Trust.Zone

TrustZone

4 out of 5 stars Hyvä

Trust.Zone on uusi tekijä VPN-palvelintarjoajien joukossa, mutta on tästä huolimatta jo rakentanut itselleen varsin kiitettävän palvelinverkoston: 105-palvelinta 32 eri maassa. Verrattain hyvät hinnat sekä taattu anonymiteetti VPN:ää käyttäessäsi tekee Seychelleillä sijaitsevasta Trust.Zonesta kiinnostavan vaihtoehdon. Palvelu tarjoaa ilmaisen kokeilujakson, kill switch-ominaisuuden yhteytesi suojaamiseksi sekä mahdollisuuden 3 laitteen samanaikaiseen yhdistämiseen. P2P-tuki mahdollistaa Torrenttien sulavan lataamisen ja kaikkein parasta: ilman asiakaslokeja. Ota selvää ilmaisen kokeilujakson aikana onko Trust.Zone juuri sinulle paras VPN. Lue lisää alta.

Siirry TrustZone »

Plussat ja miinukset

Hyväksyy Bitcoinin maksuvälineenä
Ilmainen kokeilujakso
Sijaitsee Seychelleillä
P2P-tuki
Ei asiakaslokeja
Asiakastuki toimii ainoastaan sähköisen lomakkeen kautta

Hinnoittelu ja tuotteet

Trust.Zonen vahvuuksiin kuuluu sen reilu kolmen päivän ilmainen kokeilujakso. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kokeilujakson data määrä on rajoitettu yhteen GB:n, joten suoratoisto tai isojen tiedostojen lataaminen ei välttämättä toimi kuin unelma.

Trust.zone hinnoittelu

Maksulliset versiot ovat varsin tavanomaiset verrattuna yleisiin VPN-palveluntarjoajiin. Mikä pidemmäksi aikaa sitoudut Trust.Zonen VPN:ään, sitä edullisemmin sen saat. Jos ostat yhden kuukauden paketin, tekee se 6.99 dollaria, mikä on kohtalaisen reilu hinta verrattuna alan keskivertohintaan. Mikäli tilaat kerralla kolmen kuukauden paketin, maksaa se 4.95 dollaria. Trust.Zone tekee aika ajoin myös kausittaisia tarjouksia kuten ”talvi-ale”: Trust.Zone vuodeksi hintaan 3.33 dollaria kuukaudessa. Näitä tarjouksia kannattaakin pitää silmällä, mikäli ostat palvelun ensi alkuun vain kuukausi kerrallaan.

Jos jätät ilmaisen kokeiluversion välistä ja siirryt suoraan maksulliseen Trust.Zoneen taataan kaikille asiakkaille kymmenen päivän rahat takaisin-takuu. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että tilauksen peruessasi, tulee asiasta ilmoittaa sähköpostitse Trust.Zoneen.

Maksuvälineinä käyvät kaikki tavanomaisimmat pankki-ja luottokorit, PayPal, Bitcoin, Alipay ja jopa suora verkkopankkimaksu.

Ominaisuudet

Trust.Zone on Seychelleille rekisteröity yhtiö, mikä on myönteinen asia kaikille niille VPN-palvelua haluaville, jotka arvostavat anonymiteettiään. Seychelleillä ei ole lainsäädäntöä koskien tietojensäilytystä internetissä, joten mikä olisikaan parempi sijainti VPN-palvelimelle.

Trust.Zone vakuuttaa, että se ei kerää ollenkaan asiakaslokeja VPN-alustoillaan. Extra Solutions Ltd on Trust.Zonen emoyhtiö eikä kumpaankaan liity mitään salamyhkäistä tai laitonta.

Trust.Zonella on vakuuttavat 105-palvelinta 32 eri maassa kuten esim. Etelä-Afrikassa, Hong Kongissa, Uudessa Seelannissa sekä Singaporessa mainitaksemme muutaman erikoisemman. Lieväksi pettymykseksemme totesimme, että Afrikan ja Etelä-Amerikan mantereilla on vain yksi palvelin kutakin maanosaa kohden. Ilmaista kokeilujaksoa testaavat käyttäjät voivat yhdistää ainoastaan yhden laitteen kerrallaan, siinä missä maksavat asiakkaat voivat yhdistää kolme laitetta samanaikaisesti.

Turvallisuus ja yksityisyys

VPN-palvelimen tärkein ominaisuus yli muiden on tarjota toimiva, luotettava ja turvallinen salaus internetyhteydellesi. Me emme suosittele VPN-palvelintarjoajaa, ellei se täytä tiettyjä standardeja ja voimme hyvillä mielin kehua Trust.Zonen olevan hyvä vaihtoehto täyttäen kaikki tärkeimmät kriteerit. Trust.Zone käyttää AES-256-CBC-kirjausta, SHA256-tunnistautumisella sekä RSA-2048:lla.

Trust.Zone käyttää OpenVPN-protokollaa Windowsilla mikä on hyvä asia kaikille, jotka etsivät turvallista VPN:ää. Yhteyden muodostaminen L2TP/IPSec:n kautta on myös mahdollista, mutta sitä suositellaan yleisesti käytettävän ainoastaan tiettyjen matkapuhelinalustojen kanssa.

Mikäli haluat varmistaa turvallisuutesi ladatessasi Torrenteja, on TrustZone tähänkin tarkoitukseen mitä mainioin. Latasit sitten musiikkia, elokuvia tai tietokoneohjelmia, toimii P2P juuri tähän kaikilla Trust.Zone alustoilla kuin unelma.

