet kohtuullisen nopeita olevatkin. Mainitsemisen arvoinen erikoisuus on VPN:än hitaat upload-nopeudet, jotka saivat meidät raapimaan päitämme. Lisätestauksissa totesimme saman ongelman. Mahdollinen syy hitauteen on LZO-kompression käyttö. Toisaalta testmy.net-sivusto käyttää valmiiksi kompressoituja testitiedostoja, joten kaiken järjen mukaan LZO ei ole syyllinen.

Suunnittelimme alun perin vertailevamme Security / Privacy-tilan ja Streaming-tilan yhteysnopeuksia, mutta äimistyimme huomattuamme, ettemme saaneet yhteyttä yhteenkään haluttuun suoratoistopalvelimeen. Nykypäivänä, kun monet VPN:än käyttäjät käyttävät palvelua pelkästään suoratoistoon, voidaan tulosta pitää surkeana.

Videotestauksessa huomasimme myös huolestuttavia IP-, ja DNS-vuotoja. Vuodoissa havaitsimme yhteyksiä Yhdysvalloista, vaikka niiden piti tulla aivan muualta. Havaitsimme myös DNS-. WebRTC- ja IPv6-vuotoja, jotka paljastivat oikean sijaintimme. Testauksen aikana olimme vielä Security / Privacy-tilassa, minkä lisäksi erityisen turvallisen DNS- sekä IPv6-vuotosuojan piti olla päällä. Tulokset ovat siis todella huolestuttavia ja iso pettymys.

Mikä tahansa vuoto on valtava turvallisuusuhka kaikille käyttäjille. Mahdolliset IP-vuodot voi jäljittää ipleak.net-sivustolla. WebRTC- ja DNS-vuodot voi jäljittää test.ipv6-sivulla. Vaihtoehtoisesti voi myös käyttää doileak.com-sivua, jossa voi suorittaa kaikki edellä mainitut testit.

Jos jotain positiivista täytyy sanoa PureVPN:stä, on se Netflixin toimivuus. PureVPN on yksi harvoista toimijoista, jota Netflix ei ole blokannut. Samaa ei voida kuitenkaan sanoa BBC iPlayerista.

PureVPN yhteenveto

Plussat:

 • Laaja maksutapavalikoima
 • Kohtuullisen hintaiset lisäosat
 • Sallii 5 laitteen samanaikaisen yhdistämisen
 • Globaali palvelinverkosto
 • Yhteensopiva yli 50 alustan kanssa
 • Hyödyllinen tietokanta verkkosivuilla
 • Nopeat yhteydet
 • Tukee P2P-latausta tietyillä palvelimilla

Miinuket:

 • Hitaan palvelun live chat
 • Istuntolokit
 • Joitakin yhteysongelmia

PureVPN on yksi VPN-toimialan konkareita oltuaan markkinoilla jo yli vuosikymmenen. Se on niittänyt mainetta luotettavuudellaan ja toimivuudellaan, eikä ole vaikea huomata miksi: ohjelmistot ovat erinomaisia ja intuitiivisia, verkkosivujen apukeskus on mainio, kelvolliset lisäosat ovat huokean hintaisia eivätkä yhteysnopeudetkaan ole huonoimmasta päästä.

Kiiltävän kuoren alta löytyy kuitenkin ongelmia, jotka tässä tapauksessa ovat anteeksiantamattomia. Pitkäkestoiset yhteysongelmat tiettyjen serverien kanssa on itsessään jo iso ongelma. Vielä isompi ongelma on kuitenkin WebRTC-, DNS- ja IP-vuodot. Vahvuuksia löytyy kuitenkin sen verran paljon, että voimme tietyin varauksin suositella PureVPN:ää käyttäjille, joille yksityisyys ei ole niin iso asia.

Kommentteja ja kokemuksia

Hanki VPN tästä! PureVPN
>