Trust.Zonen Windows-käyttäjä saa käyttöönsä myös automaattisen internet kill switchin, mikä suojaa yhteytesi internetin mahdollisesti kaatuessa.

Verkkosivut

Trust.Zonen verkkosivut ovat eheän selkeät ja helppokäyttöiset kenelle tahansa. Trust.Zone-käyttäjien sivulta pääset tarkastelemaan tilauksesi tietoja: milloin ostit palvelun ja milloin se päättyy. Sivuilla kerrotaan myös varsin läpinäkyvästi siitä, mikäli yksikään VPN-palvelintarjoaja on joutunut tekemisiin lainvalvojien kanssa.

Trust.zone kotisivut

Nettisivut ohjaavat vierailijan myös Trust.Zonen sosiaalisiin medioihin kuten Facebookiin, Google Plus:aan sekä Twitteriin. Näissä kaikissa saat myös pikaisesti yhteyden asiakastukeen.

Asiakastuki

Etsiessäsi hyvää ja luotettavaa VPN:ää on asiakastuen merkitys erittäin ratkaisevassa asemassa. Pettymykseksemme huomasimme, että Trust.Zonen asiakastuki oli hieman vajavainen. Mikäli sinulla ilmenee ongelmia Trust.Zonen kanssa, voit ottaa yhteyttä asiakastukeen ainoastaan sähköisen lomakkeen lähettämällä tai tarkastamalla FAQ-osion. Livechatista ei ollut tietoakaan ja toivommekin, että Trust.Zone kehittää asiakastukipalveluaan tulevaisuudessa.

Asiakastuki ei ole tavoitettavissa 24/7, vaan ainoastaan maanantaista perjantaihin 06:00-16:00. Vaikka asiakastuki toimikin sinänsä nopeasti ja asiantuntevasti, tuntui se kaikesta huolimatta hieman vajaaksi jäävältä palvelulta.

Trust.Zone-palvelun avaaminen

Kirjautuminen ja käyttötilin luominen palveluun oli erittäin helppoa eikä siihen kulunut noin 10 minuuttia enempää: alusta loppuun. Käyttötilin rekisteröityminen vaatii ainoastaan toimivan sähköpostiosoitteen ja salasanan (Trust.Zone lähettää sinulle varmennusviestin).

Luotuasi käyttäjätilin pääset valitsemaan haluamasi tilausvaihtoehdon (kuukausi, vuosi jne), sekä maksutavan. Maksettuasi paketin voit ladata ja asentaa Trust.Zonen haluamallesi alustalle ja kaikki on valmista.

Tällä hetkellä Trust.Zone tarjoaa 10% alennuksen, mikäli maksat käyttämällä Bitcoini-palvelua. Tämä on myös hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat säilyttää anonymiteettinsä jo maksutapahtumasta lähtien.

Trust.Zone-Windowsversio ei eroa varsinaisesta millään merkittävällä tavalla muutamaa tervetulo-ominaisuutta kuten kill switchiä ja auto-start-ominaisuutta lukuunottamatta. Huonona puolena todettakoon, että palvelun visuaalinen ulkoasu näyttää auttamattoman vanhentuneelta ja tämä saattaa vaikuttaa käyttökokemukseen.

Suorituskyky

Minkä tahansa VPN:än todellinen toimivuus testataan sen suorituskyvyssä. Teimme muutaman nopeustestin Trust.Zonen Saksan, Iso-Britannian sekä USA:n palvelimilla.

Suurin osa testituloksistamme oli varsin myönteisiä lukuun ottamatta Saksan palvelinta. Siinä missä muut sijainnit hidastivat yhteyttä vain hieman, oli Saksan palvelin auttamattoman hidas.

Suurin yksittäinen ongelma Trust.Zonen kanssa oli havaitsemamme DNS-vuodot. Testasimme Trust.Zonen palvelimia ipleak.netissä ja näimme oman DNS-osoitteemme! Tämä on ilmiselvästi todella iso puute, sillä DNS-vuodot ovat oleellisesti VPN-palvelimen yksityisyydelle riski. Tämä ei kuitenkaan ole enää ongelma, sillä Trus.Zone on korjannut vian. Käyttäessäsi siis Trust.Zone täytyy sinun painaa ”DNS-leak protection”-päälle ennen kuin yhdistät yhteenkään VPN-palvelimeen. Täten riskiltä vältytään.

Trust.Zone tarjoaa parhaan ohjelmistonsa Windows-käyttäjille, vaikka Mac, Android sekä Linuz-vaihtoehdotkin ovat pöydällä. Niissä asetukset eivät vain ole vielä täysin kohdillaan ja täten muiden kuin Windows-käyttäjien hermot saattavat olla koetuksella.

Trust.Zone yhteenveto

Pidimme:

  • Ilmainen kokeilujakso
  • Hyväksyy Bitcoinin
  • Sisältää automaattisen internet kill switchin
  • Sijaitsee Seychelleillä

Emme pitäneet:

  • Saksan palvelinten hitaus
  • Toimii parhaiten ainoastaan Windows:lla

Vihasimme:

  • Vajavainen asiakastuki

Trust.Zone on alalla varsin uusi toimija, joka kuitenkin tarjoaa monipuoliset VPN-paketit sekä ilmaisen kokeilujakson. Mikäli haluat toimivan VPN-palvelimen ja anonymiteettisi on sinulle kovaa valuutta kannattaa harkita TrustZonea.

Siirry TrustZone »